Vissza a Főoldalra
 

Újdonságaink
Előkészületben
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató
A pontgyűjtésről
Akciók
Beholder könyvek (Lista)
Más kiadók könyvei (Lista)
Kártyacsomagok (Lista)
Magazinok (Lista)
Játék-kiegészítők (Lista)
Puzzle játékok (Lista)
PC játékok (Lista)
Társasjátékok (Lista)
Dobókockák (Lista)
Keresés a termékek közt
Chat, üzenõfal
Íróink
Sorozataink
Ajánlók, kritikák, ismertetők
Könyvrészletek
Fantasy borítóképek
Sci-fi borítóképek
Könyv toplisták
Fórumok
Szavazások
Bevásárló kosár
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Egwene az Amyrlin Trónon
Küldd el képeslapként!
Ezen a képen Egwene-t láthatjuk, az ifjú amyrlint, aki épp Tar Valon alatt gyülekezik a köréje gyűlt aes sedaiokkal és az oldalukon álló hadsereggel. Az elhúzódó tárgyalások ellenére a fiatal, érett lány még mindig reménykedik a vértelen győzelemben.
Nézz szét a galériában!
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Roxat céhei
Termékismertető - Zén Legendái: Tilretas öröksége
Birodalom (könyvsorozat)
Termékismertető - Trónok Harca: A Király Segítője

A lista folytatása...
Könyv adás - vétel (622)
Megújult webbolt (14)
Kaland-Játék-Kockázat (156)
Részvétnyilvánítás - Böszörményi Gyula (2)
Alanori Krónikát vennék (61)
Az Idő Kereke sorozat folytatódik! (10)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Ha én jól emlékszem, akkor nem Davien szabadította a Ködszellemet Atherára, hanem az átszökött a Délkapun, Marakről. A Ködszellem jóval a lázadás előtt szabadult a világra, hiszen a Hetek Ath Testvériségével meg a nagykirályokkal tartották vissza Desh-thiere-t.
Egyébként szerintem Jordan könyvei is jók, bár én is jobban szeretem Wurtsot. Csakhogy a kettő teljesen különböző. Ott egy dolog miatt történik minden, és általános ''gonosz isten támadása'' a lényeg, itt meg főleg a karakterek változása, fejlődése alakítja a konfliktusokat.
 
Úgy gondolom hogy Davien nem véletlenül nem tér vissza. Elvégre ő volt az aki a világraszabadította a ködszellemet,csak arra nem emlékszem hogy az elött vagy azután hogy a fellázadt emberek elűzték a nagykirályokat és sok hű tisztség viselőt a királyokkal együtt elpusztítottak.A parávok között is gyilkolásztak. Ezért és még a jelenleg is fennálló káoszért nem térnek, nem térhetnek vissza a parávok.Arithon megszegte mind a mágia ,mind a természet elsődleges törvényét az etarrai csatában.Ennek köszönheti hogy kizárólag a zenéjén keresztül képes mágiát megidézni.Egyébként most olvastam az írónőről a cikket és meglepődtem mert(nem szó szerint)elég nehéz írásnak jellemezték a jönyvet.Részemről sokkal jobban emészthető volt mint R.Jordan könyve.Ez nem azt jelenti hogy nem szerettem az ő könyveit,hanemhogy szerintem lényegesen olvasmányosabb J.wurts könyve.Igencsak ajánlanám azoknak akik jobban szeretik azt a könyvet amelyiket könnyebb olvasni és megjegyezni.
 
Hát igen, a vége biztos nagy meglepetés lesz, de egyvalamit biztosra veszek: a nyálas happy endtől nem kell félnünk.
Van abban valami, amit mondasz. Végülis (vállat von), lehet, hogy felkeresi Arithont és segít neki, bár erre nem sok esélyt látok. De nem hinném, hogy az Árnyékmester visszakapja a képességeit. Bár ki tudhatja? Szerintem Davien csak akkor lép közbe, ha azt látja, hogy Sethvirék nagyon nem bírnak a káoszmágia következményeivel, és az Őrzőt a fizikai halál fenyegeti. Vagy ha az újjáéledt jelzőfény miatt a Ködszellem fenyegetése felerősödik.
Egyáltalán, biztos, hogy a parávok másik világban vannak? Nem lehet, hogy a földháló lyukas pár helyen, és egy ilyen lyukban rejtőznek? Engem az érdekel, hogy miért nem csinálnak valamit. Jó, nem óhajtanak visszatérni a háborús kontinensre az őrült emberek közé, ezt teljesen megértem, de egy kis aktivitást azért mutathatnának!
 
