Vissza a Főoldalra
 
Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Roxati tolvajok
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Az Alanori Királyság harmadik legnagyobb városát, Roxatot még a legendák is a tolvajok városaként emlegetik. Kiterjedt alvilági szövetkezetek működnek ott, nap mint nap sötét üzelmeket folytatva, melyet a helytartói hivatalok erre szakosodott gárdistáinak sem sikerült eddig felszámolnia.
Nézz szét a galériában!
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló
Megjelentek az új Alfa paklik!

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái - Versenykiírások

A lista folytatása...
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
HKK kérdés? (47065)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
Nézet:
Én úgy látom, hogy ez a lap is csak arra fogja ösztönözni az embereket, hogy átadják a kezdést. Aztán levédekezik valamit meg még ezt is megtolja ingyé. Lassan azon kell szurkolni hogy kisebbet dobjak. Mert a lapelőny fontosabb lett a manánál a 0-ás kánterek világában.
 
Vágom.
 
Nem tom srácok, ez néha 1-ért benullázza az ellenfelet úgy, hogy meg tudunk indulni utána. Nem azt mondom, hogy a kieg legerősebb lapja, de egy 3 lapos tűzdekk valószínű használni fogja (utána meg tudjuk mi következik).

A jutalom hírnöke szerintem kifejezetten egy erős lap, elég jól büntet dolgokat (vagy kicsal egy leszedést), A hűség hírnöke meg egy std védekezéses kánter közepes- képességgel.
 
Igen, az a lenyeg a Timera trukknel, amit Szati irt: ellenfel kezdese utan a sajat 1. korodben a kvazi lapelonyodet manaelonyre valthatod, ha gondban erzed magad. Vagy varsz az ellenfel 2. koreig, amikor mar 0-ert jon, es meg a VP elveves is jobban beuthet.

De persze ritka esetben (pl. Lepeselony mellett manat veszek el v. Kyorg tudast nyomtam meg kiepulo ellenfel ellen VP-re) az ellenfel 1. koreben is kijohet 1 VP-ert.

Esetleg "kezdestol fuggoen ki-be side-olom" lapkent is elkepzelheto az idezeses lapok egy resze - ilyenkor az 1. meccsre valo berakas is erdekes kerdes.
 
Csak 1 pontositas: a yetiket nem engedtuk el, az Elemi erokben jopar yeti es hozzajuk kapcsolodo _hideg lap fog megjelenni.
 
Itt az első körben nyilván úgy értendő, hogy ha nem te kezdted a játékot, akkor a saját első körödben.

Pár előző kommentre reagálva: egyáltalán nem izzadtunk vért, vagy erőltettünk bármit is új koncepciókkal, ez a tervezési vízió. A HKK-ban a meta így is 30szor szélesebb, mint bármelyik másik kártyajáték magasabb szintjein, szóval azt számonkérni, hogy miért nincs X-Y etnikum felhozva: folyamatosan ez történik, jönnek be újak, jönnek fel régiek, tűnnek el régiek, süllyednek le régiek.
 
Lehet túl sokat lárok bele, de nekem tetszik a koncepció. Olyan asztalon maradó lapok amik azon túl hogy kijátszáskor már csináltak valami hasznosat, a továbbiakban ha nem is nagyon de mégis csak lekorlátozzák az ellenfelet ha nem akar hátrányba kerülni miattuk. Maga a tény hogy nem fog kisülni a képességük jelenthet előnyt, hiszen ez vagy azt jelenti hogy az ellenfél kezébe beszorulnak lapok vagy azt jogy elhasznált egy leszedést. (a lopás esetében persze azt is hogy nem játszik lopással, de azért van néhány a metában) Nem mondom hogy sztár lapok lesznek, de látok bennük fantáziát.
 
János+1
A kezdés ne legyen átadható, lévén a védekezés és most már az idézés is a kezdés előnyét hivatott ellensúlyozni, ne forduljon ez a visszájára. Ez csak akkor működhet jól, ha nem lehet visszaélni vele.

J-s képesség: igen, a szillmilek óta van ilyesmi, csak nem volt neve. Kíváncsi vagyok mi lesz belőle, jelenleg eléggé végletesnek tűnik. Nem lehet könnyű kiegyensúlyozni egy ilyen effektet, sajnos óhatatlanul is védekező jellegű képességek irányába fog eltolódni, lásd a 2 lapot. Kíváncsi vagyok, lesz-e olyan, ami akkor sül ki, ha az ellenfél sebez rajtunk (1-et).

