Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Megjelent kiegészítők
Kezdőcsomag szabálykönyve
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Profi versenyzõk
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái - 11. kiadás július 18.
Alfa pakli – Vérfarkasok április 24.
Alfa pakli – Ősi sárkányok április 24.
A pillanat képe
Gnómlak
(Túlélők Földje építmény)
Küldd el képeslapként!
Az a sok ismeretlen rendeltetésű kütyü a gnómlak környékén minden bizonnyal ámulatra késztet, és akkor még nem is jártál az épület belsejében.
Nézz szét a galériában!
25 éves a HKK!
11. kiadás a lapkeresőben
Előrendelhető a HKK Alappakli 11. kiadása + Akció!
Tervezett lapmódosítások a honlapon - 2020
Kódbeváltás - változások

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái verseny - 2020. augusztus 22., Wekerlei Boccia Klub
Hatalom Kártyái verseny - 2020. július 18., Kondor Béla
Hatalom Kártyái verseny - 2020. augusztus 15., Balassagyarmat
Hatalom Kártyái verseny - 2020. július 12., Debrecen 7.

A lista folytatása...
11. kiadás a lapkeresőben (29)
Tervezett lapmódosítások a honlapon - 2020 (31)
[HKK Piac] Eladó lapok (141493)
Előrendelhető a HKK Alappakli 11. kiadása + Akció! (45)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (6924)
2020. Nyugat-Magyarországi HKK Találkozó (11)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 

Hatalom Kártyái - Ébredés ismertető

"A távoli lávakitörések által megvilágított szakadék innen, lentről fenséges látványt nyújtott. Évezredekkel ezelőtt keletkezhetett, és ha a méretét nem tekintjük, nem volt más, mint egy repedés a hegy mélyében. A méretről azonban nem lehetett megfeledkezni. Két hihetetlenül mély (vagy innét, lentről nézve hihetetlenül magas) sziklafal, amelyek a végtelenbe nyúltak mindkét irányba. Egy galetki itt igazán porszemnek érezhette magát. Sziklaöklű Gnath most azonban nem a tájban gyönyörködött. Figyelmét a monumentális, kúpszerű építmény kötötte le, amely a szakadék alján magasodott. Apró, szárnyas alakok repültek körülötte a levegőben, alant pedig, és a falon számos fekete alak nyüzsgött hangyaként.

Gnath persze tudta, hogy nem hangyák, távolról sem azok. Talán kinézetük kölcsönzött a hangyáktól, mint ahogy a gyíkoktól és a férgektől is. De a szkrittereknek ezekhez a lényekhez semmi közük nem volt. Egy idegen, értelmes faj, amely ki tudja, milyen régen érkezett ide, ki tudja, honnét - és azóta is elvarázsolt álmát aludta, egészen mostanáig. Csak újabb, zsákmánynak való torzszülöttek - gondolták először. A barátságos, intelligens lények hamar eloszlatták ezt a félreértést, és megindultak az első expedíciók, hogy többet tudjanak meg a jövevényekről. Először minden jól is ment, kölcsönös vendégeskedések, és az első lépések egymás nyelvének elsajátítására. De aztán az expedíciókkal megszakadt mindenféle kapcsolat. A Látó azt mondta, néhány tudós túl kíváncsi volt. Olyasmit találtak a boly mélyén, amit nem lett volna szabad felfedezniük. A Látó azonban sokszor tévedett. A helytartó maga akart utánajárni a dolgoknak, ezért küldte Gnathot és csapatát.

Lassan, harcra készen közelítettek, de a szkritterek nem mutattak ellenséges szándékot. Kitértek előlük, a boly bejáratánál őrködő egyedek félrehúzódtak, mintha befelé tessékelnék őket. A Katona klán harminc legelitebb katonája és mágusa volt Gnathtal. Ugyan mi történhetne velük? Elfogadták a meghívást. Odabent, a bolyban fognak tárgyalni, a szkritterek feltételei szerint. Hány faj volt már, ami azt hitte, kihívhatja a galetkik egyeduralmát a hegyben? A szilmillek, a goblinok, és még több tucat másik. Mindegyik vagy behódolt, vagy eltűnt. Most sem lesz másként... Gnathnak fogalma sem volt róla, mekkorát tévedett."


A szkritterekkel az Ősök Városa levelezős játék játékosai először a 11. szinten találkozhatnak, és ezután fokozatosan ismerhetik meg ezt a halálosan veszedelmes fajt. Egy ősi faj felébredt ezer éves álmából, és alapvetően megváltoztatja az erőviszonyokat...

Az új HKK kiegészítő, az "Ébredés" nemcsak a szkritterek felébredéséről szól. Számos hajdan népszerű, de mégis feledésbe merült "etnikum" pakli ébredését várjuk, a szó szerepjátékos és HKK technikai értelmében is.