Szerintem a vége nagy megdöbbenést fog kiváltani
Daviannek valamit kell csinálnia, különben nem szólt volna egy egész fejezet arról, hogy megnézi, mi történik Atherán. Lehet, hogy felkeresi Arithont, és segít neki visszaszerezni a mágikus képességeit.
Igen a Morriel-Davien páros biztos nagyon izgalmas lenne
Egyébként arra én is kíváncsi lennék, hogy a parávok hol vannak, melyik világban? És hogy kerültek oda?
 
Pont a prológus miatt remélem, hogy végül jó lesz a vége, de ezt már leírtam.
Ciladis biztos nem tudja, hogy mi történik, ha csak nem álmodja meg . Úgy emlékszem volt is egy jelenet, mikor az írónő leírta, hogy mágikus álmot alszik a parávok szigetén.
Hát nem tudom. Részemről továbbra is arra szavazok, hogy Davien nemigen fog közbe lépni, de ezt csak a próféciára alapozom. Majd meglátjuk. Viszont azt olvastam, hogy ő volt a legravaszabb közülük, az egyetlen, aki cselszövésben úgymond méltó ellenfele lenne Morielnek, és akit szellem léte ellenére, nem fenyeget a Kapukő. Megnéznék egy ilyen összecsapást!
 
Szerintem a parávok csak nagyon soká fognak visszajönni, de Davien már a következő részekben biztosan bekapcsolódik az eseményekbe. Ha az ősi fajok visszatérnek, ahogy Elaira is mondta, az szörnyű csapás lenne a Fény Szövetségének és a Koriathainnek is. De mivel a prológusban az van, hogy nem biztosak a harmadkori tényekben, ezért szerintem a Hetek Szövetsége már nem fog létezni a Hetedkorban. Hiszen a parávok visszatérésével az ő feladatuk véget ér. És pont ezért, mivel sem a Hetek, sem a Koriathain nem lász már, ezért nem fogják biztosna tudni, mi történt.
Szerintem Ciladis önszántából nem akar visszajönni addig, amíg a parávok vissza nem jönnek. Valószílűleg nem is tud az Atherán folyó eseményekről.
 
Szerintem Davien egyelőre csak vár és figyel. Egyébként megkerestem a próféciát: "Davien, az Áruló nem ismer el semmilyen észérvet, és nem hajol meg a Fő Egyensúly Törvénye előtt, ahogy a Hetek Szövetsége sem egészül ki addig, amíg Fekete Rózsa nem virágzik újra Daon Ramon völgyeiben! ... Egy újra kivirágzik majd... A rózsabokor aznap ereszt gyökeret a földben, mikor Arithon s'Ffalennt királlyá választják."
Na erre mondják, hogy ciki... Nekem meg pont ez ad reményt, hogy talán pozitív lesz a vége! Hiszen a prológus alapján korokkal később 1. még mindig élnek emberek Atherán, 2. nem tudják mi történt pontosan, és eszükbe sem jut, hogy a Heteket kérdezzék, pedig Sethvir mindent feljegyez! Szóval, szerintem végül mégiscsak felszabadulnak az esküjük alól, a parávok visszatérnek, és sok ideig biztos béke lesz... A felszabaduláshoz meg Arithonnak királynak kell lennie, nem? Hisz így nagyon kevesek a feladataik ellátásához... Egyre kevésbé bírják a tempót. Egyébként miért nem engedik vissza a parávok Ciladist? Igen csak nagy szükségük volna rá a társainak...
 