Janival egyetértek az altípus problémakörrel kapcsolatban. Eddig az altípusok nagyrészt fajok voltak, most meg ott tartunk, hogy jövőre jöhet a favágó, szénégető és kovács is, mint altípus.

Timera trükkje egy újabb kétbites kártya ami azt tudja, hogyha a második körödben kijátszva az ellenfél nem tudta lecounterelni akkor nyertél. Ha pedig később húzod fel kikapsz miatta, mert nem csinál semmit és gyakorlatilag -1 lap. Nem szeretem az ilyen végletes kártyákat. Erre mondjuk lehet reagálni (és kell is sajnos), nem úgy, mint a sötét mágiára.
Így, viszont egy fókusz meglelése+antiraksi vagy rúna+antiraksi kaliberű dekkben tudom csak elképzelni. Akárhol, ahol lehet fókuszálni és nem kell félni, hogy lecounterelik.

Németh Balázs képei nagyon szépek, tartsátok meg illusztrátornak.

Az egy kieges koncepciókról kicsit a HS ugrik be. Illetve a pay to win kifejezés. Továbbra se nagyon értem, hogy meglévő etnikumokat amik 1 követőnyire vannak a játszhatóságtól (lovas, yeti) miért dobtok ki az ablakon, hogy 0-ról építsetek fel valamit. Így nem csoda, hogy egy csomó koncepció nem jut szóhoz, amikor ilyen komposztálás és gemina kert kaliberű lapok jönnek ki egy kiegben és annyira ledominálják a metát, hogy bilincstől kezdve törpe gnóm dekkig mindenbe bele kellett tenni őket.

Az elementálokon ez alapján még nem nagyon látom a koncepció teremtő erőt. A legtöbb sikeres HKK fajnak van valami jellemző összefogó ereje és képessége amivel mindenki azonosítja őket. (éjfatty áramlás, xenó dobatás, goblinok csont felhasználása, szirének lopása stb.) Amiknek nincs, azokat nem is annyira szeretik az emberek.
A lovasoknak, yetiknek nagyon jó összetartó erejük van (spec immunitások/jelzők, hideg), nem értem mire fel kellett az elementál, aminek eddig annyi összetartó ereje volt, hogy kiegenként sosem jelent meg 1-nél több...
De remélhetőleg kiderül, hogy a generic lapelőny/kontroll lény-ségen kívül a most kijövő elementálok nagyon hangulatos összetartó képességgel bírnak.

Üdv: Kyb
 
erre írtam, hogy úgy meg nem sok értelme van..
 
Ez valid érv. Remélem ez is egyike azoknak a lapoknak, amik a valóságban sokkal jobbak, mint ahogy mi elképzeljük első ránézésre, mert első ránézésre ahogy nézem senki sem jósol nagy jövőt neki.
 
Lépéselőny mellett VP-termelés nem olyan nagy biznisz
 
Én amiatt tudom elképzelni, hogy ez használva lesz, mert jelenleg szinte minden nem egyszínű dekk Eleniosszal kezdődik. Aztán persze lehet, hogy januárra már kikopik mindenhonnan.
 
úgy meg kb semmi értelme...
 
"ráadásul az első körben is kijátszható (amennyiben nem mi kezdtünk)"

100 partiból kb 1-ben fog megtörténni, hogy nem mi kezdtünk, és az ellenfél első körében Vp-hez jutunk, szóval ez a mondatrész inkább úgy helyes, hogy:

"ráadásul az első körben is kijátszható (amennyiben nem mi kezdtünk, és Lépéselőny-t használunk)"
 
Es mégis kivancsi lennék mi az elgondolkodtato rajtuk. Van ket lap aminek a J s képességd nem fog kisulni. Alapbol meg nem egy giga lapok.
 
A tegnapi 2 lény viszont bejön, elgondolkodtató lapok...
 
Kár hogy ez a lap pont az ellen nem jó ami ellen kellene. Ősmagiaval lehet spoiler lett volna de még ugy is hianyozna rola a huzatas. Mondjuk en pont nem banom hogy nem erősödnek a lapok annyira már.
 
Hát ez a mai lap a színén kívül minden aspektusában rosszabbnak tűnik mint egy sötét mágia
 
Ja igen, egy áramlás lapra nagyon elfért volna rajta.
 
Még rosszabb

Talán tempó pakli vs tempó pali matchupban jó lehet, hogy elbuktatod az ellen manáját az első lapja után és rákényszeríted a passzra, de ilyen deckbe meg vajon befér erre a funkcióra egy lap?

Kontrollba fix nem érzem.

