Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Quwarg a pusztában
(Kalandok Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
Vagy a lelkiismeretem szólalt meg múltkor, vagy a pusztában elém toppant quwarg beszélt hozzám: "Te voltál az, aki betörtél a bolyunkba, és számtalan fajtársam életét kioltottad?" Aztán eltapostam a bosszút állni akaró szerencsétlent, és az érzéseim is lenyugodtak kissé.
Nézz szét a galériában!
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló
Megjelentek az új Alfa paklik!
Új Alfa paklik a lapkeresőben
Alfa videók és hétvégi verseny
Ajándéksorsolás március + februári eredményhirdetés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló (1)
Versenybeszámolók (19283)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8115)
Áprilisi beholderes verseny (10)
HKK Alfa paklik: Boszorkányok, Druidák, Mágusok (15)
Ősi Káosz ritkák (12)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Jó ötlet a Spóra minimális felújítása és akkor tényleg egy valamelyik köv zénben kijöhetne.
 
Azt én is tudom vállalni, hogy pl. az Exes versenyek keretében ingyen és bérmentve tudok a legtöbb gyakori tokenből adni azoknak, akik eljönnek érte / részt vesznek a versenyen.
 
Köszönöm szépen, ez nagyon jó lenne! A problémára, amit felvetettél, talán az a legjobb megoldás, ha van egy Tóken light, és egy Tóken full csomag. A full csomagban tényleg minden benne van, Spóra stb, de ez lényegesen drágább, a light csomagból a ritkább tókenek hiányozhatnak, de ez egy kezdőnek vagy akinek frissen bontottra kell, úgysem fog számítani. Dobótőrből ugyanezen okból elég egyféle bele, aki trükközni akar azon, hogy több fajtát is betáraz, na az tényleg gyűjtse le magának.
 
Nekem egy bajom van azon kívül, hogy baromi sok a token lap: ugyan az a token lap pl a dobótőr van vagy 3 külön változata 0-ás, 1 nekron és "sima" nem token változata. Na most abból is érdemes 1-1et beszerezni így már vastagabb a token dekk mint az alap és side együtt....
 
(pláne hogy nem is erősödést, hanem izmot ad)
 
A Spórával kapcsolatban én is törpöltem már egy sort.
A szövege nyilvánvalóan túlhaladott, ezért kozmetikázásra szorul(na).
Ha korszerűsítenénk a szövegét, nem torzszülött lenne, hanem szörny, és a jelzőt bármilyen lényre tehetné, attól sokat erősödne a lap, ami egyébként Zén-es, azaz ritka besorolású lenne. Tehát ÍGY nem jöhetne ki nem-gyakoriként.
Persze ki lehetne adni nem-gyakoriként (vagy ismét Zén-ben), de csak egyszerűsített szöveggel (az erősödés-jelző adást egyszerűen lehagyva róla).
Ettől a lap sokat nem gyengülne, mert ez a képessége ma már úgy is marginális a versenyjátékban. Viszont egyedi dolgot csinál. A zanszilánk szabály butítása is csorbította a lap erejét, a tiltás helyett én is ezt látnám jó megoldásnak.
 
Token csomag részemről megoldható és még a hét folyamán átnézzük, hogy mennyi csomagot tudunk összerakni és elérhetővé tesszük.

3 token lappal és kapcsolódó lappal van egyébként csak probléma, illetve nem probléma csak kevesebb van belőle.
A 2 lap a Varázsborsó és a Manótekercs (~20-20 db ebből is van azért), ezen kívül 1 token lap, ami kb. nem beszerezhető az a Spóra (nekem is csak 1 van) - ezt vagy tiltani kellene vagy kiadni nem gyakoriként (mivel van olyan lap, ami kifejezetten gyakori token lapot termel). A 11. kiadásban szerintem többen ezt szívesen látnák.