Semmiesetre sem fogja felvenni a kapcsolatot senkivel,mert a mágikus képességének a segítségével már tudja hogy még nehéz idők jönnek.Az ötszáz évből még legfeljebb csak egy emberöltő telt el.Azt is tudja hogy a ködszellem még nem tünt el a világból. Amig a feltételek nincsenek meg sem ő,sem Athera ősi lényei nem jönnek elő.Én viszont arra lennék kiváncsi hogy amikor eljön az idő ,és megjelennek az a kevés maradék ember aki még él ,mit fog szólni hozzájuk.Bár lehet hogy akik életben maradnak azok elsősorban a barbárok lesznek és csak egy kevés városlakó és valamivel több paraszt lesz.Lysaer pusztulást hoz mindenkire aki a bűvkörébe kerül,és vannak olyanok is akik belesodródtak meg olyanok is akiket elámított a fény hatalmával valamint beszéljünk a kényszersorozottakról is. Sajnos csak nagyon eldugott helyek maradnak ki a háború pusztításából.Na szóval lehet hogy ez a megmaradt pár ember nem is fog olyan nagyon álmélkodni.Építhetnek egy új civilizációt fel ami jobb kell hogy legyen az eddigieknél..........folyt.köv.
 
Szerintetek Davien most mire készül? Mert biztos nem véletlen, hogy előjött a barlangjából. A társaival biztos nem akar beszélni sem, szerintem.
 
Szerintem ha igazán pozitív hőst akarunk találni a történetben, akkor az csak Sethvir lehet. Mindenki másban rengeteg sok negatív érzelem van, csak elrejtik. Egyedül Althain Őrzője ismerte fel teljes mértékben, hogy a gyűlölettel nem ér el semmit. Ő még Morrielnek is képes volt megbocsátani (bár gondolom, eddig), és mindig megvédte a nagyasszony a társaitól.
Csak ugye neki meg az előző élete nem éppen pozitív.
 
Én úgy emlékszem, hogy a Fekete Rózsa Prófécia beteljesedéséhez csak Arithon megkoronázása szükséges. Ráadásul Lysaer már nem pótolhatatlan anynira, mármint a s'Ilessid vérvonal fennmaradásához.
Egyébként Morriel egyszer utal rá, hogy Lirenda az utolsó esélye, és hogy rendkívül tehetséges. Előbb-utóbb kénytelen lesz átadni neki a Kapukő titkát, ha nem akarja elmúlásra ítélni a Koriathaint. Igen, a Hetek szerint Elaira is képes lenne átvenni a hatalmat, de ez esélytelen, sohasem akarna a korianek nagyasszonya lenni. Egyébként Sethvirnek van egy érdekes megjegyzése ezzel kapcsolatban a Száműzött hercegben:"... ha olyan utódja lenne (Morriel), akit igaz szerelem fűz Arithon s'Ffalennhez, annak beláthatatlan következményei lennének."
Hát a bolygó nagy részét víz borítja, mert hát Morriel káoszvarázslatának is ez volt a buktatója, hogy nem terjedt ki azokra a sávokra, amelyek a tenger felett futnak. De még ott van Kathtairr is.
 
A próféciához mindkét hercegre szügség van,azt tudják hogy a hatalmon lévő Lysaer életben marad és mivel Arithon van hátrányban esküt csikartak ki belőle az életben maradásra. Az valóban igaz hogy mindkét klikk mást akar,de abban megegyeznek hogy Arithon halála szügségszerű,különben miért állított volna csapdát Morriel az ányak mesterének,amibe Fionn Areth esett bele. Morriel annyira elvakultan akarja Arithon halálát hogy a sok fogcsikorgatásban szinte a maradák foga is kihullik az erölködéstől.Lyrendát pedig meg akarja leckéztetni,mégpedig úgy hogy közben gonoszul a markába vigyorog. Elaira soha nem lesz a Korianek vezetője.Amikor elege lesz abból hogy kihasználják és Arithon iránti érzelmein keresztül akarják az árnyékmestert csapdába ejteni a Hetek lehetővé tették számára azt hogy megváljon a Koriathennek tetteskű alól,és ennek ne legyen semmiféle következménye. Egyébként nem furcsa hogy az egész bolygón csak egyetlen kontinens van és néhány sziget?Valahol kell még egy nagyobb szigetnek vagy egy kontinensnek lennie, különben a bolygó 9O%-a vízből állna ,ami nagyon érdekes lenne.
 
