Vissza a Főoldalra
 
Május 18-án szombaton részt vennél-e egy HKK versenyen, amit a Board Game Expo-n rendeznénk a ComicConon? (Belépő van, nevezési díj nincs, nyeremény van.)

1) Igen, megyek a rendezvényre, szívesen részt veszek a HKK versenyen is.
2) Megyek a rendezvényre, de a HKK versenyen nem indulok.
3) Nem megyek a rendezvényre.
4) Nem tudom még.
5) Nem érdekel.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Elenios hátasa
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Keringnek legendák Elenios legendás teremtményeiről, melyek szépsége szemkápráztató... pedig még olyan ember nem is látta őket, aki utána erről beszélt volna. Csak a Szerelem Istennőjének legodaadóbb papjai előtt nyílik meg a lehetőség, hogy egy ily csodás pegazus hátára ülhessenek.
Nézz szét a galériában!
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló
Megjelentek az új Alfa paklik!

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47065)
Lapötletek (64943)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (29)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)
[HKK Piac] Eladó lapok (141662)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
Nézet:
Az előttem szólók tök jól összefoglalták, hogy a kiadó megint legenerálja magának az egy lapra épülő paklik játékkörnyezetét, ezúttal mindjárt meg is jelentetve az összes hozzá való lapot
 
Nem vagyok benn a vérkeringésben. Az utóbbi pár hétben kezdtem nézegetni hogy mi manapság a státusz. A Mardakor Ajándékozò miatt ragadtam tollat... Alapvetően mindig is szerettem a ket vagy kevesebb lapos ötlet decket. Sajnos ezek a paklik (legfőbb követő, kreatív követői vagy szabalylap + követő) is meg vannak lőve mert nem jelenik meg más csak epikus...
A lőhető követőket is lehetne fejleszteni ahogy valaki már emlitette... Nem annyiért vagy csak részben lehetne lőni vagy máshogy lehetne ideiglenesen kikapcsolni...lehet kreativkodni...nem feltétlenül etnikum mellé hanem olyan irány mint pl a Tokozó vagy Harang mester képesség.. Írjatok ki lap ötlet pályázatot hátha érkezik egy két nagyon eredeti ötlet ami vérfrissítést hozhat!

A másik hogy a Mardakor Ajándékozò kb must haver lap az ilyen paklikban. Kár volt UR-kent kiadni, ha már kiadtátok lehetett volna ilyen kódos lap vagy Behò tagsághoz vagy vásárlás mellé...

Ennyi jutott eszembe...
 
Így van. Jufének igaza van.

Ez az erőltetett, most megerősítünk egy koncepciót hozzáállás szüli az olyan felesleges és broken lapokat is, mint a magirox csatlósa. Ami egy sehol nem szereplő elfelejtett követőből önmagában tier 1 kontrollpaklit csinált. Mire képes körönként nettó 2 lapelőny...
De ugyan ilyen felesleges és gusztustalan (ráadásul pay to win) tápoló lap a Mardakor ajándékozó is. Alapból el kellene felejteni, hogy koncepciókhoz kötelező lapok pláne UR-ek jönnek ki.
Nagyon nem tartom jó ötletnek a meta ilyen kézi vezérlését.
Az etnikumlapok egymással legyenek jó szinergiában, ne kötelezően bekényszerítve egy-egy narancslap alá.
Szerintem az volna az ideális, ha fajversenyen nem lenne egyértelmű, hogy egy adott etnikumot mely követővel/követőkkel vagy szabálylapokkal érdemes összerakni.