Minyó András
hkk.libertan.hu
 
Ha ez a kiadóhoz tókenvisszatermelés valamiért nem működne, mérsékelni lehetne a darabszám csökkentésből adódó esetleges problémát, miszerint a kezdőbb játékosok nehezen jutnának hozzá a tókenekhez a következő módon (csak ötlet szintjén). Közzé lehetne tenni a kiadó által összeállított hivatalos "tókeníveket". Ez egy egyoldalas .PDF lenne ami annyit tudna, hogy található rajta X darab különböző tóken lap, amit bárki szabadon kinyomtathat otthon vagy nyomdában (~15Ft/oldal?) mint egyfajta segédletet.

Amatőr kategóriában a normál HKK lap elé belehetne tenni az ívből kivágott lapokat, így cinkelve a hiányzó tókeneket/előre kikészített lapokat (persze szabályozva, pl. kötelező színesnek lennie). Profiban meg nem kellene gondot okozzon a tókenek hiánya.

Elsőre elég prosztónak hangzik, de szerintem arra többen láttunk már példát, hogy aki rendszerint játszik önálló jelzőkkel hasonló módon cinkeli a gyakrabban előforduló jelzőket (pl. Arochos, Illúziósárkány, Kronomágikus homokóra). A tókenekhez készült hivatalos ívvel viszont legalább a cinkelés módja egységes lenne.

Szerintem aki versenyezni szeretne amatőrben egy dobótőrös dekkel, attól nem nagy áldozat hogy nyomtasson magának hozzá tókent azért mert az utóbbi kiegekben nem jelent meg (és lemaradt az ajándékról). Főleg hogy van rá sansz hogy amúgy is van otthon neki ilyen, csak nem viheti el versenyre (arról nem is beszélve, hogy arra is van esély hogy +1 kezdőknek működőképes gyngy lapot bonthatott a kiegből azért, mert nem jött ki számára a dobótőr).
 
Szerintem ez egy nagyszerű ötlet és biztosan lesz rá megfelelő partner.
Már most meg lehetne hirdetni egy "Hozd el a következő Behos versenyre a fölösleges tókenjeid!" megmozdulást. Minden aktív versenyzőnek van egy-két fölösleges készlete valószínűleg.
 
Ezzel alapból egyetértek, de akkor is kell egy megbízható módnak lenni arra, hogy egy játékos bármikor garantáltan bármely tókenlaphoz hozzá tudjon jutni. És ehhez nem is kell egy, a játékot épp elkezdő vidéki játékosnak lennie. Nézz csak meg egy frissen bontottat, hány ember van akinek nincs x y vagy z tókenje, ez állandó probléma. És a sarki boltos olyankor nincs ott, hogy adjon mindenkinek az ő végtelen készletéből... Szóval az oké, nem kell tóken a kiegbe, elég az alappakliba, de jó lenne segítségképp az a megoldás, amit javasoltam.
 
Nem Miklós nem csak a veteránoknak van meg az osszes token hanem szerintem a sarki boltosnak is aki nem is kártyázik olyan szinten ömlesztve van a kiegekbe. Teljesen felesleges.Az addig oké ha van egy újfajta token es benne a kiegbe. De megnéztem az utolsót mik voltak a Tükördimenzioba:Rambo bogár, Szellemszolga, Nyomorult quwarg, A köd gyermeke, életlen kard plusz a szikra ami kellet meg a burastyakölyok. Ez 5teljesen felesleges lap CSAK azért ha bontunk tokentermelest akkor legyen EGY azaz EGY darab mindenkinek. Ezt azert erdemes volna átgondolni mert végtelen pazarlásnak érzem. Fölég hogy már X kiegbe kijöttek nemtudom hányszor. Hidd el akinek véletlen kellenek pillanat alatt tud kérni bárkitöl vagy ott az internet... a csak tokenes kiegben ne is gondolkozzatok mert rátokrohad egy marhaság ugy ahogy van.
 
