Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái - 11. kiadás július 18.
Alfa pakli – Vérfarkasok április 24.
Alfa pakli – Ősi sárkányok április 24.
A pillanat képe
Csapda a javából
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
"Ismeretlen rendeltetésű csapda volt, pont a főkincs előtt, amit már egy ujjammal meg is érintettem." - Trollpüfölő Helga (ember kalandozónő) első gondolatai, miután a földalatti járat helyett újra a szabadban találta magát.
Nézz szét a galériában!
Előrendelhető a HKK Alappakli 11. kiadása + Akció!
Tervezett lapmódosítások a honlapon - 2020
Kódbeváltás - változások
XXXI. Alanori Mini Olimpia
HKK sorsoló program

A lista folytatása...
Termékismertető - Kártyaalbum lap (10 darab)
Termékismertető - Alfa pakli – Vérfarkasok
Országjáró feladat 2019
Legaktívabb fórumok és fórumozók

A lista folytatása...
Előrendelhető a HKK Alappakli 11. kiadása + Akció! (34)
Klasszikus TF (42)
Karaktert keresek !!! (716)
TF help (6480)
Frissen bontott 11-ik alapkiadás kérdések (18)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (6920)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Az elfekről általában
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
Akkor mostantól folyton csúszásban lesz a hsz félév? Nem kellene valahogy helyrebillenteni inkább egy csonka félévvel? Nekem is logikusabbnak tűnt az, amit Jancsár János felvetett.
Móka és kacagás, moa homokgránát.
De a kártya nem perlekedik veled, nem beszél vissza, sose fáj a feje. Szóval vannak előnyei. Pénzt nem mondom, mert mindkettő sokba kerül.
Ezzel szemben a videokészitésben, illetve írásban nagyon lelkes vagyok. Ebbe tudok energiát fektetni, ez nagyon-nagyon tetszik. Folyton olvasok, új dolgokat készítek benne, zizgek, vágok, új ötleteken jár az agyam. A kreativ energiáim teljesen lekötik. Itt jelzem, hogyha bárki tud olyan munkáról, ahol ez a tudás hasznositható keressen meg, bőséggel van ötletem mindkét tevékenységre.
Bennem ez a fajta fellángolás egyáltalán nincs meg. Múltkor megpróbáltam rávenni magam, hogy foglalkozzak vele, amiből az lett, hogy egy összerakott dekket szétszedtem, majd inkább elpakoltam mindent, s megnéztem egy sorozatrészt egy kevésbé izgalmas sorozatból. Márciusban még bennem volt, hogy szeretnék kiemeltet, most nem érdekel. Szerettem volna kijutni a nemzetire, ezt a tervet is biztosan elengedtem idénre.
S szerintem ezekkel a gondolatokkal biztosan nem csak én vagyok így. Itt huszonx emberből (Győr, Szombathely vonalon) egy kérdésre, hogy ki milyen versenyt támogat 9 ember válaszolt, 2 azzal, hogy nem játszik, 2 hogy jelenleg nem izgatja, de talán. 5 ember volt lelkes. Szóval tényleg kérdés, hogy a bázis mennyire csappan meg.
Reméljük. Majd jól leszólom a következőt is.
Hát, majd jelentkezem munkabérért...
Tavaly kb. egy tucatnyi máshol lakó játékost láttunk vendégül. Ez nem túl sok. Győr jobb ebből szempontból, oda jobban elhiszem, hogy esetleg odaérsz, de Szombathelyre jó esélyt látok rá, hogy nem jönnél. ;)
"Mindent akkor hiszek el, ha már megtörtént!" - Ez valóban az én dumám.
Mindig mondtam Krisznek, hogy kellene egy büfé.
Ha a kijátszáskori képességére gondolsz igen. A kör végi történések sorrendjét az határozza meg, akinek a köre van. A kör vége fázisban is igy van, tehát mondhatod, hogy először elveszted a varázspontjaid, amit átadsz a tábori adó miatt, majd működésbe lép a Hendiala familiáris képessége, s felhúzod a kör végi lapot, s megkapod a VP-t.
Mármint BDV? Macska? Mire gondolsz?
Én nagyon megköszönöm a reklámot Miklósnak és a Beholdernek! Szóval kövesstek minket!
De, egyelőre korlátozva van. Én közben az oldalamon megcsináltam egy esemény fület, mert gondoltam érdekelhet embereket 1-1 nagyobb rendezvény. Itt látható, hogy az összes "Con" aug 15 utánra került. Amúgy nem mondanám magamat feltétlen szabálykövetőnek, de szerintem több kell a polgári engedetlenséghez egy versenynél.

