Vissza a Főoldalra
 
  • Játékok
    • ?m=tf
    • http://argumcity.beholder.hu
    • ?m=ov
    • http://www.vegzetur.hu
    • http://www.magiamesterei.hu
    • http://www.kalandokfoldje.hu
    • ?m=sarkany&in=sarkany.php
    • https://www.hkk.hu/hirek/hkk
    • ?m=alomfogo
    • ?m=kgk
    • ?m=puzzle&in=puzzle.php
  • Könyvesbolt
    • https://webbolt.hkk.hu/webbolt
    • https://webbolt.hkk.hu/webbolt/beholder_konyvek
    • https://webbolt.hkk.hu/webbolt/kartyak
    • https://webbolt.hkk.hu/cimkek/magazin
    • https://webbolt.hkk.hu/webbolt/jatekkiegeszitok
  • Olvasnivaló
    • ?m=bolt&in=cikk.php&category=all&tipus=5
    • ?m=ak
    • ?m=sr
    • ?m=bt
    • ?in=cikk.php&category=all&tipus=1
    • ?m=bolt&cikk=4467
    • ?m=bolt&cikk=4468
  • Egyéb
    • ?in=forum.php
    • ?in=galeria.php
    • ?in=letoltes.php
    • ?in=beallitasok.php
    • ?in=szlainf.php
  • Beholder Kft.
    • ?cikk=26
    • ?cikk=28
    • ?cikk=29
    • ?cikk=4477
Webbolt
 
Keresés a cikkeinkben

 
Hírlevél
Feliratkozás Hírleveleinkre!
 
 
Adatvédelmi Tájékoztató
 
 
Ország Boltja helyezéseink
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
 
Ingyen játék!
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
 
Kártyaújdonságok
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Őslények március 22.
Alfa pakli – Víziszörnyek március 22.
Pont pack menü VII. február 7.
Pont pack menü VI. február 7.
Pont pack menü V. február 7.
Pont pack menü IV. február 7.
Pont pack menü III. február 7.
Pont pack menü II. február 7.
Pont pack menü I. február 7.
Pont pack menü VIII. február 6.
 
A pillanat képe
Quwarg ősmágus
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
A Túlélők Földjén a manaszint oly magas, hogy még a quwargok - ezek az apró bogarak - egyes egyedei is képesek a varázslásra. Közülök a tapaszaltabbak apró varrótűkből készítenek varázsbotot maguknak. Őket hívják a kalandozók quwarg ősmágusoknak.
Nézz szét a galériában!
 
Legfrissebb hírek
L. Alanori Mini Olimpia
Ajándéksorsolás április + márciusi eredményhirdetés
Legendák Viadala - 2025. bejutók
Hatalom Szövetsége - 56. félév végeredmény
Tron'dar nerf

A lista folytatása...
 
Módosult cikkek
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2024
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022

A lista folytatása...
 
Fórumok
HKK kérdés? (47417)
Előrendelhető a két legújabb HKK Alfa Pakli! (14)
Legendák Viadala - 2025. bejutók (2)
Lapötletek (65119)
Legendás cél: 1000 lap (34)
Tron'dar nerf (10)

További témák...
 
Képeslapkedvencek
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:

Küldj te is képeslapot!
 
Hirdetések
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
 
Impresszum
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 
Fórum - Kérdezz-felelek 17. (Hírek, újdonságok, változások: Hírek, újdonságok, változások) 
     

Ha még egyáltalán nem hallottál, vagy nem tudsz eleget a hírről, melyről fórumozóink ebben a témában beszélgetnek, akkor kattints ide a bővebb felvilágosításért.

 Új hozzászólás 
 Növekvő sorrendben 
 | 1 |
Nézet:
 
16. Leinád2012.09.14. 22:04
 
 
2 FAQ ellentmondásának a feloldása szükséges: Zilak-din – késleltetett laphúzás; Zilak-din esetében a bilincs valós ok, hogy ne lehessen reagálni, noha a késleltetett laphúzás szerint a bilincs alatt kijátszott késleltetett laphúzás létrejöhet, ha közben a bilincs hatása megszűnik -> Zilak-din reagálhatna bilincs mellett.
 