Szerintem egyébként nagyon egyszerű a megoldás:

- Az Alapcsomagokban legyenek tokenek, egyetértek, ott a jellegéből adódóan is szükség van rá.
- Viszont a 18 lapos kiegekben nem, pont azért mert kevesebb lap, ne legyenek még ezzel is "terhelve".

És ha 3-4 évente megjelenik valami alapcsomag vagy bármi egyéb (pl. alfa, amiben van ennek létjogosultsága), akkor meg lehet szerezni a tokeneket mindazok számára, akiknek kell.
 
Tárgyaltunk az alapkiadásról is, valamiért arra borzasztóan magas árat kaptunk, és az átállásra sem lett volna elég idő.

Kódok: igen, elvileg lesznek kódok is, ugyanúgy, ahogy eddig.

DK: A tókenes helyzet kicsit visszás. Tudom, hogy egy veteránnak megvan minden tókene már, de gondolni kell az új ill. visszatérő játékosokra is. Ha egy lap olyan tókenre vonatkozik, ami nemhogy nincs az adott kiegben, de még kapható kiegben sem, az bizonyos értelemben még rosszabb, mintha a tóken helyett a lapra az lenne írva, hogy „egy 3/1-es aktív élőholt jelző”. Amikor az első tókenlapokat megcsináltuk, ünnepeltük, hogy milyen zseniális és elegáns megoldás ez – és tényleg az volt! Nem papírgalacsinokat meg lefelé fordított lapokat kellett használni, rajtuk 6 dobókockával. De ahogy egyre több lett belőlük, a rendszer egyre átláthatatlanabb lett. Most, a 11. kiadásba is jó pár gyakori slotot azok a tókenlapok foglalják el, amikre az alappakliban levő lapok hivatkoznak, hiszen egy alappaklinál különösen fura, hogy a hivatkozott nem beszerezhető.

Már elhangzott a javaslat, hogy lehessen külön tókencsomagot kapni, amiben benne van minden lehetséges tóken lap. Ezzel a mi részünkről a következő a probléma:
- Ilyet csak akkor gazdaságos gyártani, ha igen nagy példányszámban készül.
- Aki már játszik egy ideje HKK-t, annak jó eséllyel megvannak a tókenek, ő nem fogja ezt megvenni, tehát csak nagyon lassan fogyna, óriási ráfizetés lenne a gyártás.
- Még ha be is vállaljuk, hogy legyártatjuk a token-only íveket, lecsomagoltatjuk, és áll benne csak a pénz 5 évig vagy tovább: ha új tókenlapok jelennek meg, az ugyanúgy nem lenne benne a csomagban, és semmit nem érne az egész.

Szóval számunkra a legjobb az lenne, ha valamilyen külsős megoldás születne. Pl. egy vagy több, laponkénti kereskedelemmel is foglalkozó viszonteladó megvásárolná a játékosoktól a tókenlapokat, és azután csomagban értékesítené őket. Sőt, ilyen csomagokat mi is szívesen visszavásárolnánk tőle, mert igény lenne ezekre, csak nem olyan mennyiségben, hogy megérje gyártani. A lényeg, hogy amikor valaki kibont egy lapot, ami egy tókenre hivatkozik, akkor ne azt kelljen neki mondani, hogy „próbáld meg becserélni valakitől”, hanem azonnali megoldást tudjunk kínálni számára. Szóval ha bárki tud ilyesmiben segíteni, kérjük jelezze, az akciót hirdető webes aloldalát is ingyenesen hirdetjük!
 
Számomra a kártyaméret változás elfogadható. Nyilván tesztelni kell, hogy a normál kártyák által kinyújtott protektorban egy verseny dekkben mennyire lesz ez jó.

Ha már úgyis csúszás lehet, nem lehetne-e, hogy a 11. kiadás is a Cartamundi-ban készüljön? Annyival jobbnak tűnik és ha ebben ténylegesen sok verseny lap lesz és régiek újra kiadása, akkor a kártyaméret változás miatt sokkal jobb lenne mindenkinek szerintem.
Itt pl.: 36 helyett lehetne 30 lap (pl.: -4gy és -2ngy).
 