Nem csak Arithon kell a Fekete Rózsa prófécia beteljesedéséhez?
Szerintem a 2 klikk nem ugyanazt akarja. A papság valóban nem bízik a korienekben, és előbb vagy utóbb de egymás ellen fognak fordulni, hisz a szövetség célja, hogy kiirtsa a mágiát. Moriel pedig, aki egyelőre az egész rend nevében beszél, élve akarja a herceget, hogy zsarolhassa a Heteket. Az utódlás kérdése meg egy külön téma... Úgy emlékszem, a varázslók szerint csak Elaira vagy Lirenda elég erős ahhoz, hogy átvegye a hatalmat. Részemről az is kérdéses, hogy a Jaeloti incidens után Moriel ki akarja-e képezni teljesen Lirenát.
Egyébként szerintem is Arithon a pozitív főhős.
 
Úgy vélem hogy a Koriathan varázslónői és a fény papjai között valóban létre jöhet egyfajta szövetség.De ez átmeneti mert bár valóban mindkét klikk Arithon halálát akarja,de az egyik fél erőssen ragaszkodik a hatalomhoz.Annyira hogy egy cseppet sem bízik meg a korianakben. Ez pedig sza kadáshoz és széthúzáshoz fog vezetni.A Fény papjai annyira bizalmatlanok,/mivel saját bűnös tetteikből és gondolataikból indulnak ki/hogy saját ármányuk fogja a végzetüket okozni. Arithon herceg pedig számomra továbbra is pozitiv hős.Tetteiben arra törekszik hogy minél inkább kiiktassa az embereket érő káros behatásokat.Athera mesterbárdja nemcsak zenei tudással és mágiával van megáldva hanem családi "örökséggel"is.Amikor a Hetek megeskették arra hogy életben maradjon,komoly feladatot róttak ki rá mivel tudatában van az ő üldözése következtében kialakult háborús helyzetnek és sok ezer ember halálának lehetőségével.De azt is tudni kell hogy a barbárok számára ő jelenti a negmenekülést.Azonkívül ne felejtsük el hogy a két herceg jelenléte kell a Fekete Rózsa megjelenésének és az átok végleges eletünésének a létrejöttéhez.
 
Szerintem Morriel csakis tudatosan fogja átadni Lirenda-nek a hatalmat, ha már teljesen megbízik majd benne.
Én nem nevezném Arithont pozitív hősnek, bár Lysaerhez képest pozitívabb. A könyvben éppen az a legnagyszerűbb: senkire sem lehet azonnal rányomni a jó vagy a rossz bélyeget. Mindenkiben van rossz meg jó, mint a valós életben.
Egyébként előfordulhat, hogy a Fény papjai szövetségre lépnek a korianekkel, ha belátják, hogy nem tudnak velük mit kezdeni. Ráadásul Lysaer, Lirenda meg Morriel mindhárman ugyanazt akarják: Arithon halálát.
 
Egy frászt fogja átadni afiának a hatalmat.Azt ő már nagyon jól megragadta és bolond lenne kiadni a kezéből.Legalábbis amig mint istent/így kis betűvel/az egész földrészen el nem fogadják.Akkor már átadhatja a királyságát annak a vérszerinti örökösének akit a legjobban tud, vagy azt hiszi tudja,irányítani.Lirenda szerelmes Arithonba,bár ezt igyekszik elfolytani,azért a tény ,tény marad.Ez viszont kiszámíthatatlanná teszi Őt.Cselekedhet így is,de úgy is.Morriel elöbb utóbb beadja a kulcsot vagy az öregség annyira elhatalmasodik rajta hogy tehetetlenné válik , ezáltal megnyílik az út az ifjabb generáció felé.Az logikátlan lenne ha a Koriathan boszorkányok szövetségre lépjenek a Fény szövetségének papjaival.Tudniuk kell hogy ez végzetes lenne számukra, és akár a pusztulásukat is okozhatja. Ha csak be nem hódólnának Lysaernek,de ezzel eggyek lennének atalpát nyaldosó kutyuskákkal.Érdekes hogy afény hercege ,a"szép szőke herceg,fehér lovon"itt a negatív hős.VÉGRE A pozitív hős,Arithon mindenben az ellentétje.Kár nogy lyrant játékát nem hallhatjuk.Skacok hallowen van!mennek a tv-ben a horrorok de én halálra unom magam ezeken.Alig várom hogy alkalmam legyen egy jó új könyvet a kezembe venni. Sziasztok én mára befejeztem.
 
