Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Gyógyító érintés
(Ősök Városa varázslat)
Küldd el képeslapként!
Vannak sebek, melyeket a templomok elsőosztályú szakértelemmel bíró sámánjai sem képesek meggyógyítani. De ha ők sem, vajon kihez forduljon a torzszülöttek harapásaitól megtépázott galetki?
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47066)
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
de foct victor davion valakije. ezt victor tudta? ugyértem h rokonok. (katrin steiner testvére)
 
Gondolom megállt a szive meg ilyesmi XD Elvileg az első mechwar könyvben leírják, legalábbis ezt hallottam.
 
mielőtt a rükörhör érne csak a szele lekvárrá égeti. szal ha avélüveg lenne megérteném és ugy rajta a tükör, de nem hiszem h az volt. az sztem ott baki vagy nincs elmagyarázva.

focht hogyan halt meg?
 
Erre mondjuk én is kíváncsi vagyok hogy ez most hogy van. A lézer szarráégetné az üveget nem?
 
amikor phelan próbázik az elemetál ellen az iroda komplexumban, azt irja h a tükrök miatt használhatatlanok a lézerei, és kinetikus fegyverei nincsenek.. gondolom arra céloz, h eltériti a sugarakat. a lézer hőmérséklete (több száz akár ezer fok) nem olvasztja le az üveget??
 
Hát jah, űrvédelmi ágyúk. Atomjaira lőnek bármely űrugrót vagy űrjárót és ez a technológia nem áll a szféra rendelkezésére.
 
A klánok alkonya sorozat, A klánok alkonya I. A Kivonulás útja, 33.fejezet, 277. oldal
" - Feltételezem, hogy az információnak ára is van. Tudom, nem pénzt akar. Egyetlen klánbeli sem tartja sokra az érméket. Akkor viszont mit akar, csillagkapitány?" - Anastasius Foscht a komsztár kardinálisa, a komgárda főparancsnoka.
Trentben sajnos nem keringett vér a kereskedő kasztból, így csupán alpüspöki rangot csikart ki magának, de lehetősége volt harcosok élén meghalni.
Pénzen nem lehet klánost, utódurat és szerelmet venni. Az elsőt nem érdekli, a másodiknak úgyse tudsz annyit fizetni, hogy érdekelje, a harmadik meg úgy nem érdekes.

UI: Persze minden mást igen
 
hát a pénz nagy úr. és amig világ a világ az is marad.
 
És aki lepénzel egy klánost. - már pedig szerintem vigyáznak a belsős jobbágyokkal, mióta egy miatt kihaltak a porcicák - Az tényleg tud valamit, strana mechtyre meg azért megint csak nem lehet minden nap beugrani, főleg ha nincs ott a teljes belső szféra legelitebbje...
 
A pénz nem minden, amit bizonyít a btech-ben sok nemes hiábavaló próbálkozása is... És az ilyen volumenű hadműveletek arra a sorsa jutnak, amire Focht kedves elődjének elképzelései: Fölébredsz, aztán a bilibe lóg a kis kacsód. Pl: A Bulldog és Kígyó hadműveletekhez az egész Belső Szféra együttmüködése kellett és még így sem volt egyszerű. Végezetül: "Egy haditerv sem éli túl az ellenséggel való találkozást!" Nekem ez a véleményem!
 
semmi baj, sajnos gyorsan gépelek és ez hát néha nem a legjobb. ja és sulis gépről irtam (sunyiban, a tanár elől rejtegetve) igy nem volt időm átnézni, arről nem is beszélve, h a sulás gépemen a space csak egy-egy ökölcsapásra funkcionál. na nem magamat mentve mondom.
 
És ha nagyanyám (kuturáltan kifejezve) férfi genitáliával rendelkezne, akkor az a nagyapám lenne... (habár napjainkban ez a szólás a különböző műtétek miatt nem tökéletes )
 
"Ha Bannson pénzén múlik, akkor van pénze szabotálni őket.... Bannson a pénzén megvehetné az egész IS-t és felbérelhetne ügynököket a warshipek és HPG gyárak kicsinálására, azután megcsinálná a saját vészhálózatát és így Ő irányítaná a Bannson's raidereket. Ha őrajta múlik, a hatalmat megveszi a pénzén."

