Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Tömegbájolás
(Ősök Városa varázslat)
Küldd el képeslapként!
Állítólag a torzszülöttek visszamaradott elméjére nem is olyan nehéz mentális módszerekkel hatni. Mindenesetre ez a varázslat működik! Elve pedig, hogy azt kell láttatni az áldozatokkal, ami a legnagyobb hatást produkálja primitív gondolataikban. Utána már azt teheted velük, amit csak akarsz.
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
HKK kérdés? (47065)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 |
Nézet:
Köszönjük a vidéki játékosok nevében ezt a lehetőséget! Iszonyat versenyek lesznek, remélhetőleg sok-sok résztvevővel.
 
Egyébként, hogy ne legyen túl nagy találgatás, októberre én jelentettem be igény, 19-re, szombatra, csak a formátum még szervezés alatt van.
 
Dehogy haragszom. Túl régóta élek már ezen a földön ahhoz, hogy ilyesmivel rövidítsem az életem, mint haragudni...
 
Épp ezt próbálom magyarázni (abszolút jóindulattal és segítő szándékkal, úgyhogy János légyszi ne haragudj rám!), hogy az teljesen valószínűtlen, hogy 2 ember pont egyszerre dönti el, hogy 3 hét múlva egy adott időpontban ő akar versenyt szervezni. Mindig lesz egy sorrend, én mondjuk ma döntök úgy, hogy 1 hónap múlva versenyt akarok, és akkor lefoglalom. Neked ez 2 héttel később jut eszedbe, akkor ránézel a naptárra, mi a szabad időpont, és az alapján döntesz. Mi a gond azzal, hogy a kéréseket, az időpont foglalásokat a beérkezés sorrendjében teljesítjük? A világon minden így működik, az orvosi időpontkérések, a fodrász bejelentkezés, minden. Az, amikor több ember egyszerre, egyidőben pályázik,és valamiféle bizottság dönt, az olyan esetekben szükséges, amikor nincs annyi valamennyiből, amennyi pályázó, de erről szó sincs a mi esetünkben. 12 hónap van, és minden évben, szóval jut bőven mindenkinek

A konkrét eset, amit te irsz, nem fog előfordulni egyébként, pont azért, mert a kiemelt versenyek lehetőség szerint jóval korábban ki lesznek már írva, mint a regular versenyek. Azokat egyszerűen majd olyan időpontra kell tenni, amikor nincs kiemelt verseny. Egy hónapban 8-9 nap van, ami hétvégén van, ebből 1 db fog csak kiesni, a többiből azért csak sikerül választani...
 
Jol van, elengedtem. Nem vagyok szervezo (es pont emiatt nem is leszek). Eszek eleg ideget enelkul is. Csak lehangol, mikor segiteni probalok, de hiaba.
 
Betervezem a szeptemberi versenyemet, ahogyan Te írtad, "hónapokkal korábban". Majd megjelenik a semmiből egy infó, hogy aznap nem tarthatok versenyt, mert valahol aznap kiemelt verseny lesz.


Ez nekem is eszembe jutott. Szerintem itt János arra gondolt, hogy egyik helyszín betervez egy versenyt, majd egy másiknak pont az a hétvége jó kiemelt versenyre. Akkor mi az eljárás? A kisebb verseny mondja le a saját kiírását, mert valaki más is oda szervezne? Logikailag ezt kellene tenni, de mi helyekkel egyeztetünk időpontokról, szóval nem hívogatom szívesen az éttermet, hogy mégis inkább 2 héttel később mennénk.

Szerintem is előnyösebb, ha mindenki tud számolni azzal, hogy ki tervez előre láthatóan kiemelt versenyt. Mindenki tudna hozzá előre alkalmazkodni.
 
Ennek van egy pofonegyszerű módja, itt egy topikot (akár ezt is) használhatják a versenyszervezők, hogy egymással egyeztessenek (ha ezt valóban szükségesnek látjátok). Vagy amit Krisztián ír
 
Talán a legegyszerűbb, legjobb és leggyorsabb megoldás a kommunikációra, ha létrehoztok egy Facebook - csoportot és behívtok minden ismert vidéki versenyszervezőt!
 