Apropó, csak én töröm a fejem a következőn?: Egyrészt ok, a technikai fejlődést az egyezmény értelmében a Hetek korlátozták, de mi van Dascen Elur világával? Ott 500 éven át, sőt gyakorlatilag most is, nélkülözté/zik a Hetek felügyeletét. Hogyhogy nem találtak fel új dolgokat? Mi gátolta őket? Rauven varázslói? Mert a
 
Stzerintem részben a személyisége miatt teszi (felsőbb jó), de én úgy emlékszem, hogy a szellem a személyiségéhez rögzítette saját magát, és eltorzította azt.
 
Az utolsó húzása után bármennyire is bölcsek, nemesek, stb legyenek is a Hetek, nem hiszem, hogy együttműködnének Moriellel. Az öreglány szerintem reménytelen. Idézem: "Hadd tudja meg Althain Őrzője, hogy kivel nem érdemes ujjat húznia, és pusztuljon el örökre!" Ehhez nem sokat lehet hozzáfűzni.
Látod, ez érdekes kérdés. Mármint Lirenda együttműködése. Vajon képes lenne túllépni a saját kicsinyességén és bosszúvágyán, és lenne elég bátorsága ahhoz, hogy megtegyen egy ilyen lépést? Szép lenne, ha a következő vezető végre felismerné, hogy a fény megengedhetőnek tartja a terror eszközeit, hogy nem számít nekik semmilyen pusztulás, ha az Árnyékmestert megölhetik. Részemről valamiért nagyon megrázónak találtam az Etarrai toborzások leírását. Dicső, modern, fejlett atomkorszakunkat láttam benne visszaköszönni.
Ha a papság veszélyeztetné a korienek helyét, arra reagálnának. Előbb, vagy utóbb észrevennék, és lépéseket tennének. Csak persze kérdés, hogyan... Szerintem minden az aktuális vezetőtől függ. Részemről 3 lehetőséget látok:
1. Paktumot kötnek a papsággal.
2. Ellene fordulnak.
3. Ellene fordulnak, és feladják a varázslókkal, és az Árnyékmesterrel kapcsolatos ellenérzéseiket.
A káoszmágia hatása kérdéses. Ha mákjuk van, talán pont az segít Arithonénak elmenekülni a hadsereg elől! De nem hiszem, hogy a bolygó belepusztulna. Egyrész a prológus arra utal, hogy az emberek is túlélik (bár mit nem élünk túl?), másrészt annyira még Moriel sem lehet hülye, hogy maga alatt vágja a fát! Szerintem inkább az kérdéses, hogy mit fog tenni Fionn Areth. Hogy dönt? Arithon mellett, vagy ellene?
Visszatérve Morielre: elösször a 4. részt olvastam. Kíváncsiságból vettem a ki a könyvtárból, és nagyon nehezen tudtam eldönteni, hogy kinek szurkoljak. Tulajdonképpen ez fogott meg. Hogy nincs éles határvonal, ha csak úgy belecsöppensz a közepébe. Nincs nyilvánvaló jó vagy rossz. És még az unszimpatikus szereplőkkel is együtt tudtam érezni néhány pillanatig. Akkor még Morielt is megértettem, és sajnltam. Utóbbi mostanra megszűnt.
 
Igen, ezt tényleg jól látod. Biztosan előnyös lenne mindkét fél számára, ha a korianek meg a Hetek kibékülnének, csak az a gond, hogy Morriel annyira öntelt meg szűklátókörű, hogy soha nem kérné a segítségüket. Pedig ha a Hetek adnának olyan kristályokat, amelyekről beszélsz, és áttöltenék beléjük a nagyasszonyok tudatát meg az esküket, akkor a Kapukő átvétele talán már nem lenne annyira nagy feladat. Bár ebből adódna a következő kérdés: Lirenda képes lenne-e egyáltalán a Hetekkel együttműködni, tudva, hogy ők Arithont támogatják?
Egyébként én is gondolkoztam már azon, hogy vajon mi lenne akkor, ha a papság át akarná venni a korianek szerepét is, miután az adeptusokét már átvette?
Persze az elsődleges kérdés az az, hogy az emberiség, vagy maga Athera hogy vészeli át a Morriel okozta káosz?
 
