Vissza a Főoldalra
 

Újdonságaink
Előkészületben
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató
A pontgyűjtésről
Akciók
Beholder könyvek (Lista)
Más kiadók könyvei (Lista)
Kártyacsomagok (Lista)
Magazinok (Lista)
Játék-kiegészítők (Lista)
Puzzle játékok (Lista)
PC játékok (Lista)
Társasjátékok (Lista)
Dobókockák (Lista)
Keresés a termékek közt
Chat, üzenõfal
Íróink
Sorozataink
Ajánlók, kritikák, ismertetők
Könyvrészletek
Fantasy borítóképek
Sci-fi borítóképek
Könyv toplisták
Fórumok
Szavazások
Bevásárló kosár
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Christina Hunter
Küldd el képeslapként!
Christina vérfarkas, de meglepő módon nem is olyan vérszomjas, és egyáltalán nem ellenszenves, hanem egy néha kissé könnyelmű, de ugyanakkor kedves lány. Ettől persze még lőnek rá, beleölik a fő keresztapa medencéjébe, szakadékba zuhan, de őt mindez nem akadályozza meg benne, hogy időben odaérjen a megbeszélt, és számára igen fontos randijára.
Nézz szét a galériában!
Megjelentek az új Alfa paklik!

A lista folytatása...
Termékismertető - Alfa pakli - Tengeri rablók
Termékismertető - Alfa pakli - Felfedezők
Birodalom (könyvsorozat)
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Résföld

A lista folytatása...
Könyv adás - vétel (620)
Megújult webbolt (14)
Kaland-Játék-Kockázat (156)
Részvétnyilvánítás - Böszörményi Gyula (2)
Alanori Krónikát vennék (61)
Az Idő Kereke sorozat folytatódik! (10)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Nem csak látszólag, de szó szerint programozott géntenyésztés folyik.
Az egész Ősök Városa civilizáció koncepciója hogy elég erőssé formálják a föld alá kényszerült, azaz erőforrások nélküli lakosságot, hogy a felszínen lévő - amúgy totál ismeretlen - Ellenséget elkergessék.

A város valóban szintekből áll, de nem úgy, ahogy az a könyvben megjelenik.

Annyit viszont legalább elmondhatunk hogy az író legalább tökéletesen inkompetens, így a folytatható történetelemek tökéletesen irrelevánsak.

A könyv története dióhéjban:
- az elfek haldoklanak, ezért elküldik a 13 harcost hogy szerezzék meg a McGuffint.
- a galetkik lárvaszintjét nekilát megtámadni-elfoglalni-kiírtani egy sötét elf, mert a) csak b) mert akkor a szinten megmaradt galetkik őt fogják szolgálni (akik mind halottak, szóval ez nem működne) c) mert bosszút akar állni? d) mert ő sötét elf, és a sötét elfek ezt csinálják.
- a galetkik vezetése inkompetens, és áruló, és minden
- egy 12 éves elf és két 12 éves galetki (mert az Éhezők Viadala trendi, azért ők) elindul megkeresni a McGuffint, ami a sötét elf legyőzésére is jó.Persze csak miután az elfet elkapják, elítélik és megszöktetik.
- hosszas, ám meglepően eseménytelen bóklászás során, melyben követi őket egy rakás galetki akik ki akarják őket nyírni, elérnek a McGuffin helyére
- ezen a ponton a galetkik a városukban kiírtják az addig legyőzhetetlen torzszülötteket Mert Csak, a McGuffin-toronyban dettó, de persze csak miután egy csapat galetki odateleportált (a részletek homályosak, nem kell törődni vele), és nagyjából minden galetki résztvevőt levágtak.
- a McGuffin egyik része egy csecsemő, amiből elvileg van még egy rakás, de mivel csak akkor lehet megtalálni őket ha két értelmes faj összefog, és a korábbi értelmes fajok vagy kihaltak, vagy torzszülöttekké váltak, erre semmiféle esély nincsen.
- a McGuffin-csecsemőt elviszi az elf, és majd jól energiaforrásként működik amíg él (kb. 1000 év ha jól emlékszem). Aztán persze az elfek ugyanúgy megdöglenek, mert a problémájukat (kimerülő energiatelepek, csökkenő népesség) nem oldották meg egyáltalán.
 
