Vissza a Főoldalra
 

Hírek, újdonságok
Változások listája (dec. 4.)
Dicsőség Csarnoka
Új játékosoknak
Szabálykönyv
Demo forduló
Árak
Kedvezmények
Befizetési módok
Jelentkezési lap
UL küldés
Alanori Krónika kupon
Aukciós ház
Nyilvános fordulók
Szövetségek
Olimpiák
Chat, üzenõfal
Fórumok
Levelezési lista, IRC
Szavazások
ŐV találkozó
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
AK Archívum
ŐV könyvek
Írások, novellák
Linkek
Letöltés
Gyakori kérdések
Felhasználási feltételek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
Kalmárok itala
Küldd el képeslapként!
Aki a szint boltosával előnyös üzletet akar kötni, annak igencsak fel kell kötnie a felkötnivalóját! A legtöbben persze inkább mágikus segítséghez folyamodnak, és megisznak egy adagot ebből a csodás varázsitalból...
Nézz szét a galériában!
Ősök Városa - UL tápláló
LVII. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
LV. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
52. Beholder találkozó - Vlagyimir-díj

A lista folytatása...
NEM VAGY EGYEDÜL! - Játékosok felhívása! (6)
ŐV fejlesztési ötletek játékosoktól (55)
ŐV help (521)
56. BEHOLDER TALÁLKOZÓ 2022.06.18. PROGRAMJA (21)
Támasszuk fel a közösséget! (241)
Szövetségi felvétel (36)

További témák...

2024-03-29 02:31:02 Az UL-ek letöltésre kerültek.

Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Kedves Talbot!

Ezúton is üzenem, hogy írtam Neked mert a javított fordulóm pályázhat az "idei év bugja" díjra.. szal ha ráérsz válaszolj rá mert elég fontos lenne.. köszi.

klinsi
 
Szia,

Lopasbol, ertheto szerepjatekos okokbol, nincs lehetoseg rekord eleresere es nyilvantartasara.
 
statisztika, 5. szint, lopas: nincs
?? az hogy lehet?
 
Hali!

Rekordeléréssel kapcsolatban mégegy hír!

Mostmár az aktuális örökös rekordokat is kiírja a statisztika, úgyhogy annyival könnyebb a dolgunk, hogy mostmár tudjuk, mennyire kell mövelni a képességet.

Raziel
 
Azert szerintem ezt lehetne tovabb ragozni. Azt csak belatjak hogy a 4 evi szitu teljesen mas volt mint a mostani. Es ha mar belatjak, akkor azt is be fogjak latni hogy esetleg most mar nem ugyanolyan utoereju a kuldetes mint anno volt.
 
Küldtem ezzel kapcsolatban a játékvezetőnek egy levelet, s ezt a választ kaptam:

> szia.
>
> a kuldetes igy van 4 eve, nem lesz valtozas. Ha ugy
> erzed nem eri meg miatta magasra vinni egy > szakidat,
> akkor ne tedd, es haladj a masik 2 agon, vagy add le
> csaszari dekretummal a kuldetest.
>
> A jatekvezeto

Hát úgy látszik bele kell nyugodni a helyzetbe és meg kell növelni egy szakit, vagy marad a dekrétum. Nem tudom melyik a jobb választás, de én lehet, hogy inkább növelek.

Raziel
 
Én meg annak idején 32-re a méregleheletet...
 
Ja ja! Én mutáns vagyok, s kb. 5 hete teljesítettem ezt a feladatot. A lopakodást vittem fel 14-re. Egyébként a 4. szinten 1 klánfeladatot tudtam teljesíteni.
Szóval eléggé nehéz megoldani, rengeteg kno-t fog le!
 
Bar nincs mutans karakterem, ezzel azert egyetertek.
 
Hali!

Az a nagy gondom, hogy a mutáns klán tagjaként el kell érnek egy rekordot a szintemen. Akkor még nem is lenne nagyon nehéz, hogyha az aktuális rekordot kéne megdöntenem, de hogy az örököst, na hát az már kicsit sok, bármelyik szakértelmet is nézem. És ez a növekedés nem is fog megállni olyan hamar, mivel egyre több galetkinek kell elérnie egy rekordot. A végén az lesz, hogy egy 25-ös szakértelmet kell kifejleszteni ahhoz, hogy rekordot érjél el.

Szerintem ezen valahogyan változtatni kell, mivel ez így nagyon nem jó.

Szerintem nem vagyok egydül ezzel.