Így érthető ?
Bocs Viktor! Nem téged akartalak kijavítani, csak leforditottam egyesek kedvéért .

Kenji.
 
Valaki fordítsa le nekem, hogy mit mond!
 
ha bannson pénzén mulik akkorvan pénze szabotálni oket... bannson apénzén megvehetné az egész IS-tésfelbérelhetne ugynokoket a warshipek és HPg gyárak kicsinálására. aztán mefcsinálná a sajátvészhálozatát ésigy ő irányithatná a bannson's raidereket. ha erajta mulika hatalomat megveszi a pénzén.
 
Igen, annó kerenszkij emberei is tudták mikor kell visszatérni. Az ember halandó lény, egy ember pedig nem tud távolról sem elérni mindent. Az egyesült nemzetközösség aligha egyesülni a Kapellán konföderációval a drakónis szövetség pedig akkor sem adná meg magát más nemzeteknek, ha az a kavics gyerek személyesen nyomna aprópénzt a mechjeikből.
A csillagliga gyakorlatilag csak a klánok ellen létezik szerintem.
A klánok mintha tudnák hogy kell HPGt csinálni, különben nem lenne a warshipeken. - na ha azokat szabotálja vagy mind szétlövi valaki akkor tényleg tud valamit - Különben a világot úgy tudja egy ember megváltani, ahogy a komsztár sose veszít el üzenetet.
 
mégegy dolgot kifelejtettem: a klánok. sok klán ugye örző. ezért nem támadnak, a másikakat pl: a farkasokat ston beolvasztotta a köztársaságába és szolgálataikért cserébe ellátta oket. a másik meghogy ha a klánok ellentmondanak stone-nak akkor van egy oylan érzésem h az emlékezésük utolsó versszaka nagy bukásról szólna, meg 1 nagydarab, feketruhás stone nevezetű embert szidnának. (ha viktor jellemét nézzük akkor egyáltalán nem lehetetlen stone figurája, vagy gondoljatok a csillagligára)

és nem hiszem, hogy ha vki megszervezte az IS 2000 bolygójának elszigetelését, ne lett volna pénze még 20 bolygó leszedésére. (klán világok)
 
kösz, akkoör árkrojálnak mondom. és történelmi bolygó: van egy olyan h kelenföld(11 ker!, tesóm ott lakik)

nah: devlin stone senkitől se vette be a mecheket, lehetett rá engedélyt kérni. csakhogy: a köztársaság politikája: h stone-nal vagy, jó dolgod lesz(békében hagynak, védenek és állampolgárságot kapsz). ha gátolod a munkában a köztársaságban megszívod(nem lesz állampolgárságod, munkád és kiközösítenek). persz stone llenségi tudták, hogy stone jön és eltapossa őket, és volt idejük menekülni. dehát stone nem hiába egy legenda.

a HPG hálozatoknak mindössze 80%át szedték le, és változatos modszerekkel: néha ksiebb hadseregekkel, néha egy-egy komsztárba beépitett ember szedte szét. elkövetőjüket senki sem tudja azonosítani. bár vannak közvetett bizonyítékok, hogy néhány helyen SZVL hajóról küldték a merénylőket. blake szava nem lehet, stone teljsesen kiirtotta őket, és egy kőkaorszaki tehnologiával kőkorszaki bolygóra száműzte oket, ugyh most krumpli bogaraknak hirdetik blake szavát.

a HPG transzmittereknek NINCS bajuk. tökéletesen müködnének csakhogy: vagy szofveres virust használtak, vagy oylan alaktrészeket iktattak ki amik gyártása olcsó és könnyű de az örökösödési háborúk idején lebombázták a gyárakat és raktárakat, ezáltal elérhetetlenek.

érdekes megfigyelni h stone 3130-ban lemondott és aztmondta h ha kell az IS-nek akkor visszatér. azóta se tudják hovatűnt. DE mihelyst lelépett elszaporodtak a gondok és az emberek hiába akarták stone-t vissza eddig nem bukkant fel. de biztos vagyok benne, hogy tudja mikor fog visszatérni.

helysirásért bocs.
 
