Vissza a Főoldalra
 
Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Huddens mester
(Túlélők Földje kalandozó)
Küldd el képeslapként!
A képen a híres kobudera harcművész, Huddens látható, aki először állított elő varázsitalt a lélek belső megtisztításával, és néhány mágikus komponens felhasználásával. Elixírjének cseppjei manapság keresett áruk mindenütt, hiszen a főzet amellett, hogy minden sebedet begyógyítja, állítólag segít a halhatatlanná válásban.
Nézz szét a galériában!
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló
Megjelentek az új Alfa paklik!

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái - Versenykiírások

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47066)
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Igen, ez utóbbi azért vethet fel problémákat. Kérdés, hogy mennyire fogja ez a Behos versenyek látogatottságát csökkenteni. Ha nem, akkor szerintem ez azért vállalható.
 
Igaz, csak ez pl. azert kedvezo sok jatekosnak, mert a 2. felevben pl. alig van Behos verseny, ami nem bontott, konkretan 3 - es ha valaki nem tud az egyikre elmenni, akkor is legyen eselye. Es azert a Dungeonos/HKKBlogos versenyek eleg nivosak szoktak lenni.
 
Úgy lett volna korrekt ennek a Dungis dolognak (hogy egy ottani verseny is profinak számít) a bevezetése, ha a következő "HSZ" idénytől vezetik be. Remélem érthető, hogy miért.

A profi pont az teljesen korrekt döntés, sok embernek már rég profiban kellene játszania.
 
Bár igazából ellentmondok magamnak, mert ezzel csak megnövekszik a közeljövőben az új profik száma, a behós profi pontok profiban már csak arra jók, hogy növelik egy adott játékos pontjait, abban a kategóriában csak elvétve szereznek amatőrök pontot, mivel aki teheti inkább amatőrben indul, tehát visszavonom, zavar a több pont osztása a dungiban is
 
Ja erre részére nem is gondoltam, a plusz profi pontok osztása engem nem zavar és korrektnek mondható, engem csak a hsz egyik behós profi pontszáma bosszant, hogy azt lehet dungis/blogos ponttal helyettesíteni....behós profiban egy 6/4 ért is meg kell küzdeni keményen, míg dungiban akár havonta lehet hozni.....akár egy yeti deckkel
 
Azert vegyuk eszre, hogy Beho profiban az elso 8 kap 2-2 pontot
 
Tényleg baromság az új pontrendszer, mivel az igaz, hogy behós profi győzelem kb hasonlóan nehéz, mint egy dungis győzelem, de egy 6/5 profiban sokkal nehezebb mint egy 6/5 a dungiban pl, ahol az 5 winből 2-3 biztos az ellenfél gyengébb tudása miatt is volt, nem úgy, mint a behón, ahol 6/6 nehéz ellenféllel találkozol szemben.

Én nem örülök ennek a döntésnek
 
Szerintem az "új" pontrendszerre gondol. Vizsgagaranciás lett a HKK!
 
Hát?
 
Igazándiból a hírnek nem a topik címében szereplő része a durvább...
 
Elég egyszerűnek tűnik a megoldás. A hivatalos Wekerlés versenyen kívül a kutya sem fog rendezni páros versenyt. Ugyanúgy el fog tűnni a süllyesztőben a formátum, mint anno a Tiltott mágia.
 
Mivel oktobertol irta Zoli, ezert ugy gondolom, hogy nem
 
Ez a szabály érvényes már a 30-án tartott Miskolci páros versenyre?
 
Ezt annyit tesz, hogy HSZ-ben ugyebár az 5 legjobb eredményed kerül értékelésre. Ebből az ötből azonban 2-nek Beholderes profi versenynek kell lennie, különben a legjobb 3 eredmény mellé két kövér '0' lesz beírva. Mostantól a Dungeonos és hkk blogos versenyek is Behos profi versenynek számítanak, de ha te 0 Behos versenyen vagy, de 2 Dungeonösön, akkor csak az egyik Dungeonös számít bele, a másik ugyanúgy 0 marad.
 