Raziel
 
Na igen, de a TK-k elvileg titkosak, azaz senki sem tudja, hogy mi fog benne történni. Persze ez rég a múlté a net miatt, de a levélben játszókat nagymértékben segítené, hiszen így is óriási a lemaradásu(n)k!
 
Hat... alacsonyabb szinten, HO pont hiany miatt, egy gyenge (vagy HO pont nelkuli) karakter el tudja siman rontani a TK-t. TK-ra azert tervezni kell, hogy megfelelo legyen a HO beallitas (nem csak harc).

Szoval szerintem ez nem nagyon menne.
 
Mintha ez pár éve már felmerült volna. Remélem mostmár megfontolja Miki.
 
nem rossz otlet, dehat...
 
Vagy azt, hogy legyen egy ún. táblás rendszer! Azaz ha valaki nem talál társat, kiad egy parancsot, pl. TK 52 3 , vagyis az 52. TK végrehajtása max. 3 fővel (ha netalán lehet 4-en is menni), ekkor a kari egy táblára kerül, s ha megvan a létszám, a TK kisül (LCS-hez hasonlóan).
Hátránya, hogy nem lehet taktikázni a harcokban...
Szerintetek?
 
Esetleg zsoldos helyett lehetne szolgát vinni a tk-ra, csak ugye a szakipróbákkal lenne gond.
 
Lehetne picit az SZV parancsot multifunkcionalissa tenni, azaz, hogy ha valakinel van 60 szavazat, az egy paranccsal atruhazhassa masra.
 
Sziasztok!
Tényleg jó lenne az, ha lehetne zsoldost fogadni. A TK-k megszervezése eléggé nyűgos dolog mostanában az alsóbb szinteken.
A fórumokban is megannyi hirdetést láttam TK-ra, Én is adtam fel. Sajnálatos módon nem jelentkezett senki (pedig teljesen egyedül HO-ból is végigcsináltam volna). Így kellett várnom, hogy egy-két ismerős felköltözzön. Ha már 3 galetki mehet akkor miért csak ketten menjünk alapon. Teljesen kiszúrunk a másikkal, mert akkor neki is "több évet" kell várnia ahhoz, hogyvalaki elmenjen vele TK-zni.
Most egy szintel feljebb vagyok, de nem kizárt, hogy megint megvárom őket, legalább addig is nyerek valamit majd olimpián, vagy nem.
Számomra fontosak ezek a küldik is, mert úgy indítottam el a karit, hogy minden küldit meg fog csinálni. Bár ez nem lehetséges a fentebbi szinteken, de addig is megtartom ezt az elvemet, amely még talán mozgatja szegény galetkim.

Alkony testvére, Hajnal.
 
Szerintem nem kell, hogy a zsoldos gyengébb legyen, sőt... Akár szerepjátékot, akár logikát tekintve nem túl valószínű, hogy valaki a helyi aggok házából, vagy a kórház elfekvő részéből választ egy veszélyes kalandra, drága pénzen zsoldost. A zsoldos az én olvasatom szerint professzionalista, akit kiemelkedő harci tudásáért, egyéb szakértelmeiért fizetek meg kiemelkedően. Az, hogy mennyire téblábolok körülötte, az tőlem is függ. Eddig senkit sem zavart, ha egy erős karakter elvitte a TK-t (nekem kb. egy hete két karakterem ment egy baráti harmadikkal a 3/52 TK-ra, a két karakterem a csaták alatt összesen 0 azaz nulla sebzést okozott, mivel a 3. karakter volt az olimpiai győztes a szinten, és a szörnyekig el sem jutottam). Tehát a részvétel "minősége" nem lehet indok, mivel ez a normál TK-ban is ugyanolyan lehet. Az eredeti ötletemre hivatkozva, a zsoldosokra nem lehet HP-t írni, ami azért főleg a magasabb szintű kalandoknál nagyon sokat számít és igen erős taktikázásra kényszeríti a tényleges karaktereket. Másrészt a normál TK-hoz képest itt plusz erőforrást is fel kell használni (arany), sőt opcionálisan leírtam, hogy a zsoldos által felhasználandó HO-ért is kelljen fizetni. De ha még így is kevés, lehetőség van pl. a TK TVP költségének növelésére zsoldosonként10-20 TVP-vel a szervezés miatt.
Miklós minden fórumon mindig kiemeli a "hiánypótlást". Ez a feature szerintem hiánypótló (és a felszólalások se nagyon vitatták ezt). Másrészt szintén Miklós oldaláról nézve (Simonnal egyetértve), ezt egyáltalán nem heroikus feladat leprogramozni.
A TK közösségformáló erejéről már szintén megírtam, megírtuk a véleményünket, véleményem változatlan. Erre akkor érdemes/jogos hivatkozni, ha van közösség. Ami valamekkora tömeget feltételez. Ez az alsóbb szinteken biztos, hogy nincs, de fenntartom, hogy ennek a fejlesztésnek minden szinten örülnének.
Egyébként egy ragyogó alternatív javaslat :-)) : A JV vagy Miklós minden szinten indítson 10-20 karaktert, akiknek egyedüli dolguk az lenne, hogy a fórumokon TK részvételi ajánlatokkal bombázzák a nagyérdeműt és természetesen el is menjenek velük. Ehhez semmi programozási munka nem kell, csak "némi" munkaidő.
 