Szia!

Az én karakterem is ilyen "SonGoku szintű izé", mert a 8. szinten van és lassan feljebb megyek a 9.-re.

Amúgy a többszintű városkép az reális, mert a játékban többször (majdnem minden szinten egyszer) van olyan, hogy kerülőutakon átmegyünk másik szintekre. Ezeket a kalandokat épületekben adják a helyi fejesek.

Látszólag "programozott" géntenyésztés folyik, mert a szinteken mindig van olyan lakosság, mely nem költözik tovább. Ellenben a karakterek folyamatosan fejlődnek és egyre magasabbra költöznek.
 
Egyszerűen muszáj még és még írnom erről a förtelemről. Mert mikor azt hiszed már nem létezik töb hiba amit el lehetne követni rá kell döbbenned de, MIVEL ELKÖVETI.

Most csak a fő szálakat nézzük, hogyan írja MINDEN EGYES ALKALOMMAL sarokba magát a szerző. Nem író, mert ahhoz legalább egy-két értelmes mondatot le kellene tudni írni.

Szóval:
- sötételf-ében úr nemcsakvalahogy tud a szuperelfedett legendáról bár erre módja nincsen, még komolyan is veszi, amire oka nincsen.
- a hőseinket követő csapat abszolut elakad egy abszolut legyőzhetetlen ellenség miatt. Aminek abszolut oka van nem mozdulni onnan. De mivel ez így zsákutca, egyszercsak nincs már ott.
- a tudós időnként felbukkanása asztrális kivetülésként teljesen indokolatlan.
- az elf hajó perszehogy elsüllyed, ám kiderül hogy bár tisztáztuk, napokra vagyunk a céltól, mégis kiderül hogy az út mégis csak alig tízpercig tartott.
- a sziget-lény, és a kincsesbarlang egésze teljesen követhetetlen. Mi hol van, hogyan működik, hogy néz ki - semmi nem átlátható a legkisebb mértékben sem. A lent fönt van, az itt ott, és az egész abszolut lehetetlen. És attól hogy a szöveg felismeri hogy "kicsit túl sok a véletlen"attól még nem lesz elfogadható hogy "kicsit" túl sok a véletlen.
- a lárvaszint főkolomposaiból természetesen árulókat kellett csinálni, nem volt elég hogy lusták, önzők, nemtörődömek stb. Csakhogy ezt semmiféle jutalom reményében teszik. Ennél még a Chewbacca-védelemnek is több értelme van.
- a "kétszarvúzás"-ból se jön ki semmi
- a sötét elfnek nincsenek indokai, egyáltalán, semmilyen vonatkozásban
- a szerző a galetkik civilizációját úgy kezeli mint egy többszintű várost, ami egy a sok közül, így kit érdekel a szegény-réteget kiírtják. Csakhogy ebből egyetlen vonás sem áll meg. A galetkik soha, sehogy nem kockáztatnák meg egy egész szint elvesztését. Ha odáig fajulna bármikor a helyzet, minden szabad galetki, a legfelsőbb szintről is odaözönlene. Gyakorlatilag isteni hatalmú lények söpörnék el az alsó szintek zaklatóit. Mintha a Vampire the Masquarade-ben sokat zaklatnád a vámpírokat egy városban: egyszercsak lejön a Herceg, aki ilyen 5-6. szintű (ami a legmagasabb, még reálisan előforduló szint a játékban, fölöttük már ilyen SonGoku szintű izék vannak az 1-4 generációban) és egyszerűen kettéharap.
 
