Vissza a Főoldalra
 
Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Urgod haragja
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Urgodról, a hajdan élt nagyhatalmú mágusról nem sokat tud a mai emberfia. Talán épp csak annyit, hogy mágikus kesztyűjét és fétisét becses relikviaként tartják számon. A jobban értesülteknek talán az is beugrik, Urgod arról volt híres, hogy rettenetesen gyűlölte a kalandozókat. Nos, mint a képen látszik, a köznép sem kerülhette el haragja beteljesedését, ha egy kísérlete nem épp úgy sikerült, ahogy azt előre eltervezte. Ilyenkor tomboló dühvel rombolt, nem nézve, mit tapos el...
Nézz szét a galériában!
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló
Megjelentek az új Alfa paklik!

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái - Versenykiírások

A lista folytatása...
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
HKK kérdés? (47065)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | ...
Nézet:
A dobatós témához csak annyit tudok hozzáfűzni tapasztalati úton, hogy nem mostanában fogok újra Szottyantóval játszani. Pedig az egy isteni - tehát funkciójában elviekben a legerősebb kategóriába tartozó - lap...
 
"Képtelenség komolyan venni valakit, aki azt hiszi, hogy egyetlen sidelap megjelenésétől majd eltűnik az összes dobatás."

Barmelyikunk, aki ebben a beszelgetesben reszt vesz, pontosan 1 perc alatt tudna ilyen side lapot csinalni. Csak nem akar, mert ertelmes emberekrol beszelnuk .

Nem az a baj, hogy VAN side lap dobatas ellen, hanem az ereje, a hatasa. Ha extrem keves dobatast hasznalnak immar az emberek (profi top foleg), annak 2 oka lehet:
- elotte igen sokat hasznaltak, es a Kretaiv termik egyedul DURVAN visszavetette
- mar elotte se hasznaltak sokat, ez esetben az eros side lap, ami meg visszabb veti, inkabb káros.
 
Magával a dobatással szemben nincs semmiféle ellenérzésem, ez is csak egy játékelem (mint ahogy a drágitás, keresés stb is). Viszont mostanra már irreálisan sok lapnak van (akár körönkénti) dobatás funkciója, sokszor rögtön a Semmibe, ill. használó által választott lapot, így a korábbi elvétve kiadott dobatás elleni lapok is értelmetlenné váltak, egyszerűen szükséges volt egy jóval erősebb ellenlap kiadása. Azért, hogy az egyensúly helyreálljon. Képtelenség komolyan venni valakit, aki azt hiszi, hogy egyetlen sidelap megjelenésétől majd eltűnik az összes dobatás. A dobatás nem olyan, mint egy világörökség, amit óvni kell, hanem egy irdatlanul hatékony előnytermelési mechanizmus, nyugodtan leher rá ellenlapokat kiadni, mint ahogy tettük a múltban is.

Balázs: Vagyis egyelore en tenyek alapjan irok valamit, te meg inkabb csak erzesbol.

Látom a statisztikákat, a beszámolóba be is raktam. A paklilistákat nézd meg jobban, volt azért ott dobatás a top10-ben is, meg úgy az egész mezőnyben. De az ember nem úgy épít paklit, hogy "dobatni akarok, mi jó a pakliba" hanem eldönti, melyik színekkel játszik, mik a legerősebb lapok abba, és HA az erős dobató lapok színe stimmel, berakja. Rhattra és Tharra az ilyen lapok kevésbé jellemzőek, de azért ott is ott volt a Mágikus aszály, a Magányos küklopsz, a Vác meg a Vlagyi ítélete.
 
Megkérdezhetem, mi ez az ellenszenv a dobatásokkal szemben?
A kommented alapján az jött le nekem, hogy nem objektívan próbálsz meg rátekinteni
Mintha a drágítással anno hasonló lett volna a hozzáállásod, de leht én látok többet bele, mint amennyit sejtet a hozzászólás.