Amúgy szervezni lehet, ebben igazad van.
Halkan jegyzem meg - elolvasva a jelenlegi rendeletet - máshol se.
Amúgy ezt hogy korlátozod? Egy nyilvánosan kiirt versenyre az megy el, aki akar.
Részemről elengedtem a kiemeltet idénre.
Legyen igazad, bár én szkeptikus vagyok. Egyszerűen nem hiszem, hogy egyszer csak - akár 2 hét múlva - mindent eltörölnek. Ennek a helyzetnek van politikai haszna, így én azt gondolom, hogy a fenntartása valószínű.

@Miklós:
A koronavirus.gov.hu-n jelenleg valóban ez a dátum szerepel.
Ezen szerintem teljesen kár vitatkozni. Hivatalosan vidéken sem lehet a vendéglátó hely belső helyisége nyitva, csak a szabadtéri rész. Ezzel az a baj, hogy hetekkel előre nem tudom megmondani, hogy mikor esik az eső, szóval szabadtéren nem igazán lehet tervezni. Azt meg kötve hiszem, hogy bármelyik étterem, kávézó fogja és lefoglal 6-8 asztalt fizetővendégek elől, azért, hogy versenyt lehessen tartani. Amúgy a verseny továbbra is rendezvénynek számít. Sporttevékenységnél pedig azt olvastam, hogy a "zártkapus" edzések mehetnek. Amúgy sport szerintem is az, amit hivatalosan annak ismernek el.
Látom Miklós leírtad javarészt, ami nekem is eszembe jutott. Ha nem baj, hozzáteszem a saját szemszögem, csak mert mindkét oldalt láttam.

Régebben nem gyártottam videót/írtam cikkeket (csak elvétve), akkor meg mindig olyanról írtam, ami épp kikívánkozott belőlem, tehát nagy lendülettel és lelkesedéssel született meg 1-1 írás. Nem értettem mit szüttyögnek mások, hogy miért nem írnak cikket, mikor kvázi csak le kellene gépelni. Aztán ott a videós tartalom is. Az tök könnyű. Az ember csak felveszi, feltölti, mi ebben a nehéz? Ez sem nem munka, sem nem nehéz. Bárki nekiugrik egy telefonnal, aztán hajrá. Épp nem csináltam semmit, gondoltam szórakozásból kipróbálom a dolgot. Hisz volt mondanivalóm, megcsinálok mindent, aztán heti 7 tartalommal tök jó leszek.
El is kezdtem, s innen nézve nem is olyan könnyű. (Megjegyzem 11 évig filmeztem, szóval volt tapasztalatom sok mindenben, de ebben a részében nem volt tapasztalatom.)
Nem tartok meseórát, de lehet megírom cikkben.

Ami megváltozott ezen az oldalon:
- Rájöttem, ha felveszek a videót, az a kisebbik része a munkának. Azt vágni kell, effektelni kell, össze kell illeszteni képekkel, más videókkal, azokat el kell rendezni, stb. Ki kell találni a körítését, s ha minden megvan, akkor munka után órákon keresztül (akár tizenórákon keresztül is) renderelhet a gép (azaz elkészíti a végső változatot).
- Az újságírás (ezen belül a blog, vagy egyéb tartalomgyártás) is teljes embert kíván. Lehet munka után cikket írni olykor-olykor, de ha ez nem tud rendszeressé válni, csak ha ezzel foglalkozik az ember.
- Mindig nincs téma, s ha épp olyanról kellene írnod, ami nem csak úgy jön, máris nehezebb minden.