Látom hogy érted, de azért még nyavajgok egy sort a Rúvelről. Sajna közben felújítunk, ezért nem volt időm.

Szóval:
Az író szintén képtelen karaktereket/jellemeket írni. Vegyünk néhány példát:
- illető egyik oldalon azon berzenkedik mennyi hasznavehetetlen kacatot árul a boltos, csak mert a szinten mindenki kezdő ugyebár, és ha már központilag ellenőrzik az árakat, így nyúlja le a népet. MAJD A KÖVETKEZŐ OLDALON már azon örömködik hogy új állást szerzett, amivel egy csomó haszontalan kacat birtoklása jár. Meg ugye rögtön gonosz is lesz az eddigi durván pragmatista hozzállás helyett.
- Nyúvatag Senkiről kiderül hogy szart se ért a mágiához, de egyáltalán. A következő pillanatban viszont már olyan mágikus zárakat fejt amit az ebben képzettnek sem megy. Mert csak.
- Bár leszögeztük hogy Nyúvatag Senki legalább lopakodni tud (bár ehhez képességei nincsenek, nem illenek), elküldjük Pistát felderíteni, aki egyébként külön meg is jegyzi hogy Nyúvatag Senki überlopakodó. De... Gondolom ő már sok oldal óta nem csinált semmit, szóval miért ne.
- legnagyobb: Józsi vezeti az embereit az általa kiválasztott útvonalon, mert Józsi profi. UGYANAZON AZ OLDALON Józsi nekilát panaszkodni hogy ez az útvonal életveszélyes, és miért vezeti Mari erre őket.
WTF?

Az író és a karakterei folyton pozőrködnek. Pl. Nyúvadtag Senki (a "főhős") bemegy az elf tárgyalására, majd fekete köpenyét orra elé tartva, fennhangon suttog a holdvilágban hogy "hjaj így-megúgy, énhibámmegkellmentenem, én vagyok DRAKULA!"
Vagy mikor BARLANGBAN 30 fős különítményt küldenek kis csapatunk után hogy kövessék őket. TELJES VÉRTEZETBEN.
Nevetséges.
 
Értem, akkor adok még egy esélyt a KVK-nek, mert csak kb. harmadáig sikerült elolvasnom.
 
- mi a tetves halált kezdene valaki akinek NINCSENEK UJJAI egy gyűrűvel? Azt a könyv tisztázza hogy nem ajándék lesz.
- az íjakkal nem a sötétség a gond, hanem a zárt tér. Ha a sötétség gond, akkor közelharc se fog menni.
- a lárvaszint helytartója úgy ahogy van nem működik. A galetkik ugye a legalsó szintre pakolják az utódaikat hogy védjék őket. Ez azt jelenti a TE gyereked is köztük van. Lehetetlen hogy gyenge kis mitugrászokként tekintsenek rájuk a felnőttebbek. Legalább egy szinttel feljebb kéne helyezni a történetet, vagy kitalálni valami motivációt (pl. a saját kölykeire sokkal jobban figyel, vagy hasonló) hogy a csecsemőszinten működjön.
- az elf elsőtalálkozásánál a galetkival érezni hogy az író annyira totál tehetségtelen, hogy nem tudta hogyan történjen a jelenet. Az elfnek határozottan kellett volna beavatkozni, és arra alapozva reménykedni hogy a félig-meddig ellenséges de nem ellenség galetki hajlandó útbaigazítani, információt adni, vagy valami.
- ha írok egy POV tükrözött eseményt NEM RAKOK KÖZÉJÜK egy harmadik színt!
- a 62-63. oldalon már a galetki sem galetki, hanem "mélységi". Vajon mi volt eredetileg? Mélységi gnóm, mélységi törpe? Tényleg van ennyire tetűlusta szerkesztő A VILÁGON?
 