érdemes lenne egy konkrét határidőt meghatározni, hogy: "2020 első félévére kiemelt versenyre jelentkezni lehet december 5 és 20. között". Majd miután beérkezett az összes jelentkezés, utána célszerű "elbírálni". És akkor dec. 20-ig tényleg nem beszélni senkivel semmit. Ennek így most tényleg volt egy olyan látszata kifelé, hogy "aki kapja, marja"
.

Ezzel 2 probléma van. A januári verseny az utolsó pillanatban dőlne el (ha lenne egyáltalán) és 10 versenyszervezőből 7 nem jelentkezne az adott időben. az, hogy 1 versenyszervező csak 1 hónapot foglalhat, garantálja, hogy nem lesz "aki kapja, marja"
 
Szerintem is fontos, hogy legyen egy információs forrás, ahol a szervezők tudnak kommunikálni a többiekkel. Sajna vidéken figyelembe kell venni, hogy ki mikor ér rá, ezt 3 hónapra előre én sem tudom megmondani. (Gondolom más sem.)

Ha lenne egy felület, ahol ez megtörténne már előbbre lennénk. (Ez valamilyen naptárként is elképzelhető, s így tudna mindenki előre látható információkat, s könnyebben tudnánk hozzá igazodni is.)

A kezdeményezés jó,de mindenképp jobb lenne, ha össze tudna hangolódni az összes helyszín.
 
Nem véletlenül írtam, hogy ez pontosan olyan, mint a normál versenyidőpontok foglalása, vagy akár a mozijegy foglalás, vagy akár a naptárad használata. Nincs semmi különbség. Jövő szombaton ráérsz? Várj, megnézem a naptáram. Ja, nem, legyen akkor vasárnap. Semmi rejtettség vagy átláthatatlanság nincs benne.

Egy év 365 napból áll, eléggé valószínűtlen, hogy több versenyszervező mind pont ugyanazon a napon akarja eldönteni, hogy mikor szervezze a versenyét, és emiatt ütközés legyen. Akár már most foglalhatod a jövő évi időpontodat, nem fog ütközni senkivel!

Betervezem a szeptemberi versenyemet, ahogyan Te írtad, "hónapokkal korábban". Majd megjelenik a semmiből egy infó, hogy aznap nem tarthatok versenyt, mert valahol aznap kiemelt verseny lesz.


Ha ez a versenyterv nem csak egy kósza gondolat, akkor érdemes beküldeni nekünk, és kirakjuk a versenynaptárba. Ez nemcsak a kiemelt versenyekre igaz, minden versenyre! Egy adott régióban egy napon csak egy versenyt támogattunk EDDIG is! Hiába találtad te ki már márciusban, hogy augusztus 10-én versenyt akarsz tartani, ha senkinek nem szóltál róla, és más akkorra tervezett egy versenyt a környékre, és ő megírta, is kiraktuk, akkor így jártál.

Meg mi az, hogy januárra meg februárra egyeztessek időpontot??? Hogyan?


Ööö... ha ránézel a versenynaptárunkra, 1 évre előre megvan már minden Behós versenyidőpont. De igaz ez kb. mindenféle rendezvényre, kiállításra. Az oké hogy a családdal eldönthetitek, hogy a hétvégén kirándultok egyet, de egy rendezvénynél illik a lehető leghamarabb kirakni az időpontot, hogy az emberek be tudják tervezni. Sőt! Ha jó előre megvan az időpont, azzal még a résztvevők számát is növelheted, mert nem fognak akkorra más programot tervezni, ha csak 2 héttel korábban rakod ki, akkor viszont baromi nehéz úgy belőni, hogy senki másnak ne legyen akkor programja.

Egyébként pontosan ez az, amiért a versenyszervezőknek a versenytámogatás kezdete óta hiába könyörgünk, hogy min. 1 hónappal korábban adják le a versenyeiket, sokan az utolsó pillanatban, néha 1 héttel előtte írnak, és csodálkoznak, hogy nem mentek el elegen!

