Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A kincskeresés itala
(Ősök Városa varázsital)
Küldd el képeslapként!
Minden valamirevaló, kalandozókedvű galetki gyakran kortyol ebből a varázslatos szerből. A csodás itóka hatására ugyanis sokkal nagyobb mennyiségű, és hatalmasabb erejű varázstárgyakat és egyéb kincseket talál még az is, aki egyébként semmit nem ért a kincskereséshez!
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
HKK kérdés? (47065)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
A Játszma sajnos nem alkalmas Nemzetire, már elég sokszor elmondtam, miért. Jövőre megpróbálhatunk ott normál versenyt tartani, ha működik az, amit kitaláltunk, de Nemzeti ki van zárva. A Kondor Művház, ami felmerülhet még, hogy esetleg a 3. napot átrakjuk oda, ott vannak kistermek is, már ha azoknak a színvonala megfelel. A 4 napra nyújtás szerintem se jó ötlet, már a 3 nap is kicsit túlzottan embert próbáló, felmerült már, hogy jobb lenne 2 naposra venni valahogy, csak az a szerencsefaktort növelné.
 
3nap is elég ebből bőven. Pihenni otthon is tudunk...
 
Mint valaki aki inkább "suliba jár" mint dolgozik, szerintem az egy nappal hosszabb nemzeti ennek az oldalnak is húzós lenne, bár kétség kívül megoldaná ezt a problémát.

Miklós hsz-ére reflektálva:
Az egyszerre draft a lehető legrosszabb ötlet. Akkor még a draftot se lehetne nyugodtan lebonyolítani a top 16 nak, mert 50 emberre kell várni, szenvedni, annyi ember nem tud csöndben maradni sem, akkor az eddig gyakorlatilag korrektül lebonyolított része is megszűnik a valódi eventnek.

Értem hogy a Nemzeti 3 napos esemény, ám semmi olyat nem írtál valójában, hogy nem lehetne az első 2 napot wekerlén, a harmadikat pedig máshol tartani. Már több embernek többször sikerült, ahogy Bubu is írta, lefoglalni egy helyet 2 napra, egy másikat meg egyre, 3 egymás utáni nap.

Konsruktív, megoldási, jobbítási javaslat, konkrétan, újra leírva: Máshol tartani a Nemzetit. Bár személyesen még nem voltam, úgy hallottam a Játszma egy korrekt hely, a világ végén sincs, és kifejezetten úgy tudom hogy van elkülöníthető terem, ahol a top 16 nyugodtan le tudná játszani a meccseit. Ha ez valamiért nem megvalósítható mindhárom nap, akkor legalább a harmadik napot, amikor az elkülönítés kifejezetten fontos, tartanám például a Játszmában.

A nyílt nemzetit meg egyszer és mindenkorra elfelejteném.
 
Szerintem ez tök jó ötlet, viszont van két hátulütője:
aki dolgozik, annak nagyon nem mindegy, hogy egy vagy két nap szabadságot kell kivennie emiatt.
Ugyanígy annak aki suliba jár valószínűleg elég nehéz megoldani a csütörtököt(bár nekik ha nincs valami ünnep vagy szünet akkor a péntek is ugyanez a kategória, szóval ez a kevésbé releváns talán).
 
Ha úgy látom van miért dicsérek is szerintem ezt te is tudod jól és igen ha van miért valóban fel is emelem a hangom.Néha fel kell mert a dolgok elsikadnak és az emberek képesek beletörödni a dolgokba.Most valóban kicsit talán élesebb voltam ezért elnézést,de a felháborodásom ettől még valós. Sokkal komolyabban kellene vennetek egy ilyen rendezvény megtartását úgy gondolom.Csík Jani konkrét javaslatokat is megfogalmazott nekem elégséges ha kezdésnek azokat megfontoljátok.
 
Személy szerint a másik helyszínt, pl. Játszma, jobban bírnám.
 
Ami otletkent felmerult meg: csutortok hagyi, pentek egylap, szombat vigaszdraft/top16 piheno - vasarnap donto.
 
Most már tényleg unjuk a magic-es reformokat. Peace.
 