Nem sajnáltatni akarom magam, se senki mást (sőt teljesen megértem az olvasó álláspontját), csak el szerettem volna mondani, hogy innen nézve vált érthetővé nekem is, hogy egy blog/vlog/oldal miért nem rak ki cikket akár naponta.
Mivel egy cikket/elemzést írni nem 5 perc, de mégcsak nem is egy óra, ezért marad az a verzió, hogy vagy tartalmat gyárt az ember, vagy mással foglalkozik. Ilyenkor viszont csak akkor kerül fel tartalom, ha tud rá időt szakítani.
Bocs a hsz hosszáért!
Érdekes isteni lapokat lehetne rá alkotni. De ha már meg kell mutatni kézből egy lapot (ami szerintem se gond), akkor ezek a lapok kinézhetnének úgy, hogy

Van egy "A" képességük, ami mindenképp létrejön, s van egy "B", illetve "C", ami attól függ milyen színű lapot mutatsz. Illetve így lehetne olyan lapokat gyártani, ami egy színbe túl erős lenne. S az esztétika sem elhanyagolható szempont.
Lesz több ilyen tartalom, szeretném is az efféle gyártott tartalom felé vinni a csatornát.

Új dolgoknál igazából az első mindig a necces. Ki kell találni, hogy nézzen ki, a hátteret megcsinálni hozzá. (Én így sem vagyok elégedett, de talán látható a törekvés a jobbra.)
S akkor mindig vannak előre nem látható problémák:
- 2 napig fájt a gyomrom, s egyáltalán nem tudtam dolgozni.
- Elcseszem a renderelést, mert volt olyan rész, aminek a hangsávját véletlen a némított sávban hagytam. S akkor 18 óra munka kuka. Mert annyi idő alatt rendezi össze a gép. S ez nagyjából általánosnak mondható. (Szerencsére a rontott verzió legalább arra jó volt, hogy Balázs megnézhesse és leokézza.)

Szóval tényleg nem két perc összerakni. A jó oldala, hogy amikor megvan a szerkezet, akkor a következőt jelentősen könnyebb összerakni. De azért az sem lesz 2 perc.

Illetve azért mondjuk egy interjúnál fel is kell készülni, közös időpontot kell találni, amikor mindenkinek jó, stb.
Semmi gond (amúgy az érzés kölcsönös ). Csak azért írtam, mert szoktunk kommunikálni Miklóssal, s most is beszéltünk alfás kontentről.
Nem tisztem megvédeni senkit, de azért úgy érzem, hogy én igyekszem HKK-s tartalmat gyártani. Mondjuk a héten pont nem raktam fel semmit, de ennek sem a lustaság volt az oka, hanem mert elszállt az egyik videó vágás közben.
S ez általában visszaveti a dolgokat. (Ilyenkor nem nagyon lesz lelkes az ember.)
Ezen kívül készül egy újabb sorozat, amit remélem élvezni fogtok.

Lesz az alfa megjelenéséről is videó, ezt is megbeszéltük közben Miklóssal, de még nincs nálam hozzá a promóciós anyag. Amúgy Abbas Krisz is promózta az alfákat.
Bocsánat, hogy beleszóltam, de én nem érzem úgy, hogy ne tennék a közösségért, s hogy nem jelenne meg HKK-s anyag.
Lehet újra Leon Silvereket indítani.