Phelan ilyen távoli jövője valahol a Btech és a Mechwar közt van, bár én feltételezem hogy az őrző farkasok az acélfarkasokkal egyenlőek. Tekintve hogy az a klán csak az MWben létezik és semmit se tudok róla. XD
Az hogy a nagy házak az imádott sötét korod elején begyűjtötték MINDEN zsoldostól a mecheket valahogy nem tett jót a Kopóknak gondolom.
Én "árkrojál"nak ejtem esetleg az első á az a. Ez létezik a valóságban is, mint ahogy sok Btech elnevezésnek "történelmi" alapja van.
Amúgy tök logikus lett volna, hogy a zsoldosok a sötét kor után átállnak a légűr egységek igen magasfokú alkalmazására. (Jól lehet velük kalózkodni is szűkösebb napokon xD Bár a kopóknál olyan nemnagyon ferdül elő) Persze a mechek okozta logikai buktató gátolja ezt a Btechben.
A sötét kornak van számomra még néhány buktatója:
Hogy tudtak egyszerre vagy ezer HPGt kilőni? Elég sokat agyaltam rajta, de ez kb lehetetlen, máshogy meg nem lehetett volna megszabadulni mindtől, ahogy azt megtették, talán kettő kivételével.
Elképzelem a szitut amint valamelyik utódállam követe kopog az Eridani könnyűlovasság (mondtam egy csapatot) ajtaján és kérik a mecheket. Azt már valamivel nehezebb, hogy szüksége lesz vacsira...
A klánok hogy a viharba nem indítottak újabb inváziót mikor megbénult a belső szféra csillagközi kommunikációja? Azt pedig senki ne mesélje be nekem, hogy a kerenszkij csillaghalmazban lévő HPGkhez egy ujjal is hozzányúltak.

UI: Helyesírás AU!
 
phelna kellel mi lesz? gondom a fedcom háborúban victor és a komgárda oldalán áll és segiti oket, de mi lesz a kopókkal, az őrző farkasokkal meg az arc-royal korodnnal (szal a kell családdal)?

ui: ti [arkrojál v arszrojalnak] mondjátok?
 
Nos igen ebben van valami, az egyetlen ellentétet a már korábban említett Hóhollók jelentik. Érdekes módon békén is hagyják őket Ez végülüs még mindig kisebb buktató mint a teljes W40 univerzum, közelharcal, gyalogsággal, vallással együtt -.-
 
igen, de azért megmagyarázhatták volna jobban a légierőt. nem szertrenm ha egy sci-fiben logikai bukfencek vannak.
 
Mindaz amit eddig leírtatok az mind szép és jó, csak elfeledkeztek valamiről. A Battletech világa a csata mechekre épül, ez adja az alapját az egész regénysorozatnak. Minden egyéb csak szinesíti a történeteket, legyen szó politikáról, emberi jellemkidolgozásról vagy akár a légűrvadászokról.
Feleslegesnek tartom a légűrvadászok és a mechek képességeinek összevetését. A légierőnek van történelme, kiforrott ugyanakkor folyamatosan változó alkalmazása, míg a mechek képességeinek és alkalmazásának csak az írók képzelete szab határt.
Én úgy látom hogy a légűrvadászok és az egész lég-űr erő kidolgozásába nem fektettek elég energiát, ezért a regényekben mindíg erőltetettnek tűnik annak alkalmazása.
A stratégiai döntéseknél ez döbbenetesen előtűnik. A klánokat egy űrcsatában állítják meg először, méghozzá egy légűrvadász öngyilkos bevetésével. A klánok és a belső szféra katonai képességeinek összevetésénél egyedül a légűrvadászok vannak közel egy szinten, a belső szféra azonban ezt figyelmen kívül hagyja. Itt kellett volna a legkevesebbet tenni az előny megszerzéséért, a légierőt viszont a továbbiakban is csak az utánpótlás biztosításánál veszik figyelembe. Viktor Davion új elit zászóaljánál a Kísérteteknél vajon mennyi légűrvadász lett állományba véve ? Semennyi.
Most a XXI. század elején közhelynek számít, hogy a légi fölény döntően befolyásol minden jelentősebb hadműveletet. Erre bizonyíték a spanyol polgárháborútól a 3. Öbölháborúig mindegyik háború.
Azonban akár tetszik nekünk akár nem, a BT szerzőgárdája a csatamech hadműveletekre helyezi a hangsúlyt.
Nem is hiszem hogy baj lenne, elvégre ezért olvassuk a könyveket, és ezért játszunk ezekkel a játékokkal.
 
