Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Sheran lázadása
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Kering egy misztikus történet a köztudatban, melyről senki nem tudja mennyi is a valóságtartalma. Egykoron Sheran, a Természet Istene úgy bedühödött az Istenek Panteonjában vívott csatározások során más istenekre, hogy pár órára elvesztette a kontrollját a Ghallán élő teremtményei felett. A növények fellázadtak, és mindenkinek nekiestek, aki az útjukba került. Különösen az erdőben táborozó kalandozók jártak alaposan pórul az eset során.
Nézz szét a galériában!
Ajándéksorsolás május + áprilisi eredményhirdetés
Tavaszi MondoCon 2024. 04. 27.-28. – Eredményhirdetés
Legendák Viadala - beszámoló
2. Yaurri titkosírás verseny
Legendák Viadala fontos tudnivalók

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Tudati ostrom II. (539. tudati képesség)
Termékismertető - Kártyavédő fólia
Termékismertető - Kártyavédő fólia - Gamegenic

A lista folytatása...
Lapötletek (64961)
HKK kérdés? (47091)
Legendák Viadala (47)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8142)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
kivéve azokat a lapokat, amiket nem lehet áldozni.


Benne van a FAQ-ban a kerdesedre a valasz. Egyebkent erre a kitetelre en is rakerdeztem, de vegso soron nem szamit.
Ez a FAQ jelenlegi formajaban egy olyan jatekhelyzetre ad egy fajta megoldast, ami valoszinuleg evente 2-szer fordul elo.
 
mélységi zombi rulez!
 
Akkor innentől kezdve a halandóságnak áldozható olyan lap is amire rá van írva hogy "nem áldozhatod fel" ??

mert ugye a szabály alapján a helyszínre is ráírtnak tekinthető, csak a szóismétlés miatt egyszerűbb volt a szabályba foglalni
 
Megjegyzések a problémásnak vélt FAQ-khoz:

Tolvaj klántag: Igen, Balázssal együtt hoztunk egyszer egy ezzel ellentétes döntést. Azóta átgondoltuk, elolvastuk az eddigi FAQ-kat, ez tűnt a logikusabbnak.

Óriás krabber: Mindenkinek igaza van a 0 ÉP alatti lények kérdésében, aki ezt felvetette. Miklós, a krabberek szülőatyja, erratázta a lapot az egyik versenyen, azért került fel ez a FAQ. Csak az óriás kraberre vonatkozik, és felülírja lapot és a szabályt.

Síkáldozás: Síkot továbbra sem lehet áldozni. Egyedül a halandóságnál döntöttünk úgy, hogy a fizetendő lapok nem 'forrás, ami ezt meg azt csinálja', hanem egy 'forrás, ami kinyír, kivéve ha...' (a kivéve lehetne akar 1 pohár víz megivása is), és így áldozhatsz neki olyan lapokat is, amiknek a forrásokhoz, más lapokhoz nincs köze. Ez egy elég speciális dolog, ebbe minden mást belemagyarázni felesleges.

Dorka: Az Edralianos rész hibás volt, javítottam.
 
Sziasztok,

Utanakerdeztem nehany altalam vitatott vagy kerdesesnek tartott FAQ-ra, es a kovetkezo valaszokat kaptam:

A Krabberes FAQ lapszoveg-modosito, azaz mostantol igenis reakcio a krabber kepessege.

A sikaldozas vs. Halandosag FAQ is ilyesmi kiveteles eset teremto dolog. Csak a Halandosagnak lehet helyszint a gyujtobe dobni.

Tisztelet,
Csabi
 
Nem értek egyet. Szerintem olyan az óriás krabber képessége, mint az életjelző vagy a DEM. Ha meghalna valahogy, akkor használhatod és nem hal meg. Nem egy reakció, amitől nem hat rá valami leszedés, szal nem olyan mint pl. egy testrész.
 
Ezt a részét a krabbernak valóban elnéztem, de ugy vélem, hogy abban akkor sem írtam hűlyeséget, hogy egy 0-ás ép-jű lényt nem lehet bedobni költségnek, csak saját magát mentheti meg, márpedig ha reakcióból tőrténik, akkor még nem 0-ás a lény, a faq szerint meg az, tehát a sebződés után járunk, azaz a lény nem áldozható elviekben (mert ugye a faq szerint igen).

csak ezt a szabályt sehol nem találom, de pl. a Feri is ezt mondja, hogy itt hibádzik a faq.
 