És, hogy ne legyek annyira off:
Én sokat játszottam thargodanokkal, anno amíg lehetett lépéselőny+követővel tolni, versenyt is nyertem ilyen felállással. Jelenleg a prekoncept dekkek miatt sokat agyalok, hogyan lehetne összetenni őket, mert nagy kedvenceim és a tárgykövetőt találtam hozzájuk ideálisnak. Sok lapjuk van pl. ami a 15 Ép-s követőtöréssel számolva született.
Az új epikussal viszont csak a sokadik közepesen semmilyen zanszilánkos 5lapos fajkontroll lehetőségét látom bennük.
Pedig a thargodanoknak eddig is volt min. 2 gyökeresen eltérő dekktípusa, a fentebb vázolt terülős horda és a Csető Zsolt féle bilincses verzió.

A legnagyobb baj ezekkel az etnikumspecifikus epikusokkal és az ebbe az irányba történő lapfejlesztéssel, hogy gyakorlatilag kizárólagossá teszik magukat az adott etnikum egyetlen paklijaként.
Félő, hogy minden más verziója el fog süllyedni az adott etnikumnak.
Nem mondom, hogy az epikusok önmagukban rosszak, a Semmi mestere pl. szerintem jó irány, de félek, hogy igazából csak újabb és újabb verziókban hívjátok életre velük az életenergiás 5 lapkontrollt.

Üdv: Kyb
 
Azért az olcsóbbítós epikusoknak (és nem mind az) is mindig van 2.,néha 3.képessége,ami az adott etnikumra jellemző.


És ez mekkora előrelépés az első szériához képest, amikor még a minimális kisebb 2. képességet is csak óvatosan akartuk rárakni ezekre a lapokra. A motyogó követőn is vitatkoztunk/balanszolni vagy egy fél-háromnegyed órát emlékeim szerint, és hol van az már, hiszen csak feltétel mellett tud idővel vagy manát vagy lapot spórolni nekünk.
 
Nem támogatnám(támogattam volna talán helyesebb mert ez a hajó elment) egyáltalán narancs lapok által az etnikumok erősítését. Etnikumok a kötelék által erősítsék egymást és ez mellett "találják" meg maguknak a megfelelő narancs lapot az adott és folyamatosan bővűlő készletből.
 
2 dolgot tennék hozzá :
Azért az olcsóbbítós epikusoknak (és nem mind az) is mindig van 2.,néha 3.képessége,ami az adott etnikumra jellemző.

Az olcsóbbítás pedig nyilván nem azért van, mert nem tudnánk mást kitalálni hanem hogy 2-3 vp-s lények is jobban kiadhatók legyenek, ezzel növelve a változatosságot.

Köszi minden javaslatot és érvet, meg fogjuk vizsgálni a tesztelőkkel mindet.
 
Jók az epikusok.
Nekem az uniformizálásukkal (szinte standard olcsóbbítás) van a bajom.
Tehát ha egyedi és érdekes képessége van a követőnek, az megmozgatja a játékosokat. Ha egyformák a követők és csak a kedvelt lapokban van különbség az meg nem. (Ez utóbbi esetben a játékos az erős etnikum lapok mellé választ egy standard epikust és csókolom (drakolder, pegazus, elementál), a "gyengébb" etnikum lapokat meg egyszerűen nem játsszák.

A megoldás: érdekesebb epikus követő képességek kellenek, és nem standard olcsóbbítás.

A törhető követők legnagyobb erénye, hogy kombinálhatók a szabálylapokkal, és más törhető követőkkel. Ezt a variabilitást az epikusok kizárják, így a játék és a stratégiai jelleg sokat veszít a komplexitásából.

A megoldás: hidat kellene verni a "stabil öt-lapos etnikum" -jelleg és a kívánatos variabilitás közé. Erre nem tudok megoldást, mert egy vagy több új játék-mechanizmus bevezetését kívánná. Pl. epikus követő: "gyűlölt etnikum: x, y, z" és ez csak egy ötlet volt...

Értem azt is, hogy a lapok ik-nek a növelése is egyféle másodlagos cél lenne, de az epikus követők olcsóbbítása mellett ez az erős (és így drágább) etnikum lapok teljes szegregálódását idézi elő, az pedig azt is jelenti, hogy ezek a lapok sokkal gyorsabban evolválódnak, mint a többi.