Pár dologra reflektálnék:

Szerintem a nyílt nemzetinek több kára van, mint haszna. A Behos kvalif versenyek jelentősége elveszne, a vidéki kvalifikációs versenyek jelentősége elveszne, a mezőny felhígulna, a szerencse szerepe az eddigieknél is nagyobb lenne. Korábban írtam egyébként erről egy cikket a HKK Blogra, de ott is egyértelmű volt, hogy jóval több az ötlet ellenzője, mint a támogatója.

Én Miklóssal értek egyet, szeretem a vígaszdraftot, márcsak azért is, mert így nem megy a kukába a draft felkészülés kiesés esetén. Az igaz, hogy valahogy az eddigieknél sokkal jobban volna indokolt elszeparálni a vígaszdraftosokat a nemzetis draftolóktól.

Reménytelen az, hogy csak a 3. nap legyen valahol máshol? Én a Nyugat-Magyarországi Találkozón (oké, az feleekkora létszám volt) direkt úgy szerveztem, hogy a 3. napot éppen a draftok nyugalma miatt egy elszeparált, bérelt helyen tartsuk.
 
Eloszor is, gratula a NB-nak, es mindenkinek aki reszt vett az esemenyen!

Masodszor:
Nyilvan megint hulyenek fognak nezni, de mi lenne, ha a jatekvezetes megreformalna a nemzeti bajnoksagot, es mindenkinek elerhetove tenne nevezesi dij fejeben?
Teszem azt egy draft araval. Igy a beholder is a penzenel van (elviekben megtobb bevetelben mint a sima vigaszdraftnal) aki szeretne nemzetizni annak igy van lehetosege, es a top 16 draftot sem zavarja meg semmi mas rendezveny a harmadik napon.
Ha olyan nagy letszam verodne ossze lehetne A-B csoport, mint a pre-n, es osszesitett top8 jutna tovabb mindket csoportbol a 3-ik napra.

Azok miatt nem aggodok, akik kb. minden evben top16-ot mennek, mert egy jo esetben dupla letszamu nemzetin is meg tudnak ezt csinalni.

Ami ez ellen szolhat (ha elvi es presztizs beli dolgokat nem nezzuk), hogy a beholder egyebb rendezvenyeit talan kevesebben latogatnak, mivel nincs kvalifikacios lehetoseg, ezt esetleg csak behos versenyenen szerezheto promo lapokkal, kuponokkal stb. lehetne kompenzalni.
 
A konstruktív kritikára mindig nyitottak vagyunk (ha a JuFe-féle ottsemvoltam de azért beszólok trollkodásokra nem is).

A Wekerlén a kisteremmel korábban nem volt gond, azt is ugyanúgy be lehetett rendezni versenyre, most azonban engem is meglepett, mennyire elhanyagolt formát öltött a helység. Az, hogy ne a nagyteremben játsszanak, tudomásom szerint egyébként a top16 többségi igénye volt. Szerintem kultúráltabb lett volna a nagyteremben játszani nekik, de azt is megértem, hogy volt, aki a privacyt jobban preferálta, még a komfort csökkenése árán is.

Eggyel jobb megoldás lett volna, ha a 2 draft egyszerre zajlik, és utána akárcsak egy normál amatőr / profi versenyen, itt is a nagyterem egyik részében elhelyezett asztalokon megy a Nemzeti, a másik részében a vigaszdraft verseny. A nagyteremben jobb a világítás, és sokkal stabilabb bírói jelenlétet tudunk biztosítani.

A vigaszdraft biztos, hogy nem fog elmaradni (leírtam a 31. posztban, hogy miért), a döntők idejére már amúgy is végetér, és így legalább vannak szurkolók is, nem 2 ember ül szomorúan egy nagy teremben. A Nemzeti 3 napos esemény, 3 napra kibérelni egy több teremből álló helyet nem annyira egyszerű egyébként. Azt nagyon nehéz lenne megoldani, hogy az elején, amikor még sokan vannak versenyben, minden pár számára teljes csöndet és elszigeteltséget biztosítsunk, az első 2 napon is ott játszik melletted 50 másik ember. De természetesen nyitottak vagyunk mindenfajta megoldási, jobbítási javaslatra, ha időben úgy tervezünk, biztos, hogy meg lehet teremteni a közel optimális körülményeket.
 
