Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Kísértetjárás május 21.
Alfa pakli – Káoszhorda március 12.
Alfa pakli – Varázslények március 12.
A pillanat képe
Orgling szolga
(Ősök Városa szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Az orglingok csak szolgának jók!" - idézet a Szint Uralkodójának szájából
Nézz szét a galériában!
Résföld lapbemutató 2. hét
LVII. Alanori Olimpia
30 éves a Túlélők Földje
Résföld lapbemutató 1. hét
Résföld

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái - Profi versenyzők listája
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek

A lista folytatása...
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (7522)
HKK pakliszerkesztő (301)
HKK kérdés? (46183)
Résföld lapbemutató 1. hét (126)
Követő változások, nerfek és újrakeverés (mulligan) szabály (136)
Jégmágus kt. alakulna (9359)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Az alakváltás mesterfokán...
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | ...
Nézet:
Könnyed fuvallatot lehet kézből mutatni Sirokkónak?

illetve egy VP-ért megtolt fuvallatot megakadályoz-e egy zantalanítás?
 
Én is valami ilyesmit képzeltem, csak nem voltam benne biztos. Köszi.
 
*csapat=csata
 
Jo kerdes. En inkabb ugy tennem fel, hogy tartalmaz-e nekront a tuzmagus kepessegenek a koltsege?
A kepessegnek eloszor a hatasat hatarozzuk meg, ezutan dol el hogy milyen hatasok modositjak azt, es csak ezutan kerul elo a koltseg kerdese. Szoval szerintem igen, tartalmaz nekront a koltsege. Ugyanis miutan hozzaadtuk a Tombolo csapat sebzesbonuszat, mar mindegy h hogyan fizetem ki a koltseget.
Ez ugyanaz a szitu, mintha egy vegyes (nrkront is tartalnazo) koltsegu lap mondjuk ingyen jatszhato ki. Ettol meg a koltsege tartalmaz nekront. Itt is ez a helyzet. A koltsege tartalmaz(hat) nekront, az mas kerdes h nem csak abbol lehet kifizetni.
 
Mnhúmenisz, a tűzmágus képességének a sebzését növeli a Tomboló csata, hogyha az nem nekronból lett fizetve?
 
Korábban felmerült kérdésként, hogy pontosan mi a helyzet az előre kikészített lapok pakliba keverésével. A szabályt egyértelműsítettük.

96.0. A más lapok által létrehozott lapokat „előre kikészített lapoknak” nevezzük. (96.3.) Addig őrzik meg ezt a jellemzőjüket, amíg ki nem kerülnek a játékból. Ezt követően minden szempontból a pakliból származó lapokkal esnek egy tekintet alá, és - amennyiben szükséges - gondoskodni kell róla, hogy azoktól ne legyenek megkülönböztethetők, de pakliba nem kerülhetnek. (4.15.1.)
 
Igen.
 
A válogatós verseny leírásában 4 szín korlát szerepel.
Még nem voltam válogatós verseny, szóval ez valóban így van? 4 szín?
 
Tudom, hogy nem nekem szolt a ketdes, szoval nyugodtan hagyd figyelmen kivul, ha gondolod...
Az "ingyen" koltsegre vonatkozik. A koltsegnek semmi koze a kijatszasi feltetelekhez. Szoval, attol h valami ingyen tortenik, attol meg a felteteleit ugyanugy teljesiteni kell. Ha egy kepessegnek feltetele van (kezbol kijatszas), akkor annak ingyen is ugyanaz a feltetele.
 
Akkor kérdezek másikat, a Yelpir kézből kijátszásra működik, de a Xenó repetitor "ingyen" létrehozza a kijátszáskori képességet, ezesetben más a szituáció?

Köszi,
Fec
 
Ismerem az érzést mindkét oldalról. Egy dolgot tudsz tenni ellene, előre tisztázod, hogy a versenyen már ne legyen belőle gond. (Persze ez se atombiztos tipp.)
 
csak hogy tisztában legyünk , az új isteni érzés is tiltva van csak elfelejtették felírni ugye?
 
pontosítok:

a versenyen a bíró ellenem fog ítélni, a deck nem működik, aztán 2 hónap múlva kijön a FAQ
 
Keresd meg, exploitáld, és a kövi párosra tiltva lesz.
 