 Válasz erre 
 Privát válasz 
 
  
 
15. Balage (előzmény: Krounk 11.)2012.08.28. 14:34
 
 
En pedig pont ugy lattam, hogy nem rengeteget, csak picit. Eleve csak az elso meccsben okoz problemat a 3-bol, ami mindjart 1/3 -ra csokkenti az effekt-et.
 
 Válasz erre 
 Privát válasz 
 
  
 
14. Bazmaon2012.08.28. 14:14
 
 
nekem tetszik ez a kezdő szabály. a gonosz változó megreccsent.. höhöhö. bilincsben a hatalom!
 
 Válasz erre 
 Privát válasz 
 
  
 
13. Palumtra2012.08.26. 17:41
 
 
"...az élet definíciója szerint..."

Best sentence!
 
 Válasz erre 
 Privát válasz 
 
  
 
12. Razak (előzmény: Guldor 7.)2012.08.24. 22:12
 
 
A végzetúr alapcsomaghoz adott szabálykönyvben, már az a fajta kezdési metódus van, ami most leFAQztak
 
 Válasz erre 
 Privát válasz 
 
  
 
11. Krounk2012.08.24. 21:41
 
 
Az első nap tanulsága alapján a változó/ősi bölcsi/molluszkot leginkább érintő faq rengeteget gyengít ezen a három narancssárga lapon.
Változós tárggyal játszottam és sokszor blankra kellett eltekernem egy első körös esztendőket, amikor ez az Ur pont a kezdeti körök tudatos korlátozása miatt versenyképes.

Az átadás lehetősége pedig nem egy plusz taktikai lehetőség, hanem maximum kényszermegoldás, amivel jól semmiképpen nem járunk vele. A példánál maradva egy tárgyas deck kulcsköre a 2., az elsőt jó esetben kihúzza egy esztendőkkel. Az ilyenkor szlogen "játsz counterekkel/aktív lapokkal, amik az ellenfél körében is használhatók már az elején az egy tárgydeck esetében majdhogynem kivitelezhetetlen (manaevő, mágóra, cselvetés-t én is ismerem)

Dávid Máté
 
 Válasz erre 
 Privát válasz 
 
  
 
10. Baghar1002012.08.24. 02:38
 
 
lesznek itt bonyodalmak a nemzetin, hogy ki mikor kezd+huz+kinyer meg iylenek

amugy a szunyogirtas - zilak-din problemara mar ott volt az összeesküves faq-ja:

(AK139) Mondhatom-e azt kör végén, hogy nem akarok húzni az Összeesküvésre, akkor ha az ellenfelem kijátszásakor A gyík lesújttal reagált rá? Valóban, az Összeesküvéssel nem kötelező húzni, azonban egy lap kijátszásánál meg kell határozni minden, a lappal kapcsolatos dolgot. Így a lap kijátszásakor, még a reakciók előtt, el kell döntenem, hogy akarok-e húzni vele. Mivel a lapnak ez az egyik alapfunkciója, ezért ha kijátszáskor nem jelentem ki, hogy nem akarok vele húzni, az azt jelenti, hogy húzni akarok vele.
 
 Válasz erre 
 Privát válasz 
 
  
 
9. o_attila (előzmény: Guldor 7.)2012.08.23. 21:39
 
 
eddig ezt nem is olvastam.
engem is a példajáték alapján tanítottak játszani...
 
 Válasz erre 
 Privát válasz 
 
  
 
8. Magicmaster17 (előzmény: Guldor 7.)2012.08.23. 21:36
 
 
Egyetértek! Ne most legyen ez megváltoztatva! Később ki lehet próbálni, meg jöhetne már vissza a Sárkány kincs is, ha már kész róla a faq.
 
 Válasz erre 
 Privát válasz 
 
  
 
7. Guldor2012.08.23. 21:18
 
 
A kezdőkéz után dönthet a kezdőjog birtokosa (első játékban aki nagyobbat dobott), hogy akar-e kezdeni.
Vagyis, ha van 1. körös pörgés, akkor kezdek, ha counter, körmegállítás, szózat stb. van csak akkor átadom a kezdést.
Molluszknál most akkor fattyat muszáj kérni, mert LEHET én fogok kezdeni, LEHET nem. Változónál még nagyobb gebasz van.