Huh. A 40-45. oldalt elérve erősen fel vagyok háborodva.

Ugye kiderült ezen a ponton hogy ez valami elvetélt AD&D-regény lett volna.
De még az alapvető szerkesztési munkákat sem végezték el, merő lustaságból. Ott van az a tetves Ében Úr. Egy egész faj tucatnyi kártyával létezik a játékban "ében" fajként. De nem, túl melós lett volna mindenhol átírni a "sötét elf"-et, aminek a világon semmi értelme a TF-környezetben, ében úrrá.
Ami valahogy nem ében alattvalók felett úrkodik, hanem valami standard minionok felett.

És kifejezetten, PONTOSAN látni hogy ez egy tetves AD&D-cucc lett volna, mert sehol máshol nem viselkednek úgy mint ott, hogy elfognak valakit/valamit nagy keservvel, majd pózolva kinyírják kérdés nélkül. Csak itt még pózolni sincs kinek.

Na és az, hogy a tetves sötét-elf egy tetves hangoskodó nyilvesszőt használ egy tetves barlangban, pláne hogy ez még csak nem is egy tetves metropolisz méretű gigabarlang mint Menzoberanzan, holott első feltétel egy barlangban hogy igyekszünk nem magunkraomlasztani...

Komolyan, el fogom olvasni a végéig ha már kipengettem a pénzt érte, de aztán ki fogom dobni a #&@-ba. Ha lenne rá lehetőség, akár most azonnal visszavinném és kérném az árát.

"Legjobb könyv amit valaha olvastam". Haha. Kib*szott Kázmér és Huba komolyabb olvasmányélmény.
 
Nem igazán értem a mondatod. Mi jobb minél?

Ha a Két Világ Közt-öt kell összehasonlítanom a Rúvel Hegyi Leneda-val, akkora KVK mérföldekkel nyer. (Egyébként mindkét könyv megvan, a Kártyaháború-trilógia is, sőt, dedikálva is vannak. A RHL nincs, az friss.)

Persze a KVK sem hibátlan, és mivel más a formátuma/célja így mások az elvárások is, így kicsit almát a körtével, de még úgy is.

A KVK ugye azért íródott hogy narratívát kínáljon a Túlélők Földje és az Ősök Városa között. Ez már önmagában hiánypótló.
Kicsit enciklopédikus, és Makó Katalin stílusa kicsit "száraz" (nem szárazabb mint Tolkien), de bitang jól szövi a történetet (legalább úgy mint Tolkien), mutatja be a világot, és anélkül tud meríteni a játék világából hogy az a történet rovására menne. Komolyan, kijegyzeteltem mennyi kártyalapot szerepeltet (amik előző köteteiben NEM szerepeltek), és eszetlen sokat. Digitális verziót simán fel lehetne turbózni velük.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1KXRHy6P-5z4pDlgsz3FnXONActGiZFwgmCy-5ZQZvGs/edi t?usp=sharing

A RHL egy akcióregény. Azért érdekel (lassan, de olvasom) mert többet bír kínálni elvileg mint egy Leanthil/Nyafogó Nefelejts Naplója, ami a galetkik mindennapjaival foglalkozik (TF-vonatkozásban még ott van az Ikercsillagok, Jéghideg Éj, ÖV-nél még a Bolhedor), és annak nagyon jók, csak épp a játék világa nem halad benne semerre. Ami csakis nekem gond, mert engem a világ érdekel, nem "csak egy könyv"-et akarok olvasni.
De legalább annyira ráfért volna egy átszerkesztés mint a Terminátor a Középkorban 1. köteténél. Akkora böszmeségek vannak itt mint FÉL ÉV után elfogy az elfek kajája és jajj, most vadászni kell valamit. Mégis hogy bírtak el FÉL ÉVNYI kaját?
Vagy ott van mikor az Ében (had?)Úr nekilát beszédet tartani egy rakás mágiával irányított lénynek. MIÉRT? Nincs önálló akaratuk, így a buzdító beszédnek nincs értelme. Ahogy annak sincs hogy Kétszarvúakat emleget, aminek egyszerűen nincs jelentése (ezen a pontos biztos nincs).

