Vissza a Főoldalra
 

Hírek, újdonságok
Változások listája
A számlanyitás folyamata
Árak + Jelenlét bónusz
Befizetési módok
Jelentkezési lap
Kedvezmények
Kipróbálás (10 ingyenes forduló)
Szabálykönyv
Új játékosoknak
Alanori Krónika kupon
Aukció
Beállítós UL
Bónuszok
Eseménynaptár
Hasznos Információk
Ismeretek hasonlítása
Kalandozók versenye
Karakternév-változtatás
Lemaradás vásárlása
Reinkarnáció
Statisztikák
Szavazások
Tesztcsata
Titanitdukát aukció
Tudástár
UL küldés
Beholder Labirintus
Memóriajáték
Mini-szójáték
Puzzle
Chat, üzenõfal
Fórumok
Közös Tudatok
Közös Tudatok Listája
KT-képességfa
Levelezési lista, IRC
Megosztott fordulók
Nyilvános fordulók
Miniolimpiák
Olimpiák
TF találkozó
AK Archívum
GN Archívum
Írások, novellák
Linkek
TF könyvek
Letöltés
Gyakori kérdések
Felhasználási feltételek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
Mindenki volt kezdő...
Küldd el képeslapként!
A kezdő kalandozóknak általában azok a veteránok a példaképei, akikről a legendák is szólnak. Céljuk, hogy minél gyorsabban és hatékonyabban felemelkedhessenek bálványukhoz, ez azonban a legtöbbször csak kitartó, hosszú munka árán lehetséges.
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Tavaszi befizetési akció 2024.03.01. (péntek) - 2024.03.18.

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Aukciós statisztika
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Az utolsó Aukciós Napon történtek

A lista folytatása...
Olimpiák eredmémyei (9)
A Sötétség Kora - retró történelmi esemény (17)
Épülettervezői pályázat 2. (10)
Tavaszi befizetési akció 2024.03.01. (péntek) - 2024.03.18. (1)
Tavaszi befizetési akció 2023.02.27. (hétfő) - 2022.03.10. (2)
TF KÖZÖS TUDATOK (1277)

További témák...

2024-03-28 16:51:49 Az UL-ek letöltésre kerültek.

Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Ha jól nézem, a "kisebb keleti" rajzás pont előtte van a 220-asnak, így fele pont járni fog érte, ahhoz képest, mintha a 220-ast tolnád. És a kisebben tobzódni fogsz.
 
Félreértés ne essék, nem elégedetlenkedek, de akkor én (és még néhányan) megszívtuk.

Elkezdtem az Esthar küldisort, de még gyengének bizonyultam hozzá és visszamentm keletre...

Mindegy, ez van.
 
220+ és kelet között hogyan lesz meghatározva, hogy egy karakter hova tartozik? Szint? Járt-e már 220+-on? Elkezdte-e már valamelyik küldetéssort?

A legmagasabb X koordináta, ahol már járt.
 
A rajzás kincstáblájának elkészítéséhez örülnék némi segítségnek. Melyik területen milyen tárgyaknak örültök. Tucattárgyak, köztük egy-egy ritkább. Az ezzel kapcsolatos dolgokat e-mailben küldjétek. Lehet csak egy-egy területhez hozzászólni, nem kötelező mind a négyhez. Január elején-közepén átolvason a beérkezett javaslatokat, kérelmeket, és akkor készítem el a kincstáblákat. Lehet leadni ötletet is új, egyedi tárgyakra, de csak egyszerű, sima tárgyakat kérek, bonyolult tárgy ötletekkel ne halmozzatok el.
 
220+ és kelet között hogyan lesz meghatározva, hogy egy karakter hova tartozik? Szint? Járt-e már 220+-on? Elkezdte-e már valamelyik küldetéssort? Csak mert ez nagyon nem mind1.
kincslista: milyen ötlet kellene? Szörnyekből mi essen +ban, vagy a díjazásra?
 
Köszönjük!
 
Fejlemények:

- OK, keleten 2 rajzás lesz. Így összesen öt.
- Kincslista ötletet nem nagyon kaptam, ami jött is, az is főleg KF-re, ahol nincs rá szükségem, mivel azt a területet jól ismerem. Elsősorban a korábbi területekre lenne/lett volna jó.
- Vissza lehet menni kisebb rajzásba is, mint ami a karakter maxa. Az eggyel kisebb rajzás fele pontot ad majd, a kettővel kisebb 0 pontot.
 
Hát nem tudom mi a jobb a 6 thargodan csatamező kristálypalotával, vagy 3 drakolder csatamező tükörtörnyokkal, feneketlen tóval és ryuku hajóronyccsal.
Bár ez tényleg szintfüggő, mert az 55. szintű karimnak ez utóbbi a jobb, míg a 30. szintűnek az általad mondott.
 