Nem örülök neki, hogy játékos pályám alatt ilyen címmel nyitottam az első topciomat.
Örülök, hogy ilyen hamar ilyen sok álláspontot kifejtettek mind a játékosok, mind Balage a Beho részéről.
Bár előttem már elhangzott marketing szempontú elemzés, egy-két szemponttal hadd bővítsem a vitát.
Minden komoly versenyen - legyen az akár sport vagy bármi más - az egyéni indulók díjazása megegyezik a csapatban versenyzőkével. (Az eltérés maximuma a legújabb trendek szerint: egyéni 100%, páros 90%, 14 főnél nagyobb csapatok esetén 70%)
Mivel a HKK nem olimpia, nyilván az ilyen mértékű differenciálásra nincs lehetőség.
Azt azonban rendszerfüggetlenül feltételezem, hogy a párosok eltérő díjazása nem feltétlenül szerencsés döntés. (Ők egymás mellett küzdenek a győzelemért, miért osztanánk meg "igazságtalanul" a díjat.)
A költségcsökkentésre irányuló törekvések létjogosultságával, megfelelőségével kapcsolatban nincsenek, nem is lehetnek információim, ezért ebbe nem is folynék bele.
Két javaslatom azonban lenne:
1: a páros versenyeken a párok minden tagjának díjazása azonos legyen! (minden egyéb átváltási rituálé nélkül)
2: amennyiben a kiadó egy, a versenyek díjazását és a játékosokat érdemi módon érintő változtatást eszközöl, előtte legalább szondázza meg a népet, mi a legkevésbé fájó. (Nem várom, nem is várhatom, hogy egy cég a döntéseit magyarázza. Az azonban praktikus, ha egyes intézkedésekkel nem riasztja el a meglévő vásárlóit - értsd: a kutya nem megy páros versenyre, ha elvi esélye sincs UR-t nyerni)
 
5. hsz:

"Picit tulzasnak tunt, ha 1 varosban rendeznek 2 versenyt 1 napon, abbol az egyik paros, megjelenik 8 ember, es kapnak 3 UR-t - ez 'kicsit' devalvalja az UR-ek erteket..."

HKK Blog / Tihor Miklós (09-0:

"Az UR-eknek pont az a lényege, hogy csak úgy lehet hozzájuk jutni, hogy eljössz egy versenyre. Sokan panaszkodtak, hogy ez nem jó, mert sosem tudnak versenyt nyerni, ezért van a behós versenyeken az amatőr ultra-sorsolás, ill. a talin a zsákbamacskánál az UR nyerési lehetőség. De ha UR-t a pakliból is lehetne bontani, akkor már tényleg semmiféle versenyre nem kéne eljönni ahhoz, hogy vki ultrát nyerjen. Márpedig a HKK egyik legnagyobb közösség kovácsoló erejét a versenyek jelentik, sokan nem mernek eljönni, mert á úgyis mindenki megver, épp ezért kell plusz motiváció."

Csak nekem tűnik ez ellentmondásnak? Itt lenne az alkalom belőni, hogy most tulajdonképpen minek szánják az UR-eket a játék készítői és tesztelői. Legyen egy afféle egyedi lap, melynek már csupán a birtoklása rangot jelent, de nem kavar be azzal a metagame-be, hogy egyes paklikban féltucat-tucat imba UR tobzódik, vagy pedig legyenek echte versenylapok ezek is, nyilván bonthatatlan verzióban, de nem csupán a versenygyőztesek szűk köre számára.

Jelenleg úgy látom, kicsit az megy, hogy az egyik oldalról elveszünk, a másik oldalon pedig hozzáteszünk, de így szerintem senki sem lesz boldogabb.

Én őszintén szólva azért kezdtem el újra a HKK-t lassan egy éve - a nosztalgiafaktoron túl -, mert úgy tűnt, hogy az évek során komoly szellemi versenysporttá érett, de sokszor úgy látom, hogy van rengeteg nüansznyi dolog, amitől a legtöbb ember szemében ez megmarad baráti mesekártyázgatásnak. Igaz, ez már eléggé offtopic, de ez az UR téma se hiszem, hogy a legnagyobb probléma aktuálisan a HKK-ban. Itt ez a nyomorult páros verseny, még nem is a legkedveltebb és legkönnyebben kivitelezhető formátum, amiből félévente van kb. 4 db, ez +4 UR-t jelent, ami bekerül a körforgásba. Ha összevetjük, hogy mennyi Változó-Ködóriás-Zászlóshajó stb. került be zsákbamacska-sorsolás-ilyesmi keretében a mappákba, lehet, hogy ennél nagyobb számot kapunk.
 