MI VAN?

SOHA nem játszottunk így versenyen. 17 éves precedens gyakorlattal megy szembe ez az átgondolatlan döntés.
És mikor máskor, mint az év legnagyobb versenye előtti napon.

Ami a döntés alapja:

"Kezdetben mindkét játékos húz 5 lapot a saját paklijának a tetejéről, és ezeket kézbe veszi. Ezután meg kell határozni, hogy ki kezd. Ha játszottak már korábban, a legutóbbi vesztes kezd, egyébként véletlenszerűen döntik el (pénzfeldobás, kockadobás stb.)."
Forrás: HKK Gyorstalpaló
(ennyi erővel kezdhetne a vesztes a 2. játéktól mint wow-ban)

Komolyan ez relevánsabb, mint 17 év gyakorlata?

Még a példajátékban sem így csinálja a két játékos:
"Megkeverik a paklijukat, emelnek, majd pénzfeldobással eldöntik, hogy Kati kezd. Mindketten leosztanak maguknak 5 lapot, és a kezükbe veszik. Most Kati jön, tehát az ő köre tart."
 
 Válasz erre 
 Privát válasz 
 
  
 
6. schumi-hkk (előzmény: Balage 4.)2012.08.23. 14:32
 
 
Ja azért egy kérdésem még is lenne

A kismesteres zilakdinos faq-nál azt hiszem tudjuk az előzményeket:

Apróra lehet erős gyengéjével reagálni? -azthiszem logikailag szervesen kapcsolódik, hiszen ittse tudjuk még hogy mi lesz-
 
 Válasz erre 
 Privát válasz 
 
  
 
5. schumi-hkk (előzmény: Bonyi G 3.)2012.08.23. 14:30
 
 
Alapvetően én se, de ahogy a Feri célzott rá:
Akkor most a bölcsesség egy kuriózum kivétel (és az esetében logikus is a húzás előtti keresés és rá is van írva hogy igy kell), vagy akkor a moluszk változó és az esetlegesen többi hasonló is a húzás előtt a kezdés ismeretlenségének homályában mükődik?
 
 Válasz erre 
 Privát válasz 
 
  
 
4. Balage (előzmény: Bonyi G 3.)2012.08.23. 14:29
 
 
Uhh, eztmegusztuk ;)

Igen, igy lesz. (sot szombaton es vasarnap is )
Eddig is igy volt hivatalosan.
Es persze kiveve, ha le akar rola mondani a 3. meccsen.
 
 Válasz erre 
 Privát válasz 
 
  
 
3. Bonyi G2012.08.23. 14:24
 
 
Érdekes, most nem tudok vitatkozni egyik faqval sem Viszont akkor azt szögezzük le: Aki megnyeri a kockadobást az első meccs előtt, az kezdi a 3. meccset is, KIVÉVE, ha mindkét fél megállapotott előtte, hogy újradobnak. ez így lesz holnap?
 
 Válasz erre 
 Privát válasz 
 
  
 
2. Balage (előzmény: Dhoj 1.)2012.08.23. 13:50
 
 
Ezen pl. en is meglepodtem, de a szabalykonyvben idotlen idok ota ott van, hogy a kezdest a lapok felhuzasa utan dontjuk el (max. nem igy jatszottuk). Annyibol tetszik viszont ez, hogy picit nagyobb lehetoseg van a kezdes atadasara, mivel mar lattad a lapjaidat (plusz taktikai elem).
 
 Válasz erre 
 Privát válasz 
 
  
 
1. Dhoj2012.08.23. 13:45
 
 
ősi bölcsességgel az előtt keresek h kiderülne ki kezd? wtf
molluszkkal pl. mindig is kezdés után döntöttünk arról h mit csinál, hasonlóképp a változó környezetnél
 
 Válasz erre 
 Privát válasz 
 
  
 | 1 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2025
E-mail: beholder@beholder.hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.