Hát, ha egyszer kipróbálsz egy mech-légűr párbajt BT szabályokkal (és nem MW4-ben), akkor rájössz, hogy a vadászgép által kipécézett mechnek kb két rárepülés az élet... De lehet, hogy csak egy. Szóval itt is így van. A kampányjátékainkban ezért lettek kitiltva a légűrök a földi-támogató szerepkörből: az nyert, aki hozott repülőt.
 
Azért egy vadászgép és egy tank között jóval nagyobb pl a páncélzati különbség, mint egy mech és egy légűrvadász között. Bár manapság ha egy vadászgép kiszemel egy tankot akkor azt veszteséglistára lehet tenni, a légűrv.-mech párharc esetén azért ez nem így van.
 
na, nmegjött a 15. napon ebayről merc. mátr lemondtam róla....
amugy sztem a légűrvadászoknak ugyanaz a szerepe mint ma a sima gépeknek. biztosítani a támogatást a földi egységeknek.
 
Azért az is ritka lehet, hogy egy légűrvadászt elsöpörnek a sziklák.
A sziklaomlás egy bevett taktika a keményebb btech szereplők között XD Kai ugyebár 45 mechet söpört el egyel. Meg néhány elementált.
 
Nem Phelan szedte le "pár lővéssel" a madarat, hanem egy bazi nagy sziklaomlás , Bár igaz, ami igaz a kavicslavinát meg Ő idézte elő .

Keni.
 
Mintha én is azt mondtam volna csak kifejtve hogy a légűr vadász pilótáknak párokban kell repülni. Viszont akkor a liciteken gondolom egy légűrvadász csillag annyit ér mint két mechcsillag. Bár várost foglalni velük nemnagyon lehet, mechek ellen finoman szólva hatékonyak. (mármint Kai Allard legyen a talpán aki egy 400kphs gépet a levegőben eltalál gaussal)
Mivel várost foglalni nem nagyon lehet légűrökkel, sztem inkább védelemre jók - meg persze alapvetően az ellenséges egységek kilövésére, de városi harcra távolról sem. - Viszont előnyös, hogyha a dobóhajót meg az űrugrót - ami klánok esetében ugyebár hadihajót is jelenthet - még a levegőben kilövik. A kis háború borzalmaitól önmagukat védő klánok - klánok alkonya kettőben ezt kifejtik, nem beszélek a levegőbe - erre találták ki gondolom a hegirát és az olyan jogokat amik biztosítják az elvonulást és a foglyok biztonságát. Ezek a klánok olyan tulajdonságai amik miatt a belső szféra győzni tudott ellenük :P Elvégre a klánok marhára nem működnek együtt a belső szféraiak meg viszonylag összefogtak ellenük.
A légűr egységekkel kapcs felhoznám a Hóholló klánt, aminek annyi a warshipje mint az összes többinek együttvéve és a seregük legnagyobb része légűrvadászokból áll. Na velük senki nem mer kikezdeni XD

Ha esetleg televolt a hsz helyesírási hibákkal bocsi, de lusta vagyok visszaolvasni :P
 
általábvan aki uralja a levegőt, az uralja a földet is. de pl. a második Vhban egy gép raj 3 majd 4 vadászra változott. a 3 azért volt baj mert 1 mindig fedezék nélkül maradt, viszont később négy már 2 párra tudott oszlani.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Shadowrun | Battletech | Káosz Galaktika Kártyajáték | AD&D | Vampire | Magic | PC játékok | On-line játékok | PS2 | M.A.G.U.S. | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.