kamu versenyek (vagy inkább eredmények) voltak, vannak és lesznek is, a jelenlegi sorsolóval lehetetlen kiszűrni a csalásokat sajnos, de szerencsére ebből egyre kevesebb van

a 2 hetes leadást érdemes figyelni hsz záráskor hirtelen mennyi 105 kerül fel félévvel a verseny után (ezen a téren az elmúlt 1 évben sok pozitív változás volt, ezért köszönet jár)

a bírói vizsgáról annyit hogy amíg a behos versenyen olyan ítélet születik amit egy hónapra rá egy tök ellentétes faq felülír, amíg nincs egy rendes szabálykönyv és átlátható faq gyűjtemény, addig semmi értelme (plusz anno 2008-ban talán megkaptam a mikor veszíti el a lény a védekezési bónuszát, erre a faq ha emlékeim nem csalnak max 1 éve jött, előtte soha nem szerepelt írásban sehol)

amúgy a versenyen felmerülő kérdések 95%-a a lap elolvasásával, faq megkeresésével teljesen egyértelműen megválaszolható
 
2007 óta játszom elég aktívan, sokat tettem annak érdekében hogy a játék népszerűbb legyen, pedig nehéz, mert egyre drágábbak a csomagok is de kétlem hogy félévente városonként + 1 papír nyomtatása megterhelné a behót. Pályafutásom során először írom hogy a cég a faszomat bekaphatja, ha ez az egyetlen amit megoldásnak szán, hozzáteszem fogalmam sincs ez mire megoldás meg mire nem!
 
1. Ahhoz, hogy az ország gazdasága növekedjen, először össze kell zsugorítani...

Ezt rá lehet húzni a HKK-ra is..



2. Ami inkább a komolyabb - az előző hülyeséget ne vegyétek figyelembe - az a következő:

Sok kamu vidéki verseny volt az elmúlt években. Ez nem titok. Tudják a játékosok, tudja a beho is, tudja az is aki figyel bizonyos "nem aktív játékosok napi/heti/havi szintű hirdetéseit", hogy honnan lett vajon 2-3 új Gipsz Jakap nevű UR lapja. Biztosan postán cserélte/vette más játékostól..

(Természetesen tisztelet a kivételnek.)

Így lehet állítólag versenyt szervezni:

A verseny végével még nem értek véget a szervező feladatai. Minden versenyről szükségünk van a verseny dokumentációjára. Azaz, ha a sorsoló programmal vezették a versenyt, akkor annak az utolsó kör után kimentett file-ja, egyébként pedig a következő adatok kellenek: hány körös volt a verseny, minden játékos neve és pontszáma (még egyszer: győzelem 3 pont, döntetlen 1 pont) és külön leírva az első három helyezett neve. Mindezt a versenytől számítva két héten belül, a tf@beholder.hu címre kell elküldeni.
A feltételeinket szigorúan vesszük, nincsenek kivételek. Ha valamelyik feltételt nem teljesítik (különös tekintettel a két héten belül leadandó beszámolóra és dokumentációra), akkor a szervezők versenyeit a továbbiakban nem támogatjuk.


Hányszor ment le a beho vagy akárki a behótól szúrópróba szerűen "játszani" vidéki versenyre?

Hol van fent az érvénye bírói vizsgával rendelkező játékosok listája??

Hány vidéki verseny van egy hónapban és hányról olvashattunk beszámolót itt a HIVATALOS HKK HONLAPON???

Hol vannak a dokumentációk, hogy mit fognak osztani a versenyen, hol vannak a rendes keretes beharangozók mondjuk néhány fotóval-megközelítési térképpel-máv menetrend link vagy helyi buszjárat link egyéb megálló tájékoztatóval vagy bármilyen tájékoztatóval?