Szerintem keleten a legtáposabb a 188,48 - 179,51 közötti sor, ahol 6 thargodan csatamező és 1 kristálypalota van, vagy a 188,48 - 181,49 közötti, ahol 5 thg csatamező és 3 kristálypalota van. Mindkét esetben 10 lépésből.
 
Igazatok van, de azért ez még változhat. Szerintem nem lenne nagy erőfeszítés még pluszban 220+ területre is betenni egy rajzást. Meg hát gondoljunk bele, egy ősi birodalmak területén mászkáló karakternek egy háromszorosára növeszett quwarg királynő is "radír", a királyi városok környékén tápoló kicsiknek meg partiban van. Túl nagy a szakadék egy királyi labisort túró kari és egy Zarknod kiszabadításán fáradozó között ahhoz, hogy ugyanabban a rajban lépkedjenek, szerintem.
 
egyetértek. a "kicsik" még jokonbiázni, esetleg tiltott tp-ni se tudnak, akkor kellemetlen lesz, meg kiszorulnak belőle/nam vesznek részt benne.
 
Mivel keleten csak 1 rajzás lesz (220+-t is ideértve) ezért muszáj hogy a városok környékén legyen, különben a kicsik nem tudnak részt venni benne 220+-on. onnan meg vissza lehet jönni keletre.
 
Ez így elég érdekes lesz. Vegyünk egy viszonylag több lemaradással rendelkező, heti 3-at lépő keleti karaktert, aki a varkaudar falvaknál mászkál. 11-et tud lépni, azaz heti 33-at. Ha odakerül a rajzás a falvakra, akkor ott nem tud kalandozni, illetve tud, de csak 50 quwarg jön neki hetente, azaz bő 1,5 fordulót tud ott mászkálni a 3 helyett. tudna többet is, de le lesz korlátozva a quwargok száma. Máshova meg nem tud átmenni, mert délen vannak a falvak. Nem kellene inkább kicsit magasabban meghúzni ezt a határt?
 
Ha abszolút értéket nézünk, akkor persze, hogy az árnytündés táposabb... de a többi 220-as tápsorhoz képest nem annyira kiugró, mint a varki falvak a terület többi részéhez képest. Szerintem a falvaknak sokkal nagyobb a hatása a játékra és több embert érintene, ha az esne ki.
 
A 220+-on van egy sor, lenn, délkeleten, az árnytünde területen. Szerintem ott az a legjobb tápsor. A ryukun pedig az északi térkapu közelében lehet a legkönnyebben sok lényt generálni. Ott egymáshoz közel három teriád falu is van.
 
1. Melyik területen hol van a legtápabb tápsor?

Keleten és nyugaton vélhetően a varkaudar falvak.
 
Csúsztatsz. De tökmindegy. Örülök annak, hogy van esemény, és mivel nem fix, hogy mi hogyan pontosan történik, ezért kérdezek, véleményezek. Ha ez neked szőrszálhasogatásnak tűnik, sajnállak. A továbbiakban mellőzd személyemet, köszönöm.
 
- Figyejjémá, ez a fal túl szürke, fessed má' le!
- Milyenre szeretnéd?
- Mindegy, csak színes legyen!
- Okés ... Na, hogy tetszik?
- Nemá, nem lehetett volna piros?

...
 
Így, hogy szép lassan kiderülnek a részletek, sokkal szimpatikusabb az egész rajzás. Végre veszélybe kerülnek a varkaudar falvak.
 
OK. Nem kommentelek többet, ha ez jön le az írásaimból.

Miért? Mert terveim szerint minden területen a legtáposabb tápsoron fog megjelenni a rajzás. Ezekről a területektől eltűnik minden tereptrágy, szörnyfészek stb., amíg a rajzás tart. Az is elképzelhető, hogy ha sokáig nem vernek le egy rajzást, annak lesz egyéb következménye is.


Ennyit vártam volna, nem többet. Köszi.
 
Dess, kezdem úgy érezni, a kákán is csomót keresel...

Nem, a quwargok nem tárgyalnak. Nem, nem lesz semmilyen körítés, a quwargok csak megjelennek, és puszítanak. Mindenkinek érdeke lesz, hogy leverjétek a rajzást.
Miért? Mert terveim szerint minden területen a legtáposabb tápsoron fog megjelenni a rajzás. Ezekről a területektől eltűnik minden tereptrágy, szörnyfészek stb., amíg a rajzás tart. Az is elképzelhető, hogy ha sokáig nem vernek le egy rajzást, annak lesz egyéb következménye is.
Persze lehet a quwargok oldalán is harcolni. Betáborozol a rajzásba, és megtámadsz mindenkit. Sajnos azonban a quwargok nem tárgyalnak, és nem jutalmaznak, így az ilyen renitens kalandozóknak csak a kétes hírnév marad jutalomként.