Bontotton semmit sem nehezít meg szerintem. Az általad írt blank lapok Bontotton teljesen jól működőek lehetnek, főleg, ha a ritkáinkból az adott funkciók nem láthatók el. Igazából bontotton csak a tiltott és nagyon specifikusan egypaklis lapok (meg a tokenek) neccesek, de az a tapasztalatom, hogy nagyon ritka, hogy ezeknek a száma 3 kiegből 10 fölé emelkedik.

Már a Zanszilánkokból a Behos 2 kieges 30 lapos szabályok mellett sikerült olyan paklit összeraknom, amibe egyetlen egy kényszer-lap (értsd: nagyon speciális esetekben alkalmazható, vagy nagyon drága ár/értékarány, esetleg teljesen használhatatlan) em volt benne.

Draft egy icipicit izgalmasabb, de szerintem az is megoldható.
 
En a tokenekre gondoltam meg az ilyen élezett kard és barátai.
 
Sose értettem minek bele a sok token lap ami már 80x kijott újra. Allitolag az íven nincs elég hely de fixen jon kb 5lap egy kiegbe amire semmi szükség.
 
Most sztem 3 gyakori vagy 2 gyakori 1 ngy lap senkinek nem fog hiányozni. Frissen bontotton bőven össze kell tudni rakni ennyiből is egy 35 lapos decket, draft kicsit izgalmasabb, de az is megoldható.
 
Maga a kártyaméret változás a legsarkalatosabb kérdés, hogy elfogadható-e számotokra. Minden más szempontból a változás pozitív lesz. Szóval ebben a kérdésben hétfőn feldobunk azért majd egy szavazást.
 
"A kiegészítő árát mennyire fogja befolyásolni az ismert kártyagyártó cég bevonása a hkk-ba?"

A gyártás alapban jelentősen drágább lenne, de:
1.) 21 helyett 18 lapot fogunk rakni egy csomagba, ezen lehet spórolni vmennyit, és legalább kevesebb olyan lapot gyártunk amiből úgyis mindenkinek túl sok van, szóval még a környezetet is védjük.
2.) A foilokat nem kell külsős helyszínen, igen jelentős költséggel csináltatni, a Carta Mundinál kis túlzással ez csak egy kérhető "extra" hogy legyenek foil lapok is.
3.) A plusz költség egy részét átvállaljuk, és reméljük, hogy hosszútávon megtérül ez a befektetés.

Szóval summa summarum úgy gondoltuk, hogy egy minimális emelésnél (1520 -> 1590, amit ugye a bdv és egyéb kedvezmények tovább tompítanak) többre nem lesz szükség.

Most viszont az euró árfolyama ellőtt a csillagos égig, ez lehet, hogy be fog még kavarni a fenti tervbe. De vigasztalásul, ez a magyar árakat is növelné, a papír és festékárak brutálisan elszálltak. Szóval reménykedjünk, hogy mire fizetésre kerül sor, a gazdaság visszazökken a régi kerékvágásba.

"Mi a helyzet a foil lapokkal?"
Ld. fent, lesznek, természetesen.
 
Szia, (f)less ide:

https://youtu.be/SufvHQj2HBo
 
Elképzelhető, hogy ez már az előző tervnél tisztázásra került, de végül várható a kártyák méretében változás (pl. a magices méretre csökkentés)?
 
Nincs miert bocsanatot kerni.
 
Bocsánatot kérek, tényleg nem volt szándékomban, hogy bármilyen szinten megbánrsalak/idegesítselek. Távol álljon tőlem. Peace.
 