Elnézést, úgy látszik, pontatlanul fogalmaztam. Nem azt mondtam, hogy mi lenne ha a varázslók és varázslónők együtt dolgoznának (bár maga a téma érdekes) hiszen a felfogásuk alapvetően különbözik, bár mindannyian egy nagyobb egységet szolgálnak. A korienek az emberiség védelmét, segítését tekintik elsődleges céljuknak (hogy ez miben nyilvánul meg, az már más kérdés), míg ha a Heteknek választaniuk kell akkor a földet és a parávokat helyezik előtérbe. Én csupán arra gondoltam, hogy valahol mintha olvastam volna, hogy a Kapukő és a Skyron fókusz azért lett olyan veszélyes és gonosz, mert nem volt olyan kristály, amibe áttölthették volna a felesleges mennyiségű információt, így viszont olyan túlterheltté váltak, mint egy átlagos magyar középiskolás. Viszont ha akadnának olyan kristályok, amik az engedélykérés után önként vállalnák a tároló szerepét, akkor a főbb kövek megkönnyebbülhetnének, és talán a rend helyzete is könnyebb lenne.
Igen, Cerebeld talán összefog a renddel, egy ideig biztosan, hiszen egyelőre túl szervezett és befolyásos ahhoz, hogy támadást indítsanak ellene. De a mágiahasználók toborzását már megkezdték, és nem látom semmi akadályát annak, hogy gyógyító képességekkel rendelkező papokat képezzenek ki, akik a fény nevében gyakorolnák mesterségüket. El tudom képzelni, hogy az emberek szívesebben fordulnának hozzájuk, mint az adósesküt követelő korienekhez. Egyébként részemről a rend hasznos és tök jó lenne, csak hiba van a felsőbb vezetésben.
 
Hát ha a korianek együtt dolgoznának a Hetekkel, akkor a saját szabályzatukat szegnék meg, mivel akkor már ők sem az emberiséget szolgálnák (mert Morrielt leszámítva a többiek végülis ezt teszik). Akkor meg az embereknek még rosszabb lenne a helyzetük, mert senki sem védené meg őket.
És az, hogy Cerebeld mit tervez a paráv szimbólumokkal, a Koriathaint nem igazán érinti. Ráadásul szerintem amúgy is képtelenek lesznek fellépni a rend ellen, mert bár az emberek félelemmel viszonyulnak hozzájuk, de mégis kérik a segítségüket. Meg ha Cerebeld nyílvánosan akarná lejáratni őket, akkor a Legfőbb meg az elöljárók biztosan visszavágnának, és aligha lenne esélyük velük szemben.
Jó, Lysaert feláldozta a Hetek szövetsége, ez tény. Sajnálhatjuk, de megérteni úgysem lehet.
 
Fején találtad a szöget chritoph16. A papság egyelőre képelen fellépni a rend ellen, de folyamatosan erősödik. Az Összeesküvésben Cerebeld meg is jegyzi magában, hogy harcot fog majd indítani a maradék paráv jelképek ellen.
Hogy a Hetek odadobták Lysaert az átoknak, az tény. De nem volt választásuk. Ez látszott a kisebbik rossznak. Lysaerrel meg a az a baj ami rengeteg filozófussal, politikussal. A felsőbb, a közös jó érdekében akar cselekedni. Ezen a szinten nem számít az egyén. Ő is tele van sebekkel, de neveltetéséből és jelleméből kifolyóan másként birkózik meg velük, mint Arithon. Ráadásul az átok ellen sem küzd, mert nem hisz a létében (el is érte, hogy kidobják Ath kegyéből). A szellem szép lassan felőrli az elméjét. Apokolba vezető út meg jószándékkal van kikövezve. Ajánlom az írónővel készült interjút, ott ez is szóba kerül.
Igen, a Kristályt túlterhelték, úgyhogy megkeseredett, meggonoszodott. Ráadásul senki sem kérdezte. Azon gondolkodom, hogy ha a korienekben több alázat lenne, és az anyag engedélyét kérnék, akkor a Hetek biztos beleegyeznének, hogy az önként ajánlkozó kristályok segítségével megtisztíthassák a köveiket. Vagy ez csak utópia?
Lehet, hogy egy közös levél a kiadóhoz nem is lenne rossz ötlet..
 