Off: Igen, amit láttál, az pont 1 szélsőérték ezek alapján, ha úgy működne a termik, h megakadályoz egy dobatást, akkor lehet sokkal kisebbek lennének a szélsőértékek, mert azt meg meg lehetne akadályozni forrás counterrel...
 
Nem, Idokristallyal a profi top10-bol kizarolag nehany side-ban talalkozhattunk.
Nem voltam rest megnezni, 0-3 DARAB kimondottan dobato lap volt a top10 profinal, alapbol.
Vagyis egyelore en tenyek alapjan irok valamit, te meg inkabb csak erzesbol.
A "nyaklo nelkul tolom side elott" sem a 0-3 darab lap szinonimaja.

Nem, nem kell ott lenni ahhoz, hogy lasd, melyik lapbol mennyit hasznalnak, reszt sem kell venni a versenyen, sem pedig a "levegoben erezni a szagat" siman meg lehet szamolni a paklilistak alapjan.

Az erosseghez pedig eleg a tesztelesi jatektapasztalat, szinten nem muszaj reszt venned a versenyen, ne aggodj ;) de nem is errol a total szubjektiv "hu ez de eros! de utalom!"-rol van szo.

Remelem, a statisztika most mar profi-amator-kezdo bontasban jon, anelkul nincs igazan relevanciaja. A leginkabb relevans pedig azok a profi paklik, amikkel jo eredmenyt tudtak elerni (hiszen hiaba dobat 1 profi mint az orult, ha bir nyerni 5-bol 1-et, az el fog tunni, csak meg nem engedte el).
Ezert fontos a profi top10.

A hsz-edbol ("csodálatos és élvezetes" játékelem) ugy veszem ki, kimondottan rossznak tartod a dobatast mint olyat a HKK-ban, ehhez nyilvan jogod van, lehet hogy ez volt az alapveto oka a Kreativ termiknek is?
Szerintem nagy kar lenne erte, nem gondolom megvetendobbnek, mint a counterelest, a leszedest, a porgest vagy barmelyik alapveto elemet, amikbol biza joval tobb van a paklikban.

A 0-3 darab ilyen lapot nem gondolnam "egeszsegesebb egyensuly"-nak, kiveve persze, ha a kiirtasuk a cel, akkor meg kell egy kis ido vagy esetleg meg 1 ilyen lap .
 
Időkristállyal, Váccal, Vlagyi itélettel ugyanúgy játszottak, mint eddig. Ami hiányzott, az a dobató motyogók, a kárhozott bájolás meg a Szottyantó, de ezt én nem a kreativ termiknek tudnám be, hanem mert azok a szinek nem voltak most annyira népszerűek.

nem mondanám, hogy "túl jól sikerült" inkább a "részben sikerült" kifejezést használnám, talán egy picit egészségesebb egyensúly volt így.

Ez ugyanúgy működik, mint minden sidelapnál, 1. meccsben ugyanúgy tolom nyakló nélkül a dobatásokat, aztán a 2. meccsben, ha láttam termiket a sideban, akkor lehet kisideolom őket, vagy egy részüket. Az ellenfél meg berakja, és lehet, csak szorongatja...

Én konkrétan láttam olyan meccset, amikor ott volt a kézben a termik,ellenfélnél a vác, játékos odahivott, kérdi, hogyha az ellenfélnek van manája és ki tudja rakni a termiket, akkor valóban nem fog védeni a dobatástól, mondtam igen, erre savanyú arccal kijászotta...

Ezt a dolgot, hogy mennyire működik, mennyire erős, úgy tudod jól megítélni, hogy ott vagy, nézed, játszol.

Én nem temetném ezt a "csodálatos és élvezetes" játékelemet, hogy eldobatják a lapjainkat, mielőtt még kijátszhatnánk őket

(beszámoló statisztikákkal hamarosan)
 
A dobatásnál a 0-3 lap az ennyi _darab_ az 50+ lapból.
 