/Én egyszer (tavaly) felhívtam egy vidéki "sárkánytüzes bótot" felvette valaki aki nem nem tud semmit, megad egy telefonszámot. Oké felhívom a másik embert, nem tudja hogy milyen UR-t osztanak, de ha nem lesznek annyian nem osztják, ha nem lesznek ennyien elmarad, még változhat az időpont, nem tudja megmondani a pontos kezdést, de telefonon szívesen navigálnak majd a pályaudvarról és egyelőre nem tudja ki lesz a bíró de van egy bevett gyakorlatuk rá. Köszi. Sok telefonálás semmiért. Így inkább nem megyek le./


Tudom, hogy vannak jó és korrekt vidéki versenyek (pl.: Ősi, Pécs stb..) és ebből van kevesebb amit leírtam, de remélem lesznek akik elgondolkodnak ezen. Igaza van Papának, hogy valahol mindenki hibás. Úgy gondolom, hogy ez egy gondolat ébresztő, ami kötődik a topik címéhez és mindenkitől elnézést, akire nem vonatkoznak a fentebb leírtak. FeFe
 
erre én is kíváncsi lennék
 
Alapvető problémákat fogalmaztál meg,amiket úgy is láttam,hogy éveket hagytam ki.
Tehát a "sport részlegre" való betöréssel lényegében arra gondolsz,hogy a beho szponzoráljon eseményeket?Mert ez nem lenne hülyeség.
Ha egy cégnek gyenge a marketingje bizonyos frontokon akkor ott gáz lesz.Itt pl amit felvázoltál...Eltűnnek a régi arcok és nem jönnek újak.
 
jo ötlet a kieg csökentése ur megvonás helyet.
de az is jó ötlet ha korlátozák a páros versenyek éves számát.
 
Hmmmm! Megint egy áthidalandó probléma a Hkk világában. Lenne megoldás, de azért nézzünk először mélyebben a dolgok mélyére. Régebbi szakmámban elemzésekkel is foglalkoztam. Marketing elemzéssel is. Tehát: megnéztem a 2008.-as páros versenyektől (ekkortól érezhettük meg Magyarországon a gazdasági válságot) a létszámokat. Íme az eredmény: Amatőr kategória ( 2008:25 pár,2009:23,2010:16,2011:15,2012:12pár induló). Profi kategória (2008:12,2009:18,2010:16,2011:22,2012:16pár induló). Amit a számokból kiolvasok az az, hogy 2008 és 2009-es lelkes amatőr tábor 2010-re lényegében elfogyott. Vagy profik lettek (ezt mutatja a 2011-es évig hellyel-közzel emelkedő indulók száma) vagy 2009 májusa után az utánpótlás nem toborzódott.Eltűntek olyan srácok akik "kinőtték" ezt a játékot s ők lehetőleg minél jobb áron eladták a lapjaikat.Az általános iskolákban járó srácokat pedig egyre kevésbé érinti meg a Hkk szelleme.Tudom a számítógép nagyon elviszi a stratégiai játékokra fogékony diákokat.Visszatérve a statisztikára a 25,23,16,15,12pár az amatőröknél még megfordítható. Sajnos csak anyagi veszteséggel. A Beholdernek fel kell vennie a kapcsolatot (nincs mese ha talpon akar maradni)olyan intézményekkel ahol felső tagozatosok vannak s széthinteni a kezdő csomagokat.Nem csak iskolákra gondolok,hanem a sportra is.Diákolimpiákra s minden olyan intézményre ahol a srácok versengenek egymással vagy a jobbakat díjazzák.Tanulmányi versenyeken a zsűri,kreativitást elismerő szaktanárok vagy sakk oktatók kezébe adni ezt a játékot s igenis adják oda a legjobbaknak mint egy jutalom.Ebből lehetne kinevelni egy új játékos állományt.A profiknál pedig akik lassan családos emberek vagy éppen a társkeresés időszakában vannak a NŐ-t kellene valahogy a játék mellé állítani.Ez egy másik téma,de erre is vannak megoldások.Arról talán majd legközelebb.Most pedig a jutalmazásról.Azért kezdtem visszanézni az öt évvel ezelőtti létszámot mert tudni akartam miért vagyunk egyre kevesebben.Azt kell,hogy mondjam MINDENKI hibás aki 2008-tól érti s játsza ezt a játékot.A Beholder anno elindított valamit s az ment is egy darabig.Elkényelmesedtünk a sikereink miatt.A játékosok meg nem érezték át azt, hogy meg kéne teremteni a saját játszótárs tömegét.MINDIG,FOLYAMATOSAN KELL TOBOROZNI AZ ÚJ ARCOKAT!!!!!!Az UR-hez visszatérve: a javaslatom a következő: A Beholder vállalja,hogy felajánl minden versenyre 2 db Ur-t.Abban az esetben ha a nevezett párok száma eléri pl: Budapesten a 20 párt, vidéken a pl:12 párt akkor kiosztásra kerülnek az UR-ek.Amennyiben ez alatt van a nevezettek létszáma úgy marad 1 ÚR s a 2. UR-t 5 vagy 6 kiegért cserébe átveheti a nyertes. De ez csak áthidaló megoldás.Nem a legjobb.Mert a csökkenő létszám miatt büntetni a még lelkes játékosokat nem szerencsés. Nagy levegőt kell venni s elindítani a toborzó kampányt. Mert a kártyás Hkk nagy ellenfele a számítógépes Hkk is. Tehát vagy ez a jövő (a gép) s akkor pá-pá gyűjtögetős játék vagy párhuzamosan meg kéne csinálni a fent leírtakat. Tudom hosszúra nyúlt a hozzászólásom.Nem tehetek róla.Kikívánkozott belőlem. Azért nem haragszom senkire csak sajnálnám azt a hangulatot amit átérzek egy jó hangulatú versenyen.Üdv MINDENKINEK:István
 