+1
 
Az Isteni érzés mindig is tiltott lap volt páros versenyen! A versenyszabályoknál most is ott van. Igazad van, mert félrevezető lehet ez így. Szerintem a tiltott lapoknál, úgy kellene írni Isteni Érzés, Isteni Érzés (új)
 
közben találtam hogy egy híján húsz módosítva van , a szerencsés szám pedig tiltott, de bőven vannak még olyan lapok amik ÉP-t vizsgálnak
 
arra gondolok hogy dupla epikusnál a 36 ép a lap szempontjából ugyanúgy 18-nak számítana esetleg.

Jómagam is azon vagyok hogy nincs semmi ilyen, csak megkérdezem. Isteni érzésre sincs FAQ, és a kódexben is csak sokszínt meg terrgathot találtam.

szóval bővebben: azok a lapok amik ÉP-t vizsgálnak, tök ugyanúgy működnek pároson is? (Mint pl. ősbolhedor régi)

mert az elég paraszt lenne ha isteni érzés konkrétan azt tudná pároson hogy 2 mana nyertem... és nem találom mi hivatkozna arra, hogy nem
 
vagyis nincs ilyen ÉP nézegető FAQ-szerűség mint isteni érzésnél?
 
Ugyanígy, annyi különbséggel, hogy a 40 Ép nehezebben fogy el. Szóval eleinte biztosan nem fog blokkolni.
 
nem akarok szart keverni, de pároson hogy mukodik?
 
Azt motyogtam nem és a Motyogó vérfarkas esetében újra létrejön-e a kijátszáskori képesség?


Itt a képességnek van egy feltétele, és az is a képesség része, ezt teljesíteni kell másoláskor is. Hasonlóképp, ha a kijátszáskori képességnek költsége van, azt is ki kell fizetni ilyenkor, mivel nincs ráirva, hogy ingyen (ld. még Leira szelencéje).

*** (bocs, közben TomWolf is válaszolt) ***
 
Én úgy emlékszem korábban erre az volt a válasz, hogy nem.

Ezeket találtam most ide, ami alapján szerintem a hatás létrejöttének feltétele, hogy kézből legyen kijátszva a lap.

De valaki okosabbtól én is kíváncsi lennék a helyes megoldásra:

4.22. Kézből kijátszás
4.22.0. Kézből kijátszás az a lapkijátszás, amikor a játékos ténylegesen kézből hozza játékba a lapot, illetve minden szempontból kézből kijátszásnak számít az a lapkijátszás is, amit egy szabály vagy lap szövege kifejezetten annak minősít.

106. Hatás megismétlése
106.2. A lehetséges, és szükséges döntéseket ilyenkor újra meg kell hozni (pl. célpontok kiválasztása), és a megismételt hatás feltételeit is teljesíteni kell. Ha azok nem teljesülnek, akkor a hatás nem jön létre.
 
Ok, köszi!

Mindenesetre Fec kérdése se sikkadjon el.
 
Ettől függetlenül a válasz nem.
A játék elején járunk a kezdőkéz felhúzása után. Még nincs előkészítő fázisa se senkinek, nem kaptak VP-t sem. (Ha jól gondolom. De ha nem akkor is az egyik előkészítőben vagyunk, ez lényegtelen, mert
Aktiválást kívánó képességet csak fő-, csere-, harci- és gyógyfázisokban lehet használni, kivéve, ha mást ír a lap. Mivel Terrgath nem írja, hogy máskor is használható ez így a főszabály szerinti fázisokban használhatod csak.
Aszfalt meg nem ott adja a szolgát.

Üdv: Kyb
 
Molluszknál nem dönthetsz, hogy kapsz-e valamit a játék elején, Aszfaltnál igen, tehát aktiválást kíván.
 
A Molluszk FAQ alapján miért "talán igen"? Szerintem az "nem" választ ad erre.
 
Terrgath meg tudja akadályozni Asz-phalt játék elején adott Szellemszolgáját? Megnéztem a Kódexet, nem találtam rá egyértelmű választ. A Molluszkos FAQ alapján talán igen, de ugye a játék elejéről beszélünk.
 
Napi kérdés:

Azt motyogtam nem és a Motyogó vérfarkas esetében újra létrejön-e a kijátszáskori képesség?

Válaszokat köszönöm!

Fec
 
nem egészen, mert ez a lap "visszanéz a múltba" - amikor a konkrét hatása létrejön, akkor én már rég 12 ép-ben vagyok
 
  ... | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2022
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.