Konkretan a legerosebb (legtobbet hasznalt) szin volt Rhatt a profi top10-ben.

A Kreativ termiket inkabb side-bol hasznaltak (volt aki alapbol es volt aki sidebol sem).

Viszont a dobatas (olyan lap, aminek ez a fo funkcioja) alig-alig jelenik meg a top10-ben (1-2 Vac, Szottyanto, Karhozott, Vlagyi itelet, de ilyen 0-3 lap paklinkent), szoval a visszaszoritas (ha egyaltalan dominans volt a dobatas - szerintem nem) az kicsit tul jol sikerul ennek az atombombanak. Nem hiszem, hogy jo cel lenne ennek a jatekelemnek a teljes eltunese.
 
Top10 rhatt
6/10 ebből a top3 is nyomta vele
just sayin...
 
Szia!

Aki nem akar sort mutatni, csak a versenyre jön, azokat is kérjük, hogy legkésőbb 10:10-re érjenek oda.
 
A versenykiírás szerint a hétvégi behos 10 órától kezdődik. A sor bemutatás miatt kb mennyit csúszik a verseny előreláthatólag? éjszakásból végzek szombat reggel, ha odamegyek 0930ra, nem akarok délig malmozni, inkább aludnék 11ig.
 
Azért annak a húzásnak költsége és feltétele is van, nem fogod tudni mindig használni. Ha csak húzgálni akarok a sullár, a felfelé a lejtön meg egy rakás hasonló lap mérföldekkel jobb.

Ráadásul még counternek se merném hivni, pl egy vlagyi itéletnél csak a dobatástól fog kímélni, az asztalleszedéstől és a sebzéstől nem.

Sok esetben pedig egyetlen lap hatását is csak részlegesen tudja fogni. A Kárhozott bájolásnál ok kirakod a kijátszáskorira, utána az S-re meg ugyanúgy dobsz már... Egy körönként dobató lapnál csak az első dobásra rakod ki...

De játssz vele, majd meglátod.

Nem mondom, hogy a lap nem erős, mert annak szántuk, hogy legyen annyira erős, hogy egy kicsit kevésbé akarjanak dobatással játszani. Ha elérte ezt a célját - meg azt, hogy a Rhatt játszhatóbb szín lett - már betöltötte a szerepét.
 
Kozben megtudtam (Patrik szives kozlese alapjan):
A szegedi kiemelten (mint masik komoly idei verseny) 1., 2., 5.(sokszin), 7., 9. helyezettek játszottak Rhattal.
Szoval ugy tunik, a "Rhatt az gyenge szin" elavult informacio kezd lenni.

A Kreativ termikkel meg tobb baj van, az egyik az "automatikus-aktivalast kivano" anomalia.

A nagyobb baj meg, hogy Atombomba a dobatas ellen (valamiert egyedul akarja megoldani, hogy soha senki ne is gondoljon ilyesmire).
Meghozza olyan, ami onmagaban is eros lap, ha az ellenfel egy kanyi dobatassal nem jatszik, akkor is siman kirakod es jo
(ebben _alapvetoen_ kulonbozik a masik nagy atombombatol, a Kybertol, amit emiatt leginkabb - porgostol eltekintve nyilvan - valoban csak sideban jatszanak).
 
-Egy dobatás, csak akkor csinál valamit ha van mit dobatni...
- Egy side lap valóban akkor jó, ha felhúzzuk ( ezt a százalékot nem tudom honnan vetted, de kíváncsi lennék a részletes elemzésre hozzá.)
- Az a rész továbbra sem megy át ha egy lapnak nagyok a szélső értékei, csak a statisztika számít, amit amúgy nem kapunk és nem mérhető az adott szituációk miatt.