Ja, és több ok miatt sem a rajzásban tett lépést számoljuk majd, hanem a megölt quwargokat. Ez többek közt megakadályozza a TF 1 mókázást is. És nem, továbbra sem szándékunk, hogy a heti egyet lépő, a rajzásra két mozgást szánó karakter legyen az etalon. Átlagosan a heti 50 quwarg körül lesz a limit.
Ugyanúgy a táposság szempontjából sem az az etalon, aki vadászat nélkül lép, se mászni, se kutatnivaló. Hanem az, aki vadászattal, és pár mászással/kutatással lépi le a fordulóját.

Szeretnék két segítséget is kérni tőletek.
1. Melyik területen hol van a legtápabb tápsor. Hogy odarkjuk majd a rajzást.

2. A rajzás kincstáblájának elkészítéséhez örülnék némi segítségnek. Melyik területen milyen tárgyaknak örültök. Tucattárgyak, köztük egy-egy ritkább. Az ezzel kapcsolatos dolgokat e-mailben küldjétek. Lehet csak egy-egy területhez hozzászólni, nem kötelező mind a négyhez. Január elején-közepén átolvason a beérkezett javaslatokat, kérelmeket, és akkor készítem el a kincstáblákat. Lehet leadni ötletet is új, egyedi tárgyakra, de csak egyszerű, sima tárgyakat kérek, bonyolult tárgy ötletekkel ne halmozzatok el.

(Az Olimpián is már keverés volt Boraxxal, hogy most öreg, beteg, nincs ott de mégis ott van... Illuzióromboló.)

Ehhez csak annyit, hogy sajnos nem volt egyértelmű az olimpiai szöveg, de Borax betegeskedésének egyik oka a fia eltűnése volt. Miután a fia visszakerült, az öreg király egészsége is visszatért, hála a Raia papoknak, ezért tudott résztvenni az olimpián. Szerintem nincs ebben semmi illúzióromboló...
 
Van valami reális esélye, hogy kárt okoznak a quwargok, vagy csak hagymázas álmaidban szerepel, és mintegy megmagyarázod vele a nyerstáp történeliességét?

Hagyom, nem értitek miről beszélek.
 
Nem egészen vágom ezt a korlát-kérdést, és annak lentebbi megközelítéseit.

Megszállják a quwargok Ghallát Veszélyeztetik a világunkat. Nyilván megyek, és ölöm őket, lesz..om, hogy milyen egyéb dolgom lenne egyébként, ez most fontosabb. Ez MOST van, minden más meg várhat. Ettől történelmi az esemény, hogy Ghalla történelmét lehet általa megváltoztatni. Nagyon nem mindegy, hogy a Királyság, vagy a ryuku Császárság összeomlik-e a rovarlények támadása alatt, vagy sem.
Megjegyzem, hogy az első rajzásban is voltak, akik a rovarok oldalán harcoltak (q. KT).
 
Üstökös beteleportál a rajzás epicentrumába


Ezzel elbukik egy tiltottat, és nem halad a küldikkel. Szerintem egyetlen üstökös se csinálja majd ezt, ha mégis, akkor meg lemarad, bár lesz egy kis bónusz XP-je, amit egyébként az első KF-es fordulójában behozna, ha közben inkább a küldikkel haladt volna.

Esélyegyenlőség: így viszont esélye sincs elhúzni azoknak, akik több energiát hajlandóak rászánni. Hol marad a verseny? A legelőkelőbb helyeket ne foglalhassák már el a végén azok, akik 6 lépést hajlandóak rászánni hetente az eseményre. Az ilyen esetekre érdemes lenne tartalékolni néhány extrát. A korábbi eseményeken egyáltalán nem volt korlát, most megjelent, egyébként érthető okokból, de azért nem kellene teljesen lecsavarni a potmétert. Én szeretnék sokat csatározni a quwargokkal, a mostani minimumnál sokkal többet, azzal a karimmal is, akinek most fogy el a lemaradása. Nem fogok eret vágni, ha nem tudom lelépni a maxot, de az már zavarna, ha léphetnék, de nem lehet, mert 8 lépés után elfogynak. Ne essünk túlzásokba könyörgöm!
 
Ok, válaszolok.

Első varkaudar invázió:
- akkoriban még volt történelme a Ghallának, amit az aktív NPC-k tudtak formálni. Sistergő Pumpa, Vlagyimir, Krákogó Sütőtök. Pumpa hadat üzent a birodalomnak. Aktív közösségi megjelenésük volt.
- lehetett választani az oldalak között, így formálhatóvá vált a kalandozók számára is a történelem menete
- hentnek hent volt a dolog, volt egy határidő, ugye, hogy mikor érnek a varkaudar seregek a városig

Dögvész
- szintén zenész, én még leveleztem vele, vámpírtőrt vagy mit igért...