Itt ugye azzal lehetne játszani, hogy van egy lénynek altípusa, vagy nincs, de ez is új játék-mechanizmust igényelne. Pl. ik: ?, szövegben: kijátszásakor döntsd el: ha pegazus, akkor 2 Vp, egyébként 1.

Nem kritizálni akarom a tesztelő csapatot, mert remek kiegészítő jön. Hanem arra ösztökélni, hogy lehetnétek sokkal kreatívabbak az epikusokkal kapcsolatban.
 
Természetesen a megoldás a több részletben lőhető követő, ami minden lövés után gyengül, de nem kell rögtön 4-5 max. ÉP-be kerülni, ha le akarod szedni legalább részben.

Mint amilyen a polip követő lehetett volna, ha lehetett volna.
 
Illetve pl. János, milyen MÁS megoldást látsz a törhteő és szükségképpen bivalyerős követők általad említett problémájára?
 
Milyen narancslap megoldást javasolnál az etnikumok támogatására az epukusok helyett?
Törhető követő, törhetetlen és lapba kerülő (tehát jóval erősebb) hordaparancsnok?
A "semmit" is egy opció, de az nagyon nem jó szerintem.
Bárki mástól is jöhet javaslat, de kérem, az azt ellenzők is jelezzenek.
 
A mai lapról pedig a véleményem, hogy hóóót unalmas.
Persze jó meg minden fogják is használni,de kb ha 10szer ennyi időm lenne játszani max akkor kerítenék sort arra hogy összerakjak rá egy decket.
 
Számomra is túlzó ez a vonal.Évente 2-4 kibékültem volna és könnyeben megemésztettem volna,de ez így sajnos nagyon bekorlátozza, hogy egy egy entnikummal merre is gondolkodjak. Teljességgel egyetértek ebből a szempontból Jánossal.Továbbá ezzel, hogy ennyire ellettünk árasztva epikusokkal az utóbbi időbe igaz, hogy etnikumok terén szélesedik a paletta amikkel összefuthat az ember,de igazából a koncepciók markánsan nem térnek el egymástól. Való igaz a törhető követő vonal hosszútávon nem járható ez bebizonyosodott,de én szívesebben látnék hordaparancsnokokat és szabálylapokat nagyobb mennyiségben az epikusok kárára ugyanis azok valóban tényleges karaktert tudnak adni egy paklinak. Összehasonlíthatatlan egy arochos,edra,arhaix eredetiségben egy vámpír, főnix, vagy targadon epikussal. Nekem ez ami nagyon zavaró, hogy sikerült átesni már megint a ló túloldalára és még ha van is létjogosultsága az epikusoknak ,de nem ilyen mennyiségben és nem a komolyabb kreativitást és egyediséget igénylő narancs lapok kárára.
 
Ez a kreatív része. Én is érzek benne erőt.
Teljesen tisztán és világosan kiolvasható a Kiadó szándéka a követők terén: ne a követő adjon karaktert az adott etnikumnak, hanem az abba kiadott lények és a képességiek.

Ezzel önmagában nem is lenne baj, ha nem lennének ennyire uniformizáltak az epikusok.

Ez a standard olcsóbbítás azt fogja eredményezni, hogy:
- stabilan számolnunk kell minden egyes altípusos lény esetében a követővel, ergo:
- az erősebb, altípusos lények ik-e fel fog kúszni 2+-ra, ergo:
- aki erősebb, altípusos lényekkel akar játszani, gyak. rá lesz kényszerítve az etnikum saját epikusának használatára,
... lehet ezt még sokáig ragozni, de nekem a lényeg a KELL szócskán van.

Engem kissé irritál, mikor a döntés lehetősége kikerül a kezemből. És persze most lehet azzal ellenérvelni, hogy nem kötelező követni ezt a tendenciát, de a vak is látja, hogy a Kiadó leplezetlenül, és egyre tolakodóbb módon lökdös ebbe az irányba, és így eléggé nehéz megvetni a lábam...