Azt azonban, elvitatni, hogy ez egy teljesen ingyenes speciális counter, ami után rögtön tud húzatni, ami esetleg ha valamilyen csoda folytán a gyűjtőbe kerül akkor is tud lapelőnyt generálni, "bármikor" kikapcsolható hálóval rendelkezik, és nem mellesleg ha szerencsétlen ellenfelünk nem dobat akkor az idézési költsége járj ellen is optimális nem lehet.

Ne felejtsük el, hogy a lapok fokozatosan uralják le az asztalokat, és most azt éreztem egy darab után, hogy SEMMILYEN dobatással nem szeretnék, merek játszani, mert 1 db kósza "remekül" kitalált és áttolt termiktől elszállok, mint a győzelmi zászló.

De továbbra is akkor járnánk a legjobban, ha nem lesz igazam.

Fec
 
Kezd azert a Rhatt szin felporogni, Behoson 5.-10. mindenki hasznalta. Jo, 1 Sokszin is volt abbol, az nem szamit, de azert mar atlagon feluli jelenlet a top10-ben.
( ha kivesszuk a Sokszint, akkor 9 jatekos * 3 szin / 9 szin = 3 hasznalat lenne az atlag, Rhatte meg ugye 5 )

Teny, hogy top4-ben nem volt (még ).

A szegedi kiemelt paklikat nem latom, mert rohaggyak meg, nem voltam ott, akkor semmi kozom hozza, mi volt (meg Gergo se volt ott)
 
A rhatt azért egyre erősebb szín szerintem és egyre többen használják is. A maedhros, ganuid védelmező, mágikus aszály nullás szett eléggé brutál. És a Mókac nagyobb ködszilank, blobba folytatás sem elhanyagolható. És erre jön még a termik.
 
A lap így lett tesztelve.

Egy aktív lap (mint pl. dobatás) mindig fog csinálni valamit, egy reaktív lap (ami direkt dobatás ellen van) csak akkor hasznos, ha az adott támadást használják ellened. Ezért már eleve erősebbnek kell lennie, mint az aktív lapnak; minél szűkebb szegmenst céloz, annál erősebbnek, hogy a lap erősségének várható értéke megmaradjon.

A gyakorlati teszt ezt is mutatja, még ha emiatt be is szorítod egyébként az átlagnál gyengébb Rhatt színt, az esetek 80%-ában ugyanúgy szentségelsz, hogy hiába sideoltad be, ugyanúgy ledobattak. 19%-ban meg működik, és hallgathatod az ellenfél bosszankodását, aki egyébként a maradék 80%-ban ugyanúgy ledobat mindenkit és nyeri azzal a meccset. Szóval az éremnek mindig 2 oldala van.

A kreativ termik akkor lenne tényleg erős, ha emiatt többen játszanának a Rhattal, de a gyakorlat nem ezt mutatja, a kreativ pedig sehol nincs a statisztikákban. Illetve akkor, ha emiatt tényleg kevesebb dobatással játszanál.
 
Bálint válasza korrekt volt. Ez egy módosító reakció, a lap képességeit már azelőtt letiltja, hogy a lap létrejön, igy a forrásimmunitás se véd ellene.
 
+1
 
Kérdés: Kreatív termik ebben a formában nem igazán képviseli a rota szellemiséget véleményem szerint.!

Nem lehetne vmit kezdeni ezzel a lappal, iszonyat mód exploitálható, és 90%ig biztos vagyok benne, h nem így lett tesztelve.
Így, hogy SEM REAGÁLNI,SEM LESZEDNI nem tudom első cselekvésből, ha mutatnak egy ilyet, majd remekül ki lehet építeni a KÖRÖNKÉNT 1 lappal a lapeĺőnyt, mivel 0 lapnál is lehet vele húzni.

Ha ez volt a tervezői szándék szomorú vagyok, mert ez napalm a dobatásokra, nem pedig ellenlap.

Köszi,
Fec
 
Trebor fogja ezeket ha ez a kérdés.
 