Csakhogy ez nem sebződéstől véd mint írták hanem megmenti és után poénból felgyógyul, ha esetleg valamitől sebződött volna. De valóban várjuk meg, mi jön ki rá!
 
sajna én nem látom a "reakció" szót - ez inkább egy speciális életmentő hatással bővíti az életmentős részt (vagy vmi ilyesmi) - de bárhogyis, ha nincs a lap miatt egy spec. szabály, akkor sosem működhetne a lap
 
Az Óriás krabberes FAQ nem hibás, csak pontatlan. Ha sebződésről van szó, akkor valóban nem lehet beáldozni a másik krabbert, ha viszont egy sima leszedésről, akkor már reakciónak számít a képessége, és ekkor be lehet dobni.
 
Mire reagálsz???

nem egészen, mert megtörténik a sebeződés -és nem előtte gyógyítasz, azaz életet mentesz- hanem 0 alá kerülnek a lények, és elvileg rögtön meghalnak, annyi, hogy a szabály lehetőséget biztosít arra, hogy ilyenkor az ilyen lények megmentésére életmentő hatásokat használj, és nem reakciókat -más kérdés, hogy ezekre a forrásokra lehet reakciókat használni-.

Na már most ,egy 0 ép-és lénynek az életmentő képességét csak önmaga megmentésére használható, azaz a az Óriás krabber saját magát meg fogja tudni menteni, hiába 0 ép-s DE ehez áldoznia kell egy másikat költségnek, viszont 0 ép-s lényt nem lehet költségnek áldozni, és itt a hiba a faqban, csak sajnos nem találom ezt a költséges szabályt, hogy a behó kijelentésével is igazoljam.

De az itt megszólaló tesztelők is ezt mondják, és a korábbiaknál is erre utaltunk páran.
 
A helyszín áldozás, szerintem is marhaság, de a krabber nem, mert az a krabber reakció képessége, hogy megmeneküljön, és így még azelőtt menekül meg illetve, áldozódik fel a lény, hogy kikerült volna a játékból, és ezen elv alapján semmi probléma nincs.
 
A helyszínáldozás és az óriás krabberes faq tuti benézések. A többi vállalható.

A thuzad-apró faq alapján mostantól lehet tudni, h mi az, h sikeresen kijátszott lap. Minden ami nem lett lecounterelve.
 
Ellenem már beítélte Dani Zoli azért írtam amit és mondtam amit mondtam...
 
a tolvaj klántagos faq-n meg nem tudom mit hüledeztek, ez már így van egy ideje

http://www.beholder.hu/?m=hkk&in=hkk.php&faq= A+gazdagok+v%E1laszt%E1sa
 
a krabberes faq-t sajna elnézték, nem lehet olyan lényt áldozni, ami már eleve halott lenne
 
ez nem igaz, 0ép-s lény nem használhatja képességét, amg 0-ban van, kivéve, amivel menti az irháját - vagyis mindegyik megmentheti saját magát... :P
 
Egyet értek, és nekem a tippem is megvan hogy miért betlizték el a halandóság-helyszines témát.

Amugy ha jól elékszem pont ellened volt ugye a kupak tanács és te voltál a szenvedő alanya

csak nekem az életmentéses áldozásnál ott a bajom, csaak nem találom, hogy tudtommal egy 0 ép alá került lényt nem lehet költségnek áldozni.
 
Szerintem a FAQ-k rendben vannak, egyedül a Halandóságos-helyszínes téma lesz valószínűleg a Bölcs-öshöz hasonlóan visszavonva.

Nem értem az olyan kommenteket, miszerint "a behónál pénzfeldobással döntik el, hogy mi hogy működjön" illetve, hogy "ez egy viccműsor"... A mostani FAQ-k szerintem mind hasznosak, hiszen szinte az összes példa játék közben merült fel, és hasznos magyarázatot adnak, melyek a jelenlegi versenylapokkal kapcsolatosak. Inkább örülni kellene nekik, mert a már említett helyszínes példán kívül mindegyik rendben van.
 