A tegnapiak közül nekem pont a counter nem jön be: az tényleg semmi mást nem tud, csak egy 80. 1es counter (a J-s képessége kb soha nem fog procolodni), a másik viszont nem értem miért olyan rossz. Le kell szedni, különben büntet---->ha ez megtörténik akkor egy 1 manás kentrip bűbájhoz lehet kb hasonlítani, amit levesznek a kijövetel után.
 
Mondjuk ahhoz, hogy ezt levegyük a beharangozóból kellett volna egy egzakt definíció, mert az "olcsóbb 1 Vp-vel" megfogalmazásból nekem nem jött le, hogy az alap ik csökken.
 
Nem. Az idézés szabály a lap alap idézési költségét módosítja, tehát járj mellett 2 ért fog jönni így is, úgy is.
 
Úgy néz ki...

Megjegyzem, erőteljesen el kéne gondolkodni azon, hogy valódi szükség van-e a kezdés átadásának jogintézményére?

Anno, mikor ez a szabály a játékkal együtt megszületett, nem voltak még a védekezéshez és az idézéshez hasonló ellensúlyok, ráadásul a játék is jóval lassabban indult be. Az első néhány körben nem sok minden történt. Azaz a kezdésnek és az átadásának nem volt akkora súlya, mint ma.
Az esélykiegyenlítésnek akkor van értelme, ha az esélyek a kezdő játékos felé billennek. Egy horda szeret kezdeni, mert fontos neki a tempó, de egy kontroll már nem feltétlen.

A védekezés + idézés szabályok mint ellensúlyok, megkérdőjelezik a kezdésátadás lehetőségének a szükségességét.
 
Nagyjából annyiban hasonlít, hogy manát termel.
 
Ez egy nerfelt Bufa segítsége. Értem már a tiltást.
 
Sajnos nem csak a végzeturakat, de például a galetkiket is elengedték, pedig azzal is élvezet volt játszani.
A túl sok szabály és ikon csak bonyolúltabbá teszi a játékot. szerintem.
 
A villámgyors és határozott véleményalkotás mindenkinek szíve-joga - érdekes néha ezeket később visszaolvasni, a kedvencem a "nem lesz olyan, hogy 'dal pakli' " a dalos Zén bemutatásakor.

Pár megjegyzés, anélkül, hogy bárki véleményét megkérdőjelezném:
- a most kijövő (J)-s lapoknál általában a (J)-s képesség a kisebb, az alap képesség az erősebb (van persze kivétel)
- a (J)-s képesség nincs ezzel "ellőve", szerintem ez egy olyan játékmechanika (Feltétel - hatás, egyszer sül ki), amit jól fogunk tudni használni. Szerepjátékilag is jópofának tartom a "megjósolom, mi lesz - nézd, bejött!" effektet. Ill. a "megölöm a jóst, ne okoskodjon itt nekem"-et .
- régtől fogva igaz az, és a továbbiakban is tervezzük, hogy egyes játékelemeket elengedünk, és újakat hozunk be. Igyekszünk ebben arany középutat tartani, hogy a játék ne bonyolódjon el túlságosan, de legyenek új, érdekes elemek is. A következő kiegben a tervek szerint kevesebb újdonság lesz. Az elengedéseket komoly viták előzik meg, számtalan szempont van, amiből kettő a népszerűsége ill. hasznáhatósága.
 
Ez igaz,de pakli szinten is érdemes végiggondolni ezt. Pl elviszed őket fajra vagy egyszínre. Ember legyen a talpán,aki mindegyiket ki tudja kerülni az effektekből. És ha csak egy kisül,kikeresed a következőt,ami újabb lock-ot hozhat. Fantázia mindenképpen van bennük,remélem lesz játékos,aki próbálkozik majd velük.
 
Ez csak engem zavar?


Ezek a dolgok már régen be lettek áldozva a játékmechanika oltárán.
 
Hát ezek a próféták nem sok embert fognak megtéríteni. nem csoda, hogy Rhatt eltűnt az istenek között. Tényleg csak arra jók, hogy bemutassák velük a J képességet.
Van itt gy másik dolog ami régóta szúrja a szemem. Mi ez, hogy próféta altípus? Az elementál sokkal inkább altípus, mint ez. Soha nem szerettem ezeket az altípusokat mint a lovas, hadvezér, nekromata, íjász. Ezek nem altípusok, mindig húztam ezekre a szám. Ez csak engem zavar? Lehet kiadni új altípust, de azok inkább legyenek egy koncepciót alkotó etnikumok. Ezek emberek elfek, orkok, varkaudarok, amik egy istenség prófétájának álltak.
A grafikák természetesen megint gyönyörűek.
A J mechanika jó ötlet,de sokkal ütősebb képességet képzeltem el kemény feltétellel.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.