Igen, a HO-val komolyan elneztek, mert csak a felderito kariknak van ra szuksege, de azoknak nagyon, mindenki mas duskal bennuk.

En ertem a problemat, es nem lenne rossz, ha megvalosulna, de Miki eddig nagyon erosen elhatarolodott mindenfele ilyen temaju kezdemenyezestol.

Minden ilyen kezdemenyezes ellenere is egyre kihaltabbak lesznek az alacsonyabb szintek.

Az OV nem tobbszemelyes jatek, csak vannak benne tobbszemelyes parancsok, kuldetesek. Ennel jobban kevesse lehetne elszigetelni a karaktereket.
Na jo, az elejen meg jobban el voltak.
 
Hat, hogy tul konnyu lenne, az tenyleg csak beallitas kerdese... egyertelmuen ugy kellene az NPC-ket megtervezni, hogy ne legyen konnyu a harc... tehat, az NPC-k gyengebbek legyenek a valos jatekosoknal.

Az, hogy magasabb szinten az ember uszik a HO pontban, az is olyan dolog, hogy valami esetleg el lett tervezve?

Mindegy, lenyegre terve... Az hogy a TK-nak a lenyege hogy ne egyedul csinald, az egyertelmu. Mindhogy az is, hogy az OV egy tobbszemelyes jatek.

Namost, ha az utobbi nem igazan mukodik alacsonyabb szinteken (tehat nem tobbszemelyes a jatek), akkor vagy segiti a Miklos hogy tudjanak nagyobb hatrany nelkul csatlakozni a tobbszemelyes szintekhez az alacsonyabb szinteken levok, vagy... meg kihaltabbak lesznek az alacsonyabb szintek. (Vagy ismet tobbszemelyesse teszi az also szinteket, ami persze idealis lenne.)
 
Jaja az otlet maga nekem is tetszene, de igy szerintem tul konnyu lenne nehany (minden) TK, amiben pl csak harc van, oda bevallogatna ami kell, es mint kes a vajon atvagna a szornyeken, akar hatul is maradhatna szepen. Ugyanez a helyzet a szaki meg tulajdonsag probakkal. Ott ugyis csak HO-kat kell hasznalni, amit igy csokkenthetne is a jatekos.

Ezenkivul ezzel egyedul mehetnel TK-ra, ami Miki szerint nem erre valo Valoszinuleg meg akkor sem kerulhet be, ha a szinteken bizonyos aktiv jatekosszam alatt lehetne hasznalni a zsoldosokat.
 
Tetszik az otlet, bar en se tartom valoszinunek, hogy ez hatalmas jatekosreteget osztonozne arra, hogy elkezdjek, de ketsegtelenul nagyban segitene azokat, akik most is lent kuszkodnek, es neha meg fentebb is praktikus lenne, ha siet valaki.

1. -es ponthoz annyi kell, hogy kivalasztanak nehany letezo karaktert a szintrol, azokat lemasoljak egy az egyben, csak a nevet, esetleg a leirast valtoztatjak meg.
2-esnel pedig szerintem nem lenne szerencses, ha minden szinten automatikusan kilometer hosszu lista jonne, hogy ennek meg annak milyen adatai vannak.
Max annyi, hogy nevuk, es 2-3 szoban, hogy milyen stilusu galetki, es akkor le lehetne kerdezni oket kulon paranccsal. PL remetenel a megfejtes 10 es 90 kozott mozog, szoval mondjuk a zsoldosok szama lenne 1-8 kozott szintenkent max (persze lehet akar 2-3 is, nem kell feltetlen kihasznalni mind a 8-at), ezeket le lehetne kerdezni ugy, hogy BE 20 utani 5 parameterben, valamint a BE 20 9-re kiirna az osszeset. De minden zsoldos alapos megvizsgalasa ugy 5-10 TVP lenne.
Ha pedig tobb tenyleges karakterre jutna par zsoldos, akkor az aranykoltseget is annyi fele kell osztani nyilvan, tehat fel lehet fogni egy targyhasznalat probanak a dolgot, ami bekerul a TK elejere ilyenkor.
 
