Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a KGK?
Ismertető a játékról
Gyorstalpaló - Szabályok
Teljes szabálykönyv
Alternatív szabályok
Beszélgetés a tervezővel
KGK-t forgalmazó boltok
Chat, üzenőfal
Fórumok
Szavazások
Írások, novellák
Gyakori kérdések
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
KGK csere-bere (123)
KGK-ról általában (2080)
Melyik lapokat szereted legjobban a Káosz Galaktika Kártyajátékban? (112)
Szeretnél-e új Káosz Galaktika Kártyajáték kiegészítőt? (41)
Kombók és paklileírások (91)
Ami a szabályokból nem derül ki. (62)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Igen, a mostani versenyen főleg nagyobb hajókkal játszottam. Ám már játszottam haverokkal ilyet is, mert volt szerencsém 3 Űrállomást nyitni. Érdekes kis pakli tud lenni. Az ember kötelező bele, de a többi szinte szabadon variálható. Elég jól tud feltartani több ellenfelet is, ha 2-nél többen játszunk. ;) Viszont hátránya, hogy sok hajót kell kiszórni az asztalra, ami nem mindig egyszerű.
Az első versenyen kis hajós paklival mentem, és nyertem. Igaz, hogy csak egy jó kis Bosszú miatt, de a munkát az El-Gizah-im fejezték be. ;) Ja, s ebben még űrállomás se volt.
 
Ha ezt írja, akkor bárkinek a befejező fázisa lehet.

A KGK-ban jól ki vannak egyensúlyozva a hajók, versenyképes a kishajós és a nagyhajós pakli is, és játszunk is mindegyikkel. Ízlés dolga.

Ha nem ismeritek a lapokat, akkor érdemes ezt olvasgatni,
itt minden lap szerepel. Van közte egy oldal, ahol jelölhetitek, hogy miből hány van, azt érdemes talán kinyomtatni is:

http://kep.tar.hu/lakinger/50393636#2
 
Ha a kártyán az van, hogy a pajzsot a befejező fázis végéig kapja az űrhajó, akkor az csak a saját vagy az ellenfelem körére is igaz?
 
Tetszik ez a stílus. Nem rajongok a böszme erős hajókért. Szokta is valaki használni ezt a taktikát vagy úgy egyáltalán kis hajókat szoktatok használni? Multkor a versenyen te is a combos trici hajókkal nyomtad asszem.
 
Az a pakliösszeállítás, ami csupa pici hajóra épít (felderítő és vadász). Sok van belőlle, Űrállomással felhúzza a sebzésüket, a pajzsuk meg nem érdekes, mert pótolhatóak. Ergó kihozol csomó pici, nagy sebzésű hajót, mellyel vígan szétkapod a rombolókat. Agyonhordázod az ellenfelet vele. Ajánlott még bele az Össztűz, Roham, Stag tűznavigátor (ha sok cerebrita hajó van benne).
 
Mi az az Űrállomásos flotta?
 
Ha jól tudom a friss draftban annyit szedsz össze amennyit csak bírsz mert nincs az a 3db-os max. Én az erősségét abban látom hogy olcsón akár 4 creditért összehozok egy hajót ami bár nem elsőre támad, de visszatámadáskor tuti leszedi az ellenséges hajót. Elpusztul ugyan az én hajóm is de az ellenfél hajója is kipurcan ami ha egy cirkáló vagy egy romboló akkor már kicsit ciki. A Gaia nélkül is megtehetem de az már több kreditbe kerül. Amíg az ellenfél arra gyűjt hogy kihozhassa kb 12 kreditért a nagy hajóját addíg én 4 kreditből összehoztam egy olyat ami veri az övét. Igaz várni kell rá 4 kört de ezekből a hajókból 2 körönként tudok kihozni eggyet, míg a nagy hajókra 3-4 kört kell várni (beleszámolva azt is hogy a paklimból 2 kreditért keresem ki a pakli tetejéről). Ezt ha jó lapokkal kezdek akkor már az elején kihozhatom hízlalni, amíg elérjük a körönkénti 5-5 kreditet. Persze ez csak elképzelés, mert még nem tudtam kipróbálni, és mert a lapismeretem és a harci tapasztalatom is gyér.
 