HD, DK, stb, +1. Előtte is, utólag is elengedtem volna a vigaszdraftot, úgy is hogy nem mentem éppen rosszat rajta. Ez a lehető legrangosabb verseny, lehetne esetleg olyan a feelingje is. Ha a vigaszdraft marad, akkor viszont a helyszínváltás lenne a legjobb, ha más nem a harmadik napra, de inkább az egész Nemzetire. Egy jól elkülöníthető, NEM raktár teremmel a top16-nak.
 
Nem voltam ott,de elhiszem(vajh miért...) és ennek ellenére is vérlázítónak tartom, hogy ilyen szinten szarba van véve a játék legrangosabb eseménye. Évek óta szajkózzuk, hogy vegye a Kft komolyabban,de ezek szerint nemhogy javulna a helyzet csak romlik...Számos pozitív dolog alakul a cég háza táján,de egy egy ilyen pitiáner dologgal az a baj kb mehetnek vissza a startmezőre.
 
Javitjuk a listat, koszi hogy szoltal!
 
Tényleg nevetséges hogy a top 16nak kell egymással vitatkozni hogy melyik "sz@rabb" helyen jatszunk. Dekklistámrol lemaradt 6lap is! 3A pokol kutyája 3Quwarg hangyabüvölő.
 
Én Jánossal és HD-val is egyetértek.

Pozitív volt szerintem: a "vigaszdraft" lebonyolítása (mondjuk a neve szerintem szarul hangzik)
Az játékosok hozzáállása.
A promo lap mindenkinek aki részt vett a hétvége megmérettetéseiben.
Balázs ultra pozitív hozzáállása.

Ami negatív:
a top 16 kezelése. Tavaly is ez volt... a pénzt hozó draft elnyomja a FŐ verseny résztvevőit.
21. században még mindig nincs egy projektor, ami a hátralévő időt tudja mutatni
Ha ez a legrangosabb verseny, akkor kéne, hogy legyen marketing értéke is. Mégsem lett megoldva, hogy online követhető legyen. (köszönjük, hogy Hao lehetővé tette a döntőt). Még Zsolt atya is többet tett a Püspökladányi versenyen annak érdekében, hogy lássák a játékot "világszerte".
És ezek csak a legnagyobb dolgok.
 
No, ebből az üvöltő zene a döntő alatt, az erős túlzás. Jött be zene, de az ajtót is csuktuk, nem volt hangos, és úgy láttam, a résztvevőket sem zavarta (ha bárki szól, megkértem volna, hogy vegyék le, ahogy a TV-t is kikapcsolták korábban). Dév kicsit még dúdolta is az Apám hittét
 
Oh... nos ezt a részét én nem láttam/tapasztaltam. De együttérzek, és akkor úgy módosítom az alábbiakat, hogy azt a vigaszdrafton részt vevők nevében mondtam, egyúttal szorgalmazom, hogy a nemzeti top16 draft versenye jövőre teljesen legyen elszeparálva a vigaszdrafttól (akár egészen más helyen - pl. a Dungeonban -, akár más időpontban megtartva).
 
Mondjuk nem a vígaszdraftolóknak kellett egy raktárnak használt, ki tudja utoljára mikor takarított helyiségben játszania...
Meg nem rajtuk keresztül mászkált 50 ember, hogy melegszendvicseket meg innivalókat vegyen...
Meg nem mellettük kezdtek el papókák random kártyázni a versenyasztalon...
Meg nem nekik kellett döntőt játszaniuk üvöltő zenében...
 
Gratulálok az elöl végzetteknek!

Emellett szeretném megköszönni a magam és a többiek nevében a várakozáson felül gördülékeny, és szervezett lebonyolítást (a 3. napon legalábbis így éreztem, mert csak azon voltam jelen).
 
Gratulálunk a 2020-as év Nemzeti Bajnokának, az ezüst- és bronzérmes játékosnak és köszönjük mindenki részvételét ezen a 3 hosszú napon!

Nemzeti Bajnok: Moschnitzka Ádám
II. helyezett: Egyed Dávid
III. helyezett: Csető Zsolt

 
https://elduen.hu/xxiv-nemzeti-bajnoksag-masodik-nap-egyszinuseg-egyedisege/
 
Arról lesz valami írás kik jutopttak be 3.ik napra?
 