Első quwarg invázió
- bevallom, ezt nem is tartom történelmileg, fene a gusztusom, pedig Fafejű karakterem itt tápolta fel magát, nyerstáp volt.

Szóval, csak annyit várnék, hogy pl. legyen valami főanyaszomorító quwarg központi királynő, akit mondjuk Iván személyesítene meg, és kis agyfürkész quwargjaival titkon megfertőzné pár város polgármesterét/kormányzóját. Ahol sikerül neki, ott a város szépen átalakul q. szuperkolóniává, s mehet a hent. S nekünk hős/antihős kalandozóknak lehetne választani (ligás T). Felőlem adhatjátok az elitbe a tápot, slot nélkül, csak körítés is legyen, mese sok-sok habbal.

Ne csak, lerakunk pár pofozózsákot, menjetek és kész. Legyenek kifestve azok a zsákok. A GN vagy akár itt a Beho fórum is megfelelne a töltelék elhelyezésére.

(Az Olimpián is már keverés volt Boraxxal, hogy most öreg, beteg, nincs ott de mégis ott van... Illuzióromboló.)

Sry az összeszedetlenségért, de 4 napja betegek a gyerekek, és keveset alszok.
 
Hidd el, meg fogja nekik érni. Gondolom TF 1 10-ekre is majd az erősített q.-ok jönnek. Üstökös beteleportál a rajzás epicentrumába, és súlyzózik. Ha nem jön neki mob, akkor megreklamálja. Mert a lépésszámát nem maxolta ki arra a hétre.

A kérdésedre, hogy miért kelljen lejjebb venni a minimumot: esélyegyenlőség. Vagy kapjak lehetőséget heti 4-et lépni, mert lenne rá keretem, kedvem időm, akármim. Csak azért legyek "hátrány"-ban mert folyamatosan lépek '95 óta? Eh, hagyjuk. A szakaszosan lépőknek kedvez minden ilyen dolog.
 
Továbbra sem látom be, hogy miért kellene annyira lehúzni a minimumot, amennyit a legkevesebbet lépők tudnak teljesíteni. Mi van, ha valaki nem lépi le a maxot? A korlát nem azért kerül be, hogy ne legyen kihívás, ne kelljen áldozatot hozni, hanem hogy ne lehessen 2 hét alatt befejezni. Szerintem aki maximálisan ki akarja venni a részét az eseményből, az hozzon érte áldozatot. Azt pedig nem hinném, hogy üstökösnek tápos lenne az esemény. A mai trend szerint csak az számít, hogy minél hamarabb behúzd az összes területet, és kezdd el a tápolást KF-en. Nem tudom, hogy ebbe hogy férne bele a rajzás.
 
Én sem offolni akartam, csak igyekeztem rávilágítani, hogy az esemény "táposságát" nem lehet összevetni egy olyan fordulóval, amiben a játékos nem használta ki a játék adta lehetőségeket. A varkaudar sort néhány forduló alatt be lehet érni átúszás után (akkor is ezt kell alapul venni, ha a játékosnak nincs kedve tápsorozni, mivel itt a lehetőség a mérvadó, nem a játékos egyedi hozzáállása). Itt több szörnyet kapsz, mint a lépésx3, viszont azt még nem tudhatjuk, hogy a rajzásban elérhető lesz-e valami kutatni/másznivaló. Arra tippelek, hogy TP-ben a rajzás erősebb lesz.
 
Dess, először te válaszolj! A korábbi TF-es "történelmi" események mitől voltak történelmiek? Kezdjük az első varkaudar invázióval, első q. rajzással, és aztán folytasd a többivel.
 
Csak hogy ne maradjon ki, a legkevesebb: az isteni esszencia nélkül, heti 1 lépés + 2 EXT, normál alap mozgás legyen 10 lépés. Ez havi 60 lépés, heti 15. Azaz minden lépését rajzásban kell nyomnia, ha nem akar lemaradni. De tökmind1, lesz ami lesz.

De... azért felteszem a kérdést:
- van-e értelme komolyan venni ezt a "verseny" dolgot egy lemaradással nem rendelkező karakternek, vagy csak újrafényezzük az amúgy is elszállt üstökösöket?
- mitől lesz a sima versenyhentelés történelmi? Hogy időszakos?

S mielőtt savaznátok a kérdések miatt, ez a fórum pont azért van, hogy beszéljünk a témáról. Ne legyetek már Fidesznyikek.
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.