Hát elég érdekes lenne 10 db gaiás űrhajót kihozni. Max valami spec. versenyen. S továbbra sem tartom túl erősnek. A sebessége kicsi lesz a hajónak, s akkor ha valami szúnyoggal agyoncsípem, akkor csak füstölöghet a darabjaira. ;) Meg pl. mit teszel a Gaias flottával agy Űrállomásos flotta ellenében? Kb. semmit. Lelősz egy hajót? Na és? Azt Gaia nélkül is megteheted. ;)
S ne felejtsd az időtényezőt sem! Mire letudod szedni a kívánt hajót, addig lehet bebombázik 15-20-at, ami simán megéri neki.
 
Hát, nem talált, mert az pont ember. A Kaszinó hasonló, az karno. Szerintem egyáltalán nincsenek túl durván eleresztve. Pl. a Tranzakció is triciplita, ami a legjobb kredittermelés jelenleg.
 
Nem hangsúlyoztam hogy ez vagy az a legtutibb lap, csak azt mondtam, hogy 1 creditért ez túl durva ha a sebességtől független folyamatosan kapja a tűzerőt. Nagyon szerencsésnek kell lennie valakinek hogy egy draft után összegyűjtött 10 Gaiás flottát legyakjon.
 
Fogadni mernék hogy ez a bolt is karnó lap. Idegölő. A karnóknak annyi creditük van hogy még az én flottáim is felvásárolhatnák. Ez durva. Egyébként van valahol pakli lista a verseny nyerteseitől? Jó lenne tudni hogy milyen összeállítások léteznek.
 
A Gaia nem rossz lap, ezt senki nem mondta. De ennyi erővel: amíg a Gaiás hajóid még pihennek, hogy elérjék a kellő tűzerőt, én kijátszok 3 Boltot, amik addigra termelnek fejenként 9 creditet, ami 5 credit nyereség. Tehát a Bolt a legtutibb lap?
 
Hát figyelj Gaia tűzgyorsító 1 Creditbe kerül 3 credit a felderítő amit erre szánok. 12 creditből 3 combos hajót összepakolok és mellé még lesz zsém és helyem még hajóra. 12 creditért lelövök 3 hajót az nekem megérte, mégha csak felderítők akkor is kb. fifti-fifti. Ez akkor fincsi ha valaki rombolókkal meg cirkálókkal jön. Csak 1 romboló 12 credit.
 
Persze, visszalőhet, de azzal csak egy másik felderítőt szed le a nagyobb feladatra tartogatott Gaiás hajód.
 
De várjál. Ha eltaláljuk a Marduk K. -t és ezzel le megy a páncélja 0 -ra attól ő még visszalőhet mielőtt elpusztul. Vagy nem?
 
Persze.
 
Azt vedd figyelembe, hogy a sebessége lemegy a pincébe! Pl. adva vagyon mondjuk 10 kör óta hízlalt Marduk K. A csatába beküldök egy 2-es sebzésű felderítőt v. vadászt is, oszt a sok sebzésű Marduk csak lesheti miért kapott léket. :P Sorozatlövéses hajókon tud nagyon csúnyán mutatni, de mindenre van megoldás (Üzemzavar, Anomália stb.).
 
Miután csatában használtba fordult egy hajó utána még rá lehet lőni?
 
Na ja, csak ha az elején nem szedik le a madárkát akkor később tuti hogy szétkapja a támadót még egy vacak felderítő is.
 
Kifejleszted, kifizeted, aztán tetszőleges sorrendben fizetheted ki a kiválasztott lentlevő csapdáidat.
 
