Vissza a Főoldalra

Sárkányszív trilógia (könyvsorozat)

Ryan Mercury egy delta árnyklinikán arra ébred, hogy el akarják tőle rabolni a testét. Aztlan legbefolyásosabb embere, az évek óta gépek segítségével élő Roxborough szándékozik a létező legveszedelmesebb feketemágiával, és sosem próbált technikai fejlesztésekkel átültetni szellemét egy tökéletes testbe, méghozzá Ryanébe. A folyamatot szerencséjére megzavarják; Ryant az utolsó pillanatban menti ki egy maroknyi árnyvadász, akik az elmúlt évek során társakból barátokká váltak.

De Ryannek, akit sokan csak Higany néven ismernek, szembe kell néznie a megkezdett procedúra utóhatásaival - Roxborough "lélek-töredékeivel". Egyszerre önmaga és valaki más is már - vajon van még esélye, hogy az lehessen újra, aki valaha volt?

Közben meghal Dunkelzahn, az óriássárkány, a UCAS frissen megválasztott elnöke, Higany tanítómestere. Ryannek el kell kezdenie a maga útját járnia, és ez nagyobb feladatnak bizonyul, mint hinné, mert egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy amit a nagyhatalmú varázstudók mondanak neki, az akár igaz is lehet: sokkal több annál, mint azt ő maga, vagy akár bárki más is sejtette eddig. Valóban több egy jól képzett fizikai adeptusnál? Valóban egyfajta kiválasztott, akinek küldetése van?

Mert nem kisebb feladattal kell szembe néznie, mint az évezredek óta egymással küzdő erők harcába beavatkozni egy sorsdöntő pillanatban. Egy hatalmas erejű varázstárgyat, a Sárkányszívet kell megszereznie és eljuttatnia a világok őrzőjének, aki örökké szóló dalával tartja vissza a saját síkjukról szüntelenül a világunkat fenyegető szörnyetegeket. Időtlen idők óta folyik harc, az Ellenség ereje végtelen, és a földi mágiaszint erősödésével az őrző, Thayla, egyre inkább veszélybe kerül a metasíkokon. A vele harcoló iszonyatos kreatúrák seregének a Földön is akadnak segítő. Az aztlani vérmágia borzalmas rituáléi lassan meggyengítik Thaylát, aki eddig egymaga védelmezte a Világot szépséges dalával. Az idő rohamosan fogy.

És végül bezárul a kör, amikor egy Aztlanban létrehozott kiberzombi testében fogságba esik egy újonnan született szabadszellem, aki Üszök - a kiberkatona - lényével egyre inkább összegabalyodva eszmél tudatára, és együtt kezdik el keresni a Sárkányszívet.

Megkezdődik hát Ryan versenyfutása az idővel, és a hajsza a világ legnagyobb varázstárgyáért Üszökkel, az Aztlannal és még megannyi ellenséggel...

  • A sorozat könyvei: Idegen lelkek, Krómba zárva, Minden határon túl
  • A sorozat írója: Jak Koke

    A cikk a Beholder Kft. oldaláról származik.
    A cikk a weben a http://www.beholder.hu/?cikk=4816 címen elérhető.
    Létrehozás: 2003. november 17. 16:43:50Utolsó frissítés: 2015. május 20. 10:44:23 Küldd el a cikket másoknak