De komolyan végiggondolva nagyon jó kezdeményezés.
Bocsánatot kérek, tényleg nem volt szándékomban, hogy bármilyen szinten megbánrsalak/idegesítselek. Távol álljon tőlem. Peace.
Most nem kezdek bele közgadasági fejtegetésbe a Maslov piramisról (a szükségletek kielégítéséről) és hasonlókról. Nekem van nem egy vendéglatós ismerősöm, aki már most bajba került, mert egyik napról a másikra nem tartottak igényt a szolgálataikra. S nem azért, mert rosszak, hanem mert nincs vendéglátás. Az ehhez hasonló emberek nem vesznek kieget. Ezen kívül, aki nem látja biztosnak a következő hónapokat, az sem fog. Egy cégnek - aki túl akar élni, s közben nem szeretné kirúgni a 20+ éve nála dolgozó alkalmazottakat - szerintem nem mindegy, hogy kifizet-e valamit, amiből bevételt remélhet, hogy aztán hetekig-hónapokig tárolja. (A raktározás is veszteség.) Abban áll a pénz, közben fizeted a rezsit, az alkalmazottakat. Szóval egy pár millió forint kiadás (miközben a gazdaság áll) nem olyan, hogy fogom, megrendelem, aztán max nézegetem a raktárban.
Ne haragudj, nem ellened szól, s nem akarlak sem kioktatni, sem leszólni, sem támadni. Egyszerűen csak muszáj leírnom, miután kétszer is olvastam, hogy miért ne gyártatná le? Hát azért, mert a túlélés múlhat rajta.

Balázs. Legyen igazad, szerintem optimista a hozzáállásod. Úgyhogy remélem a te jóslatod válik valósággá. (Mivel szeretem én is pozitívan szemlélni a dolgokat.)
Az a baj, hogy igazából ez minden nemű emoji nélkül igaz.

Valahogy simán így kellene kinézni a változásnak:
- Minden döntést a jelenlegi helyzethez igazítva kellene meghozni, s ha változik valami, akkor a vezetésnek újra végiggondolni, s felülbírálni mindent.
- Az első féléves hsz-t a jelenlegi keretek közt törölni kellene. (Nyilván, aki befizette a díját annak jóváírni azt a következő időszakra, amennyiben az el tud indulni).
- Mivel a kvalifikációs időszak túl rövid volt eddig, s előre láthatóan minden marad a jelenlegi keretek közt beláthatatlan ideig: így az idei évben fel kellene függeszteni a Nemzeti Bajnokság megrendezését is.
- A kiegmegjelenésekkel ugyanez a helyzet. Bizonytalan időre el kellene napolni.
(Ez a cég rövid távú gazdasági érdeke is. Egyszerűen nincsenek HKK versenyek, bizonytalan a gazdasági helyzet, ilyen helyzetben hobbira kevésbé költenek az emberek.)

Nyilván én is tevékenykedek azon, hogy a jelenlegi helyzet áthidalódjon, nem akarok senkinek rosszat, de ez az állapot jelenleg nem kedvez a HKK-nak (sem).

S még egyszer leírom, hogy természetesen az esetleges változások tükrében mindig felül lehet bírálni az álláspontokat. Én azonban a gyakorlati tapasztalatommal azt látom, hogy mindent az adott helyzethez kell igazítani, az ilyen erős változásokra reagálni kell! Elemi érdek.
Jelenleg úgy ítélem meg, hogy nem látható, hogy mikor lesz ennek vége. Emiatt mindent úgy kellene venni, hogy így marad pár hónapig. A döntéseket is a helyzet tükrében nézve kellene meghozni akkor is, ha fájdalmasak.
Kedves János!

Van erre egy kifejezés a magyar nyelvben, amit írtam: iróniának hívják. ;)

Az jutott eszembe, hogy milyen vicces lenne feléleszteni itt a múltkori FB vitát. Bocsánat, ha komolynak tűnt a felvetés. ;)
A bilincsmester szövege nyilvánvalóan el lett rontva. Szinte használhatatlan a lap így, a lila Káoszmesterbe is kegyelemből fér/fért be.

Valahogy úgy kellett volna ráírni a szöveget: "Ellenfeled semmilyen módon nem kereshet, vagy húzhat lapot (esetleg még azt: húzás fázisban sem)"Talán majd a felújított változaton.
Olga

1 Vp
Kalandozó KF Elenios

Kijátszáskor és minden előkészítő fázosodban célpont lényre rakj egy -2 ÉP-t jelentő jelzőt.
K: Ha egy lény a gyűjtőbe kerül, húzz egy lapot.

"Olga, tudja mi a dolga!"

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2020
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.