Ja - es en mar majd egy honapja probalok TK-hoz tarsat keresni (ket karival, ket kulonbozohoz).

Mert ugye a TK-t is random osztja, ugyhogy a keves se tud egyutt atvergodni a TK-kon, hacsak nem DK-k vannak, hogy megkaphasd ugyanazt... akkor persze a masiknak meg azt kell DK-zni kesobb, amit te DK-ztal korabban...

Szoval akarhogyis nezem, egyre vonzobb ez a zsoldos dolog...
 
Meg uj vagyok, nem tudom mit lehet, mit nem lehet boritekolni. De ha belegondolsz, igazabol a zsoldos dolgot nem lenne nagyon bonyolult leprogramozni.

1. Megallapitani es leprogramozni a tulajdonsag/kepessegeket szinthez megfeleloen NPC-hez (szintenkent ket-harom zsoldos kulonbozo dolgokkal)
2. Remetehez kene minden szinten irni egy kis plusz enciklopediat ami leirja melyik zsoldos mit tud/mennyibe kerul.
3. TK kiadasakor megvizsgalni hogy az egyik/masik kiadott parameter NPC-e (auto-elfogad).
4. TK elsuleskor levonni a zset (ha nincs eleg zse, TK nem sul el, az utolso kiado ujra kiadhatja a TK-t, amikor megvan a zse).
 
Ebből a zsoldos dologból nem lesz semmi, ezt szerintem már most borítékolhatod. Nekem rengeteg alkalommal az is elég lett volna, ha egyedül nekimehetek a TK-nak, de ez sem kivitelezhető. Nekem is vannak később indított karaktereim, és mindig találtam legalább egy embert akivel meg tudtam csinálni. Persze szelektálni kell, de van néhány nagyon gagyi, ahol csak KNO, HO meg arany a jutalom. Azoknak szerintem mehet a DK.

A 3. szinten a lehelős TK viszont tényleg elég bukta lehet most :/
 
Az lehet... ugye vannak a halado jatekosok, oket persze szolgalni kell uj fejlesztessel... vannak az kezdobb jatekosok, oket meg kell tartani (ide tartozik az, hogy reagalni kell a jatek-kornyezetbeli valtozasokra, mint peldaul arra hogy kevesebb az uj jatekos)... es vegul vannak azok akik meg nem jatszanak... hogy oket hogy lehetne becsalogatni, azt nem tudom, de erre mar irtak tobben otleteket.
 
Jo lenne ha tobb jatekos lenne, de nem hiszem hogy a "zsoldos hadmuvelet" bevezetese utan tomeges jelentkezesi laz torne ki.
 
Barhogy is van, Joshi otlete szerintem kivalo... Mint uj jatekos (2. szinten nyomulok), nem nehez eszrevenni hogy bizony nem tolonganak a jatekosok.

A TK-k tenyleg nem kotelezok, de ha a "zsoldos" ugy lenne megoldva hogy legalabb megcsinalhato a TK (egyedul tutira nem fog menni), meg ha nehezebben is mint mas galetkikkel, akkor az uj jatekosoknak nem kellene feladniuk egy csomo lehetoseget csak azert mert KESOBB kezdtek a jatekot

Peldaul... ahogy elolvasgattam a regi fordulokat... akkor par nap alatt az ember kapott 5-10 portyazo latogatast. Ami termeszetesen atlagban 1-2 KNO fejlesztesnek felel meg fordulonkent. Hol van ez mar? Talan 5 fordulo alatt ha kapok egy portyazo latogatot...

Ha emellett az ember meg a TK-t se tudja megcsinalni, eleg nagy a veszteseg.

Szoval... a zsoldos abszolut jo otlet, remelem meghallgatasra talal.
 
Nekem semmi bajom az otleteddel, minel tobb van annal jobb.
Csak tapasztalat, hogy a kisebb, fontosabb modositasok is eleg sokaig keszulnek, szoval egy ilyenre ugy nehany evet kellene varnod szerintem, marha egyaltalan elfogadasra kerul. )
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Infók | Hírek, változások | Segítség kezdôknek | Fejlesztési ötletek | Szövetségek | Bugok | Csere-bere | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.