Hát Morriel és Lysaer egyszer már szövetséget kötöttek. Akkor Lirenda tévedése miatt elbuktak, és a herceg közölte az Első Varázslónővel, hogy látja, a Koriathain képtelen együttműködni vele egy jobb világ megteremtése érdekében. És egyszer Elaira is utalt arra, az Összeesküvés II-ben, hogy a papság egyelőre képtelen fellépni a korianekkel szemben, mert túl szervezettek. Ami azt jelenti, hogy Lysaer fel akar lépni velük szemben.
 
Nem feltéttlenül.Szerintem Lysaer és a Korianek szövetséget kötnek,bár ez kényszerű szövetség lesz.Lysaer hiába gyüjti a sereget,egy hely mégis szabad lesz bármennyire is nem tetszik neki,még pedig Havish királysága.Véleményem szerint Arithon a következő történetben megint keresztbe fog tenni Lysaer-nek.
 
Hát a Lysaer körüli konfliktusok egyre csak nőni fognak. Mivel előbb-utóbb, mikor már leszámolt a füvészboszorkákkal, biztosan a Koriathain ellen fog fordulni. És mivel a Hetek tehetetlenek addig, amíg Morriel Selidie testében van, biztos, hogy a Legfőbb meg fogja torolni a rendjét ért sérelmeket.
Meg ugye Lysaer egyre nagyobb hadsereget gyűjt, és a végén már az egész kontinens az uralma alatt lesz, szóval Arithon sarokba lesz szorítva.
 
Nah, nem csak mi szívunk a kiadással, a Németeknél ugyanugy a Peril's gate ami következne...ott sem csinálták tovább...
 
Hidd el én sem kedvelem jobban Lysiert,de tudom hogy ő nincs tudatában annak hogy a Ködszellem átka mennyire eltorzította a személyiségét.Neki nincs mágikus tudása mint Arithonnak, aki ezáltal tudatában van az átok hatásának.Persze ne feledkezzünk meg arról sem hogy a hetek dobták oda Lysiert a Ködszellemnek, ami aztán megrontotta a herceget, aki Arithon koronázási ceremóniáján rátámadt Arithonra,mégpedig egy villám formájában.Ezzel pedig megfertőzte őt is a Ködszellem átkával.Lysier herceg jelleme ezután rohamossan kezdett torzulni.Amit tesz azt abban a hitben teszi hogy a "védtelen"városi polgárok érdekében és javára cselekszik.Ebbe pedig az Ő forgatókönyve szerint belefér a gyilkolásra kiadott parancs és az istenné való kikiáltása.Ismétlem sem tettei ,sem személyisége miatt nem szimpatizálok vele és nagyon birizgálja a fantáziámat hogy az írónő miképpen fogja feloldani a konfliktust.
 
A Hetek Szövetsége többször is utal arra, hogy a Ködszellem átka, csak akkor lép működésbe, ha a két féltestvér közel van egymáshoz. Amit Lysaer akkor tesz, amikor Arithon Athera másik végében van, akkor azt tudatosan hajtja végre. Annak, hogy üldözi a barbárokat, vagy az ártatlan varázshasználókat, meg magát isteni eredetűnek kiáltja ki, és egy hamis egyházat hoz létre, a saját személyisége az oka. Mert ha tényleg annyira önzetlenül szolgálná az emberiséget, akkor pl. nem égetett volna fel egy hajót, rajta a saját embereivel, csak azért, mert megszegték a parancsait.
 
Tudni kell hogy Atherán minden, általunk élettelennek tartott kő,szikla,fa vagy víz stb.,saját akarattal létezik.Ezt a tényt a varázslók nagyon jól tudják és amikor közreműködésükkel varázsolnak mindig megkérik az anyagot a közreműködésre.A boszorkányok viszont erőszakkal hajtják uralmuk alá az anyagot. A kapukő esetében egyre nehezebb lesz,pont a fent említettek miatt. Lysaer hercegnek pont acsaládi erényeit amelyeket örökölt,azokat torzította el a ködszellem átka,ezért amikor irreális és gonosz cselekedetet hajt végre nincs tudatában annak hogy a ködszellem hatására teszi.Számára amit tesz az szinkronban van az igazsáág és könyörület erényével,ami családi vonás.Egyszerüen nincs tudatában annak hogy amit tesz az rossz és gonosz.Az évszázados viszály is közre játszik ebben ami a s'Illesiek és a s'Ffalenn család között zajlott még a másik világon.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Termékeink | Írók és rajongók | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.