Hidd el, hogy 5 kör a versenyen maga az örökkévalóság. Nézzük máshogy. Az rendbe lenne, hogy egy 1-es sebességű rombolónak majd 1 kör mulva ad +1 sebzést és -1 sebességet, oszt ki is fújt? S mivan, ha CRX-re rakom, aminek 0 az alapsebessége? Nos? Szerintem a végtelenségig adja a jelzőket. 0 alá nem viszi a sebességet, de ha valami sebességnövelő hatást használunk a hajóra, abba beleszámít a - sebesség. Azaz, ha mondjuk a Szélerődön van 5 jelző, a sebessége 0, rányomok +2 sebességet, akkor még mindig 0 lesz. Csak 0 alá nem csökkentheti, de 0-ig "korlátlanul". ;)
 
A Spontán aktivizálódás hogyan mükszik?
 
A szavazás jó lenne. Szerintem kicsit túl tápos lenne 1 kreditért egy ilyen fegyver. elég lenne 1 felderítőre rakni és visszatámadásnál bárkit lelőne 5 kör után.
 
Az ilyen csapdákon nem kell fejleszteni, csak akkor ki fogja lebombázni?

A Gaia egy fogós kérdés. Van aki így gondolja, ahogy te írtad, de a hivatalos - már amennyire lehet erről beszélni - álláspont szerint bár a sebesség nem csökkenhet 0 alá, de a tűzerőt akkor is növeli, ha a sebesség már 0.
De mivel gyakorlatilag csak mi foglalkozunk KGK-val, ezért a következő versenyen megszavazhatjuk egyszer s minedenkorra, hogy hogy legyen (én a hivatalosra szavaznék).
 
Gaia tűzgyorsító. Kérem a véleményeket. Szerintem a sebességet konvertálja át tűzerővé. A semmit vagyis a nullát már nem lehet tovább csökkenteni, ezért nem is ad több bónuszt a tűzerőre mint ahányas a sebesség. Ha a hajó ideiglenesen vagy állandóra kap új sebességet akkor azt átkonvertálhatja tűzerővé ideiglenesen vagy állandóra de a sebességet minuszba nem lehet vinni és a semmiből nem tud mit átvinni a tűzerőre. Ez az én véleményem de ezt jó lenne le tisztázni, mert ez igen komoly probléma lehet ha játék közben derül ki hogy nem azt hozza mint amit elvárunk tőle.
 
Azokra a csapdákra kell-e egyáltalán fejleszteni ahol a fejlesztésnél ? van?
 
Az álcázás olyankor él, amikor a kijátszott lapon szerepel a "célpont" szó. Na ez a célpont nem lehet az álcázásos hajó.

Lehet támadni akárhányszor, sőt, ha egy hajóval egy támadáskor se nem lősz, se nem bombázol, akkor az elmehet mégegyszer támadni.

Visszalőni arra lehet, aki rádlőt. Kivéve, ha sorozatlövésed van. A visszalövés is lövés, tehát akire így rálősz, az visszalőhet.
 
-Mégvalami ugye körben többször is lehet támadni ha van elég aktív űrhajóm?

-Ha rálövök egy hajóra és az visszalő egy másikra(tehát nem arra amelyik előzőleg rálőtt) akkor a visszatámadás célpontja megkapja a visszatámadás lehetőségét?
 
Köszi a választ, de még vannak kérdéseim. Az álcázást ugye nem lehet olyan hatás ellen használni aminek nem az álcázás birtokosa a célpont hanem általánosságban bizonyos típusu lapok amibe az álcázással rendelkező lap is beletartozik.
 
Nyugodtan oszthatod arra a hajóra is, amelyik már lőt, tehát
használt.
Hogy hányszor használhatja? Hát szerintem annyiszor, ahányszor találatot kap. Ekkor az aktuálisan kapott sebzéseket szét lehet osztani a kötelékes hajók között. (De amit már kiosztottál, azon nem változtathatsz. Szerintem.)
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Shadowrun | Battletech | Káosz Galaktika Kártyajáték | AD&D | Vampire | Magic | PC játékok | On-line játékok | PS2 | M.A.G.U.S. | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.