A tolvaj klántag-szörnybűvi le van szarva. Az a lény, amit elklántagoznál, max 2-es, tehát a rajta lévő szörnybűvi max 1-es, kérd hát el azt
Az már parább, h pl a szilánktündért begyengíti.
 
Akkor kb érzed, hogy mit is keresek, de amig nemtalálom, addig meg vagyok győzve, és egyre inkább nem találom

Csak a te ellenérved azért kevés, mert most a mesét mellőzve:

Attól, hogy egy lapon van egy segítő kitétel, az nem azt jelenti hogy emiatt másképp müködik a többitől. (Ezt lehet a Makó Balázs jobban megtudná fogalmazni, Vagy a Csaba, úgyhogy keresem azt a faq-ot vagy valamit ami egzaktabb, mint a birkás érved)
 
AK146) Kijátszhatok-e egy varázslatot olyan lényre, amire nem hatnak források vagy forrásra immúnis? Az Uwalláról (új) az AK137 és AK141-ben leírtak alapján az ilyen lapokra ki sem lehet játszani a varázslatokat. Sajnos a 8. kiadás szabálykönyve ellentmond ennek, mivel ott azt írtuk, hogy az immúnis lényekre ki lehet játszani varázslatot. Az egyszerűség, áttekinthetőség és a viták elkerülésének érdekében felülbíráljuk a szabálykönyvben leírtakat. Ha egy lény immúnis valamire, vagy nem hat rá valami, akkor azt ki sem lehet rá játszani, vagy nem lehet rá használni. Ezzel ezt a probléma kört végleg megoldottuk. Tehát pl. ha egy Sheran lázadása (új) vagy Gyenge pusztulása leszedné a legnagyobb vagy legkisebb idézési költségű lapot, akkor a forrásra immúnis lény nem számít ide, hiszen az nem lehet célpontja egyik varázslatnak sem.


az immunitás régóta jelent célozhatatlanságot is

a különbség abban van hogy a célozhatatlan lényt lekapja a sóhaj az immunisat nem...
 
"Egyelőre"...

énis attól félek hogy ez a kulcsszó...

"Nekem az is furcsa amit a birkás felvetésemre mondtak, ha minden lényem a gyűjtőbe kerül egyszerre nem csak saját magát tudja bedobni a birka reakcióként?"

nem, mert a birkára DIREKT RÁ VAN ÍRVA hogy olyan lényt is dobhatsz rá ami épp a gyüjtőbe kerűlne!

(asszem ez elég is hogy a krabberes kérdésben alul maradjak ugyanis arra nincs ráírva...)
 
Csak a bramvell elég meggyözően belekötött, pedig tudom hogy nem igy van, csak nem találom

Ugye a lényeg, hogy egy halott lényt semmire nem lehet használni, amig megnem mented, de itt nem ezt találtam meg

(és az áldozásnál sem találom, ugyhogy egyelőre bramvellnak és a faq-nak igaza van)
 
Köszönöm. Már azt hittem ilyen hülye vagyok hogy csak én játszok így.

Nekem az is furcsa amit a birkás felvetésemre mondtak, ha minden lényem a gyűjtőbe kerül egyszerre nem csak saját magát tudja bedobni a birka reakcióként?
 
Oké
 
pontosan, az óriás krabber saját magát menti meg a másik lény feláldozásával
 
Ezt vehetem célzásnak is?
 
(AK11 Nem gyógyíthatok a Gyógyító kamrával a lényemen, ha egyszerre ütik le a kamrát és egy lényemet. Ez arra az esetre vezethető vissza, amikor egyszerre ölnek meg több lényemet, és az egyik tud gyógyítani lényen. Életmentő hatásként először a saját magát kell megmentenie, mivel 0 ÉP alatt levő lények másra nem használhatnak életmentő hatást. A kamrát ilyenkor egy 0 ÉP alatt levő lénynek lehet elképzelni, azonban mivel magát nem tudja gyógyítani, így a lényemen sem gyógyíthat.
 
monjuk sztem nincs baj a klántag fuck-al.
vegyük úgy, hogy a szörnybűv egy b*zi erős mágnes, elveheted, de visszavonza a helyére
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.