"Ezenkívül a Dungeon és a HKK blog versenyein 2-2-2-1 profi pont jár októbertől, és ezek közül maximum egy verseny profinak számít a Hatalom Szövetsége pontszámításában."

Ezt valaki fordítsa már le nekem, hogy mit jelent a gyakorlatban :S
 
A licit nem teljesen életszerű szituáció, mivel "egy kicsit" mindhárman birtokolják már a gépet.

Sokkal inkább a határhasznosságot (pénz - gép viszonylatban) kell vizsgálni, ami azonban a három fő (meg persze a jó eséllyel fennálló asszimetria) miatt matematikailag nehézkesen felírható.
 
Szerintem erre hajlandoak lesznek, irj nekik (Zolinak leginkabb), hogy mennyi helyett.
 
Nem, ez teljesen jo igy.

A licit valahol a gep 'valodi' aranak (X) 2/3-a kornyeken fog megallni, igy aki megvette, az 'sporolt' X/3-at, tehat 'nyert' X/3-at, a masik ketto pedig szinten kapott X/3-at fejenkent.

Es szubjektive: aki megnyerte a licitet, az megkapta annyiert, amennyit neki meger. A masik ketto pedig nem kerte a gepet ennyiert mar, de megkapta a leheto legtobb penzt, amit ebbol ki lehetett hozni. Ha szerinte tobbet er a gep, akkor licitalhatott volna nagyobbat.
 
Mondjuk nekem pont úgy tűnik, hogy amikor páros verseny van, mindig az átlagnál több az induló. De ez mondjuk összességében mindegy, mert UR-t nem átlag alapján osztanak. Inkább csak az, hogy azért vannak olyan személyek, akiket tényleg az ultrák motiválnak, azok miatt jár el versenyre, és, ha ezt az ur-t még vhogy meg is kell osztani, akkor ez még jobban csökkenti a motivációt. Ha a Beho tényleg belemenne abba, hogy pár kieg helyett egy másik UR-t ad, máris jobb a helyzet.
 
Na igen de ha pl 10000nél megnyeri valaki.Kifizet 5000-5000ft-ot.Akkor a 3emberből 2nek 5000ft 1nek meg 10000ft a gép értéke.Azért így sem egészen korrekt.Csak az marad hogy eladják és 3fele osztják egyenlően mert így valaki szív
 
Meg is van a modszer - az a franya matekos agyam nem hagyott nyugodni
Osszeulnek, elkezdenek licitalni (0-rol indulva), hogy kinek mennyit er meg a gep, aki megnyeri a licitet, az kifizeti (ketfele osztva nyilvan) az osszeget a masik kettonek, oszt jonapot. 5 perc alatt meg is van. 10%-ot kérek

Egyebkent ugyanez a modszer az UR-nel is tokeletesen mukodik - nyilvan 2 szemellyel egyszerubb is.
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.