Szintén bosszant hogy ha egyszer kiemelt jelentőséggel szerepeltettek egy olyat hogy "kyevi vadászok", MIÉRT NINCS HOZZÁ KÁRTYALAP? Ez egy nyamvadt torzszülött faj, miért nem nevezték el az egyik kártyát így más helyett?

Amúgy ha kiolvastam a RHL-t tervezek egy összefoglaló írást a könyv-univerzumról, ott majd részletesen írok ... mondjuk ott csak az előnyeikről, pontosabban a TF-ÖV-VÚ eddigi történetét foglalom majd össze. Linkekkel (mint a fenti), screenshotokkal. Persze semmi copyrightos anyag.
 
Sziasztok!

Csak félig tartozik ide, de megvan a Két világ közt című könyv. Amelyikről írtál az jobb ennél?
 
Hát, az első 25 oldal után sem vagyok elégedett.

A két csoport (elf/galetki) a neveik alapján nem megkülönböztethetőek, ráadásul a nevek mindtúl hosszúak. És nem is szerepelnek a játékban (mekkora királyság lenne kártyákkal illusztrált digitális verzió).

Plusz elköveti tök ugyanazt a hibát mint a The Raid, ami szintén az első percben kinyírja az osztagát és ugyanott van mintha egyetlen karaktert küldött volna be, aki persze valahogy mindenálló.

Plusz: a galetik társadalom ugye a háborúra alapoz. Nem volna logikusabb - de, az volna - ha nem az olvasó által szép pofikára buknának, hanem a totálba tolt képességekre? Szerintem a 100-kilós sziklabőrű nőstény erős kezdeményezőkedvvel, aki épp most rendezett le féltucat torzszülöttet sokkal vonzóbb lenne a hímjeik szemében mint a Törékeny Virágszál
 
Fogalmam sincs melyik kiadás van meg, de ez a borító.

Még csak elkezdtem, de már nem tetszik. A borítószöveg azt ígérte a galetkiknek vmi gondja van, ezért keresik az elfeket.
Erre az első oldalon azderül ki hogy az elfeknek van bajuk, és ők keresik a galetkiket.
 
pl a tf-es könyvekben szerepelnek elfek, pl a jéghidegéjben sötét elfek is, de az ikercsillagokba is voltak
vagy salvatore könyvei a drowelfről
meg ilyenek
 
Nem tud valaki egy hasonló könyvet!
Ami ugyan ilyen izgalmas és ELF-ek vannak benne!
 
nemsok... az író meg ugyanaz
 
Nekem is nagyom tetszik, szerintem jobb a Bolhedor Lovagjainál, és akkor kapok az alkalmon, és megkérdem, hogy mi a különbség a kettő között:
Böszörményi Gyula - Rúvel hegyik legenda éa Harby Riann - Rúvel hegyik legenda
 
Ez a könyv életem legjobb könyve!
Most olvasom negyedszerre!!
Imádom!
Kár hogy nincs folytatás hogy hogyan törnek fel a felszinre!

Da ha tudja valaki h van-e folytatása akkor szóljon!
 
Először is tisztázzuk: Én TF-en játszom, nem ŐV-n.

Az 1. TF/ŐV könyv, amit olvastam, az A bolhedor lovagjai volt, amit 1 ŐV-s haveromtól kölcsön kaptam. Nem volt rossz, csak néhány rész iszonyú 2értelmű volt, és senkivel sem tudtam rendesen azonosulni (a szereplők 90%-a nem volt szimpi). Ráadásul rossz vége lett! Nem kritikaként, de az egész regényben SEMMI jó nem történt. Most mond6ják, hogy de igen, pl. az Ellenség nem tér vissza, és a tolvajlány +menekül, de ez inkább a rossz enyhítése. Lezáratlan lett, ráadásul negatívan lezáratlan, és ez nem tetszett benne. Én 7 pontra értékeltem.