Elvileg nem fog már változni.
 
Tiltott mágia laplista még módosulni fog a márciusi versenyig, vagy ez már fix?
 
Kaposváron simán tiltani szoktam minden K, K2 stb. ikonos lapot.

Sokkal változatosabb paklik jönnek elő így.

Az "E" annyira nem zavaró, mert ott van egy kör megoldani a lapot, mielőtt működni kezdene.

Ill már nincs fluxusgenerátor, ami igazán erős.
(Az Életkristályt meg kitiltja a K)
 
ha nem változik, tiltani kell (de addig van még bőven idő), meg más lapokat is.
 
Szerintem meg ebbol az fog kijonni, hogy vagy megvaltozik a szabaly vagy marad, es az orzo meg majd jol benne marad a keszletben. En nem banom, ha valtozik a szabaly, de azt nagyon bannam, ha ilyen - a parosra egyaltalan nem valo - lapok maradnak a keszletben.
 
Elnézést, ha nem jött át, mire is akartam kilyukadni. Szerintem nem a 7 kulcs őrzőt kéne tiltani, hanem erre a szabályra lenne szükség:

"Az (E)-t és (K)-t, amikor nem a te köröd van, nagykörönként csak 1 játékos körében lehet használni"

Ez számos más olyan lapot is kezel, amire esetleg nem gondolunk.

Tavaly volt erről egy szavazás, ahol kicsivel az nyert, hogy nem kell, de amikor később megnéztük, hogy konkrétan ki mire szavazott, és ki jött el a versenyre, végül az jött ki, hogy a versenyen résztvevők többsége szerette volna ezt a szabályt.

Szóval érdemes lenne ezen elgondolkodni, sok fejfájástól megkímélnénk magunkat. A (K) és az (E) kitalálásakor ezt rögtön le kellett volna szögezni, akkor most ezen nem is kéne agyalni, hogy kell-e vagy sem.
 
Amúgy ezt nem ártana mielőbb kitalálni, mert 7 kulcs őrzője nem terem minden bokorban, és tartok tőle, hogy ha legit lesz, mindenki a termikkel akar majd játszani...
 
A hét kulcs őrzője insant nyer. A többi példa csak előnyt ad. Az őrző K2-vel, egyetlen nagykör alatt nyer, ingyen. Ha nem kerül tiltásra, arról fog szólni a verseny, hogy ki teszi ki hamarabb. Nagyon izgi lesz.
 
Nemcsak ő, hanem kb minden lap, aminek (K) vagy (E) képessége van, különösen, ha több ilyen.

Erre volt is egy egyszerű és logikus megoldási javaslat, hogy az (E)-t és (K)-t körönként 1x lehessen használni, ha nem a te köröd van. Akkor ezt egy elég szoros, 34:42 arányú szavazásban leszavazták. (Most megnéztem egyébként, a szavazók közül ki az, aki valóban részt vett a versenyen, és igy az igenre 21, a nemre 15 valid szavazat érkezett).

A verseny eredményeit utólag megnézve valóban nem csupa ilyen lapokból álltak a paklik, de ennek valószínűleg az is az oka, hogy ha nem jönnek létre lapjaid, akkor mindegy, mi van rájuk írva. Az élmezőny igy rengeteg reakcióval játszott, de ha azt elhagyjuk, domináns lapok voltak
Életkristály (K) és (E) képesség (nagykörönként akár +4VP és 3 tóken), az Oázisfészkelő (nagykörönként 4 dermesztésjelző, feltámad), Minotaurusz naturalista (életkristállyal és egyéb finomságokkal megtámogatva nagykörönként akár 8 lap húzás!) stb mindenki csemegézzen kedvére.

Szóval lehet tiltani a termiket, az életkristályt meg még egy rakás egyéb lapot, de lehet inkább ezt a korlátozást kéne bevezetni párosra.
 
  ... | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.