A vigaszdraft szabályai megegyeznek a Nemzeti draftéval: 35 lap min., 4 színkorlát (nem 3!), isteni szabály él.
Tiltott : narancs lapok, helyszínek.
Nerf: Evelin 1 izmot ad, Jéghozó nem kap életet. 1/2 10-re elég jönni a vigaszdraftra, aki nem akarja nézni a nemzetis draftot.
 
egyébként egy esetleges alternatív megoldás lehetne ,hogy a harmadik napot a dungeonban tartani ha ebben Krisztián is partner, vigaszon mondjuk Balázs, a 16on meg Miklós lehetne ott bíróként , így a fentebb írtabb bonyodalmak elkerülhetőek lennének, persze ez csak egy felvetés
 
Nemzeti évente egyszer van, a legrangosabb HKK esemény, nyilván mindenki szeretne részt venni rajta. A legérdekesebb, legizgalmasabb rész a draft a 3. napon, amire biztos, hogy sokan még készülnek is. A vigaszdraft elsődleges célja, hogy ez az élmény meglegyen annak is, aki kiesett, vagy akár a nemzetire sem jutott be. Ha a díjakra és a bajnoki címre ezeknek az embereknek már nincs is esélyük, legalább erre az élményre kapjanak lehetőséget. Arról nem beszélve, hogy a vigaszdraft után azért sokan ott maradnak, így legalább a Nemzeti végén is vannak szurkolók, szerintem szomorúbb lenne az egész, ha az egész teremben 4 ember üldögélne ott csak a végén.

Persze megértem a másik oldalt is. Elférni biztos elfogunk, de a zaj zavaró lehet. Talán a legkézenfekvőbb megoldás az lenne, ha a 2 draft egyszerre zajlana, ehhez viszont vagy a Nemzetis draftot kéne 1 órával eltolni, vagy a másikat előbbre hozni. Lehet, hogy ehhez azért késő lenne már, a teljes drafot 9-re előrehozni amúgy is 8 órától kezdődő nevezést igényelne, ezt így az utolsó pillanatban én nem látom kivitelezhetőnek. A későbbi kezdés elvben lehetséges, csak akkor még tovább tart, még fárasztóbb az egész.
 
Ezzel termeszetesen nem bagatellizalni akarom a kerdeseket, csak arra utalok / abban remenykedem, hogy pl. a 100 fős bontott versenyekhez kepest joval szellosebben tudjuk tartani. Es mindenki drukkoljon/imadkozzon jo idoert!
 
Azt gondolom, nagy tömeg nem lesz. A Nemzetire olyan 50-en szoktak jönni, most 40-re számítok. A vigaszdraftta 30 körül, ott is kevesebben lesznek most szerintem.
 
Szerintem ez kizarolag logisztikai kerdes.
Kell(ene) elegendo szervezo/biro, elegendo, egymastol jol elszeparalt helyszin, es akkor a vigaszdraft nem zavarna a top 16-ot.
Szerintem ez a szervezo feladata, es nem a vigaszdraftra erkezoket kene kizarni a lehetosegbol. A beholder nem szervez egy honapban ket versenyt. Plane ugy, hogy zsufolt a versenynaptar, a kiemelt videki versenynap is kiszoritja a versenylehetosegeket, es nyilvan sok ertelme nincs egy beho versenynapra videki versenyt szervezni.
Mindez osszessegeben azt eredmenyezi, hogy ha nem a 3. napon van a vigaszdraft, akkor nincs vigaszdraft. Ez pedig a top16-on kivul mindenkinek szivas.

Szoval maximalisan igaza van a nemzeti top16-nak abban, hogy ragaszkodnak a verseny dontojenek meltosagahoz. Azonban mindenki masnak is igaza van, ha draftolni szeretnenek.

Hangsulyozom: itt kizarolag a Kiado/szervezo feladatai nonek, sokasodnak. A tapasztalat, hogy sem a szervezes sem a helyszin nem elegseges ehhez. De egyuttal bizom benne, hogy iden maskent lesz.
 
Nem túl sűrűn jutok be a harmadik napra, de abszolút támogatom, amit HD írt.
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.