Vitathatatlan, hogy a legősibb etnikum pakli a quwarg, amelyet Fischer Tamás népszerű grafikái tettek igazi kedvenccé. Akik mindig is lefitymálták a quwargokat, jól figyeljenek - most egy valós veszedelemmel kell majd szembenézniük.

Más a helyzet a goblinokkal. Senki sem hívná a goblin paklit egy halott koncepciónak, ha nem is tombol a versenyek élvonalában, de azért sokan játszanak vele. A goblinhordát újabb lapokkal gazdagítjuk, amelyek remélhetőleg mindenkinek megmozgatják a fantáziáját.

A régóta halottnak hitt mérgező paklit a Mérgező Vadon zén kiegészítővel próbáltuk feltámasztani. Most ez a pakli újabb lapokat ad - azonban nem még olcsóbban jövő, még nagyobb mérgezésű lényeket, hanem olyan lapokat, amelyek a koncepciót kikerekítik. A körönként X sebzést osztó Méreglabor, az X lapot leszedő Kígyóméreg vagy a paklit minden szempontból támogató követő talán visszacsempészi ezeket a lényeket a versenyre.

Az "ébredés" különösen találó elnevezés, amikor a vámpírokról beszélünk. Amikor először megláttam az új vámpírpaklit működés közben, alaposan felhördültem, ahogy pillanatok alatt darabokra téptek. :)

A lista persze nem teljes, nem említettem például az új, még erősebb éjfattyakat - ha ugyan ezt lehet etnikumnak nevezni... Vagy a hegymélyi lények, visszatérnek az orglingok!

A szkrittereknek persze más érdekessége is van azonkívül, hogy etnikum, és jól dolgoznak együtt. Bármikor azonnali hatásként visszaveheted őket az asztalról a kezedbe, és ha ez nem lenne elég, mindegyik alternatívaként kijátszható egy hasznos varázslatként is. Például, a Keléses ragálymester nevű szkritter lényeid kijátszását teszi olcsóbbá, de ha varázslatként használod, méregjelzőt oszt. Lehet, hogy kirakod lényként, ütsz vele, közben lényeidet olcsóbban rakod ki. Aztán ellenfeled játékba hoz egy veszedelmes lényt, ekkor a ragálymestert visszaveszed azonnaliként, és kijátszod varázslatként, méregjelzőket osztva vele!

A kiegészítő másik új "mini-szabálya" az izom. Az izom segítségével úgy rakhatsz lényeidre konfigurálható erőjelzőket, hogy nem kerülsz vele laphátrányba. Például, az Izmos manó 3-ért 1/1-es repülő lény, de kijátszásakor, ha akarsz, eldobhatsz 1 vagy 2 lapot, és ennyi +1/+1-es jelzőt tehetsz rá. Ha a manó kikerül a játékból vagy az irányításod alól, húzhatsz annyi lapot, ahány jelző volt rajta. 3-ért 3/3 repül, az már nem olyan rossz, és ha lelövik, húztál 2 nem túl hasznos lapod helyett másikat...

Etnikumok, asztalon maradó lapok, lények... Szinte látom magam előtt, ahogy a kontroll és pasziánsz mágusok legyintenek, ezt a kiegészítőt meg sem érdemes venni! Na majd ők is csorgathatják a nyálukat, ha kibontják az első Ébredés paklikat. Rengeteg féle reakció varázslattal, erőforrás lappal és trükkös pusztításokkal egészíthetik ki kedvenc paklijaikat. Mit szólsz például egy olyan, három varázspontért jövő reakció varázslathoz, amellyel a megcounterelt varázslatot utána te kijátszhatod? Vagy egy azonnali cantrip* pusztításhoz, amely három manáért minden lapot leszed?

A kiegészítő különlegessége, hogy minden koncepciónak ad új lapokat. Nem maradnak újdonságok nélkül a tárgy-, az épületes, a dobató, a manapusztító és a bűbájpaklik kedvelői sem. Biztos vagyok benne, hogy akinek van összerakva ilyen paklija, újra elkezd vele majd játszani, beleillesztve az Ébredés lapokat. Természetesen a galetkikről sem feledkeztünk meg, fantasztikus új testrészekre számíthatsz, amelyekért érdemes lesz a korábbi egyért jövő cantrip tesztrészeket kidobni! Vagy mit szólsz az Élő bűbáj testrészes megfelelőjéhez?

Mindent összevetve, reményeink szerint az Ébredés a HKK-sok minden korosztályának és csoportjának a fantáziáját alaposan megmozgatja, és mindenki találni fog olyan lapokat, amelyekkel új, izgalmas csatákat vívnak majd.

A kiegészítőben megjelent lapok listája

Ez a termék sajnos már elfogyott.

Létrehozás: 2003. november 3. 16:17:53Utolsó frissítés: 2015. május 20. 10:44:08 Küldd el a cikket másoknak Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2020
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.