A 2. a Két világ közt volt. Az 1. része (Örökös, verseny, Birodalom, főleg a 3.) NAGYON tetszett, aztán ahogy egyre inkább repült az idő, egyre kevésbé volt élvezet. Az utsó 2 rész már csak a pusztulásról szólt. Ami nem tetszett, amiért nem kapja meg tőlem a "max. pontszámot" az az, hogy hihetetlenül lezáratlan lett (és a Tudós epilógusa még töb elvarratlan szálat nyitott meg), ráadásul pont abban az időben, ami a legrosszabb volt Ghalla történetében. A lezárás előtt 3 "csapás" (massza, galetkik, Ellenség). És nem adott semmi utalást a jövőre. Nálam az ŐV-s része miat 9-et kapott, nem 10-et. Akkor megkapta volna, ha csak az első 3 fejezet van benne.

A 3. a Rúvel hegyi legenda volt. A TF-talin megvettem az összes TF/ŐV könyvet (kivéve a KVK-t mer' már megvolt), és talán azért döntöttem úgy, hogy ezt olvasom el először, nem pedig a TF-eseket, mert kiváncsi voltam a "hozzám közel álló" jövőre (A Bolhedor lovagjaiban volt Rovanre utalás, már akkor érdekelt), és mert lezáratlan volt a KVK (és a Bolhedor is). Nem bántam meg. A regény első fele "jellemző" volt H. R.-re (gondoltam, mert ott főleg rossz dolgok történtek, mint a BL-ben is). NAGYON élvezetes volt. Aztán pár napon keresztül ezt olvastam egész éjjel, amíg bírtam ébren (5 nap volt, a KVK talán 2 hét, a BL mexakítással 3). Ma olvastam a végét. Nagyon élvezetes volt, és MEGLEPŐ, a Bolhedor után. Ha nem lettek volna a hasonló szófordulatok, azt mondtam volna, hogy ezt egy "másik" Harby Riann írta. 10 pont 1értelműen. Csak hab a tortán, hogy még MIELŐTT elolvastam volna a végét (a 3. fejezetnél voltam), megírtam az ÉBREDÉS c. verset (ld. HKK és a költészet topic), ami PONTOSAN azt modja el, amit Atvy a végén (talán 1 kicsit másképp, de akár símán szerepel7ne is a regényben, mindenkinek ajánlom figyelmébe). Talán a legjobb könyv, amit eddig olvastam!
 
Most olvastam el! Még mindig nem tértem magamhoz...
Rögtön adtam rá egy 10/10/10-es értékelést, lévén a legjobb regény, amit eddig olvastam. TÖKÉLETESEN tudtam azonosulni az 1ik főhőssel (na vajon melyikkel, költői kérdés, de hát költő vagyok).

(Az eddigi 2 A bolhedor lovagjai és a Két világ közt, de ez ne tévesszen meg senkit: Nem ŐV-zek, hanem TF-ezek. Ha valaki kéri, leírom)

Ui: És jó vége lett! H. R. másik könyve (A bolhedor lovagjai) elég negatív véget ért, a KVK lezáretlan lett (ez érthető lenne, ha nem az egyik legrosszabb időben van vége).
 
"(Az arnymano finom) ))"

UGYE NEM GALETKI VAGY???

"Csak a galetkik akik termeszetesen az alakvaltokbol alakultak ki elnyomas alatt tartjak oket, es vadasznak rajuk."

Bár ez alapján nem annyira.
 
Nem haltak ki (szerencsére). Csak a kobuderák (asszem). A részleteket már vki. +fogalmazta.
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Termékeink | Írók és rajongók | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.