Vissza a Főoldalra

Könyvismertető - Szélesi Sándor: Tündérösvény

A Legendák földje sorozat 2. könyve

A mén nemzetségek jurtafalvait gonosz szellemek látogatják, állataikat tizedelik, vadászaikat fenyegetik, s ellenük a sámánok ereje már mit sem ér: nem tudják elpusztítani, de még csak megállítani sem őket. Az Ágos nembeli Vajk éppen ezért feladatául kapja, hogy keresse fel az Aranybirodalom nagyhatalmú mágusait, égieket szolgáló főpapjait, és kérjen segítséget tőlük.

Vajk lóra kap bátor harcosaival, és hetekig tartó út után megpillantja az Aranybirodalom valaha gazdag városainak falait, tornyait. Sosem látott pompa fogadja, aranyló díszek, oszlopos paloták, városi tavak és zuhatagok. Ám a hanyatlás már itt is elkezdődött, kicsinyes emberi torzsalkodások, hatalmi harcok ingatják meg a békét.

Vajk segítséget kér, de azon veszi észre magát, hogy főpapok és szolgálók mind-mind elkötelezettséget várnak tőle. A férfi akár ezt is vállalná, amikor egy szemvillanás alatt megfordul körülötte a világ: egy különös pillanatban megpillantja Bau papnőinek legfőbbikét, és szerelmes lesz bele.

A feladat ettől kezdve másodlagossá lesz számára, és míg társai körül Gíim város főpapjának végzetes hálója egyre szorosabbá fónodik, addig Vajk a halált kockáztatva betör Napatya palotájának titkos részébe, és bejut a papnő szobájába. Elnyeri Ila szerelmét, aki szívéből, de nem felhőtlenül szereti a férfit. Tudja, hogy msá sorsot jelöltek ki kettejüknek az istenek.

Mert tettével a vadász akarata ellenére is belekeverte Ila népét és sajátját a Gíim és Sakkul között meginduló pusztító, mágikus erőket és lényeket felvonultató háborúba.

Az 1998-ban díjat nyert szerző a Legendák világának második kötetében meséink legkedvesebb szereplőivel ismertet meg minket, és szövi történetüket a mén nemzetségek történetével egybe. Ebben a korban az öröm tízszeres, a fájdalom százszoros, és a szenvedélyek ereje képes megfordítani a sorsot, és a világ járását.

A könyv ajándék CD-t tartalmaz!

Kiadta:Kalandor
Státusz:HAMAROSAN újra kapható
A megjelenés dátuma:2002
A megvásárlásáért járó pontok:8 pont

Boltban megvásárolvaHa 1-2 könyvet veszelHa 3 vagy több könyvet veszelHa pontból vásárolod meg
2180 Ft2070 Ft1850 Ft-
A sorozat könyvei: Vadásznak vadásza, Tündérösvény, A lelkek birodalma
Szélesi Sándor könyvei
Jelenleg kapható Kalandor könyvek
- Történet -(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)(átlag: 0 szavazat alapján 0.0)
- Hangulat -(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)(átlag: 0 szavazat alapján 0.0)
- Borító -(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)(átlag: 0 szavazat alapján 0.0)
A következő e-mail címre szeretnék értesítést kapni arról, ha már kapható a termék:

A cikk a Beholder Kft. oldaláról származik.
A cikk a weben a http://www.beholder.hu/?cikk=297 címen elérhető.
Létrehozás: 2003. október 2. 10:52:27Utolsó frissítés: 2020. január 6. 06:27:27 Küldd el a cikket másoknak