A törhető követők működik/nem működik - hatalmas szórású státuszából fakadó probléma egyik megoldása, ha eltűnnek a metából. Nyilván. De ez egyben az 5 lapos paklik előtörését, és a meta erőteljes eltolódását is eredményezi, ráadásul messze nem természetes, és önálló evolúció útján.

Szóval kíváncsian várom, hova fut ki ez a fék nélküli standardizálás... de összességében optimista vagyok (a fentiek ellenére).
 
Én látok benne erőt. Az már egy 5 lapos fél lépéselőny, ha az 1. körben tudsz két thargit mutatni. Ráadásul, ha az 1. körben megnyomsz egy thargit a 2-ből, akkor megvan a teljes, 5 lapos lépéselőny, ami elég brokennek hangzik. Az megint más kérdés, hogy ehhoz kéne 7 jó kontrollba való thargi, ami most nehezen jön össze
 
Nekem nagy kedvencem a Thargodan pakli, de nem vagyok meggyőződve róla, hogy ez az irány fog segíteni nekik... Persze azért ki fogom próbálni őket ezzel a követővel is, oc.
 
Próbáltuk, úgy túl erős volt.
 
egy csont egyébként tényleg elfért volna rajta, de így is erős
 
1. Az a koncepcio sztem mar eleg reg ota el van engedve
2. Hogy ne tudd felaldozni csontnak, instant jelengeteshez
3. Csak
 
Miert nem mentel gyakrabban?
 
Ez a +2 nem jutott elsőre az eszembe, de most, hogy mondod...
 
Na ezt tuti ki fogom próbálni, remek lapnak tűnik és ötletes is.
 
Ezt még quwargok közé is simán berakom, ha befér a kék szín

Nagyon leleményes és érdekes lap, bejön.
 
Persze meg +2 rá kánterelni...Prémium kártya és szép rajz is egyben.Nekem eddig nagyon bejön a kieg!!!
 
Ha ősmágiás lenne... De így is borzasztóan erős.
 
igazad van, jó lesz, 5 lapnál side előtt is ott a flux, az ostromgép, bilincsmester, side után meg a kert, ezeket mind jó lopni
 
Ez konkrétan a kiegészítő egyik (de lehet hogy inkább a) legerősebb lapja...
 
Egy dolog, mert ez már többször előjött: egy jelenésnél nem érdemes úgy számolni, hogy 2.5 mana, vagy a mentátnál 2 mana. Sokkal flexibilisebb ez a dolog, mint sem, hogy azonnal bele kelljen raknunk a manánkat (régen az Elenios csodáját se forgattuk egyből, csak ha már nyugodtan megtehettük).

Ha kisemmizik, ez van. Nincs előttem az összes lap, de amennyire rémlik, nincs olyan, ahol a jelenés erősebb lenne, mint a kijátszáskorija/alap képessége. Ha mindössze annyi történt, hogy reakciót fogtunk/visszavettünk/leszedtünk/kijátszáskorit fogtunk/dobattunk, már akkor se vagyunk nagy szarban.

Nyilván nem egyszerű megítélni, mert új képesség, és valóban ez a lap része, de nem kell rohanni a használatával alapvetően.
 
Bár vannak aggályaim is. Egy kontrollnak lehet, hogy drága lesz ez kánternek. Ha meg böri/bilincs vagyok, akkor side előtt egy 5 laptól nemigen tudok mit lopni, side után meg a drágább lapjait teszi be, amiknek van valami védelmük, ráadásul a 2,5 vp drágának tűnik... Majd meglátjuk.
 
Na ezt már sokkal inkább el tudom képzelni börtön/bilincs-ben! Nem broken, de meglesz a helye, szerintem jó kis lap
 
És még jön jópár kísértet a témának megfelelően (közte felújítás is), szóval nem lesz extrém feladat az etnikum kisütése.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.