Ahhoz kepest h nem akartal kioktatni kozgazdasagtanbol, sikerult. (Megjegyzem, azert ugatom a temat icipicit en is.)
Gondolom, Miklos jol el tudja donteni ezt a kerdest a tanacsaink nelkul is, szoval kicsit olyan ez, mint mikor a bolhak megszavazzak, merre menjen a kutya.
Reszemrol a vita lezarva. Igen megbantam, hogy egyaltalan egy betut is leirtam. Anelkul, hogy a kialakult apokalipszis filing elemzesebe belemennek, nem tudok velemenyt formalni, es se politizalni, se tarsadalomkritizalni nem szeretnek... szoval, tudod mit? Igazad van, es haladjunk.
 
Most nem kezdek bele közgadasági fejtegetésbe a Maslov piramisról (a szükségletek kielégítéséről) és hasonlókról. Nekem van nem egy vendéglatós ismerősöm, aki már most bajba került, mert egyik napról a másikra nem tartottak igényt a szolgálataikra. S nem azért, mert rosszak, hanem mert nincs vendéglátás. Az ehhez hasonló emberek nem vesznek kieget. Ezen kívül, aki nem látja biztosnak a következő hónapokat, az sem fog. Egy cégnek - aki túl akar élni, s közben nem szeretné kirúgni a 20+ éve nála dolgozó alkalmazottakat - szerintem nem mindegy, hogy kifizet-e valamit, amiből bevételt remélhet, hogy aztán hetekig-hónapokig tárolja. (A raktározás is veszteség.) Abban áll a pénz, közben fizeted a rezsit, az alkalmazottakat. Szóval egy pár millió forint kiadás (miközben a gazdaság áll) nem olyan, hogy fogom, megrendelem, aztán max nézegetem a raktárban.
Ne haragudj, nem ellened szól, s nem akarlak sem kioktatni, sem leszólni, sem támadni. Egyszerűen csak muszáj leírnom, miután kétszer is olvastam, hogy miért ne gyártatná le? Hát azért, mert a túlélés múlhat rajta.

Balázs. Legyen igazad, szerintem optimista a hozzáállásod. Úgyhogy remélem a te jóslatod válik valósággá. (Mivel szeretem én is pozitívan szemlélni a dolgokat.)
 
Hagyjad mar, sokan epp kuldik a 4. Griffonix laptervet

Am amit itt leirtal, annak mar tobb mint 10 eve vege :|
Az utolso ilyen kieg akkor volt, amikor Panyik Zoliek meg teszteltek, es ez a Vegzetur nevu menoseg volt

ui.: Azert meg ne kezdd el a Magic-et Skype-on
 
Szemely szerint ugy gondolom, hogy
- a Nemzeti oktober vegen lesz
- a HSZ-t egyelore "hosszabbitottnak" tekintenem, ez alapbol is most aug. vegeig tartana (2 honappal meghosszabbitott a kesobi Nemzeti miatt)

Vagyis ezekrol donteni kb. aug vege elott nem muszaj, addig meg barmi is lehet.
Az Alfa nem kerdes, az mar a virushelyzet eszkalalodasa elott elment nyomdaba. Bizunk benne, hogy szeretni fogjatok az uj ritkakat benne es a regi jatekosok is vasarolnak belole majd (hazhozszallitva, nyilvan).

A 11. kiadas egy fogosabb kerdes, errol a kiado fog donteni, ahogy azt Miklos irta - mi a tesztelokkel az eredeti menetrend es hataridok alapjan dolgozunk, igy tobb lehetoseget nyujtva a donteshez.
Ezutan (es emellett) pedig dolgozunk rendesen tovabb a teli kiegesziton, annak novemberi megjelenese idejere meg a legnagyobb profetak sem kockaztatnanak joslast.
 
Nem, nem vagyok. A privát véleményem vírusügyben most, és itt nem fogom kifejteni. A lényeg nem az, hogy mikor lesz feloldva a veszélyhelyzet, hanem az, hogy ez vajon érinti-e a 11. alapkiadást, vagy sem.
Szerintem nem, és ez a mondókám lényege.
 
Szerintem csak optimista.
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.