Most legalább a kiemelt versenynél kénytelenek lesznek normális idővel előtte kiírni. Ha van törzsközönséged, akkor érdemes 6 héttel meg 4 héttel előtte is dobni nekik egy emailt, hogy ne felejtsétek el, verseny! Pont a kiemelt verseny az, amit nem feltétlenül Ubulhoz kell igazítani, akinek 3 nappal előbb dől el, hogy leugrik-e a Balatonra, és akkor miatta inkább 1 héttel később legyen... Erre ugyanis elvárunk mindenkit, Budapestről és más városokból is, velük úgyse fogsz tudni minddel egyeztetni, a legtöbb, amit tehetsz, hogy minél előbb megadod az időpontot.

Tehát ez a NORMÁLIS, hogy több hónappal előre megvan az időpont...
 
Miklós!

Akkor fussunk neki még egyszer...

Először is nagyon hálás minden vidéki versenyszervező ezért a megsüvegelendő kezdeményezésért. Én személy szerint is nagyon köszönöm valamennyiünk nevében.

I.
Ez a rendszer azonban így tökéletesen átláthatatlan, és így árnyékot vet az egész projektre.

Számomra elfogadhatatlan, hogy rejtve, követhetetlen módon történik a lehetőség odaítélése. Nem is akarok politikai hasonlatokat felhozni erre...

Miért nem lehet tisztán, és mindenki számára követhetően csinálni ezt? Mi ennek az akadálya? van egyáltalán?

II.
A vidéki versenyszervezés tervezhetetlenné válik.

Az a többkörös levélváltásos megoldás, amit említesz, nehézkes, és abszolúte fölösleges. Egy logisztikai tévút.

A kiemelt versenynap "odaítélése" nálunk azt eredményezte, hogy augusztusban gyakorlatilag nem tudunk versenyt tartani. És ez csak egy helyszín a sok közül.

Betervezem a szeptemberi versenyemet, ahogyan Te írtad, "hónapokkal korábban". Majd megjelenik a semmiből egy infó, hogy aznap nem tarthatok versenyt, mert valahol aznap kiemelt verseny lesz... Ennél egy icipicivel több gyakorlatiasság kellene csak.

Meg mi az, hogy januárra meg februárra egyeztessek időpontot??? Hogyan? A legtöbb verseny időpontja egy hónapon belül dől el. Itt emberek szabadidejéről, szombatjairól/vasárnapjairól döntünk, a szervezőjéről, a hely adottságairól, a versenybíróéról, stb.

"Kár lenne ezt ennél jobban megbonyolítani."

Ez verte ki nálam a biztosítékot. Nem megbonyolítani kell, hanem jól csinálni. Mert ez így minden, csak nem az.
 
Reflektálva János felvetésére:
Én rákérdeztem arra miként megy a dolog. Mivel én jelen formájában nem látom át az egészet, így azon módon el is engedtem a projektet az első félévre biztosan. Inkább várok, ameddig ki nem alakul a pontos rendszer. Szombathely amúgy is kiesik, az sem biztos hogy van értelme kiemelt versenyt szervezni.

Mondjuk valamilyen közös felület jól jönne a versenyszervezőknek, ahol lehetne jelezni - illetve egymással beszélni - hogy ki mikor szeretne ilyen versenyt szervezni. S ezek tényleg az alapokhoz kellenek. Ne kelljen már bogarászni a kiírásokban kinek, mikor milyen versenye van éppen.
Ha minden igaz jelenlegi ütemterv:
Augusztus: Debrecen
Szeptember: Székesfehérvár
Október: foglalt
November: ?
December: ?
 
Abban igazat adok Jánosnak, hogy a jövőre vonatkozóan érdemes lenne egy konkrét határidőt meghatározni, hogy: "2020 első félévére kiemelt versenyre jelentkezni lehet december 5 és 20. között". Majd miután beérkezett az összes jelentkezés, utána célszerű "elbírálni". És akkor dec. 20-ig tényleg nem beszélni senkivel semmit. Ennek így most tényleg volt egy olyan látszata kifelé, hogy "aki kapja, marja".

Ennek ellenére köszönjük a lehetőséget, és remélem nagyon hasznos lesz!
 
Erre inkabb nem is reflektalok.
 
Mivel most indult az egész, a következő 2-3 hónap gyorsan betelt, de nézzünk egy példát, hosszabb távon hogy fog ez működni. Írsz egy mailt, hogy szeretnél kiemelt versenyt. Visszaírunk, hogy ok, csinálhatod, melyik hónap legyen, november, december esetleg később. Kiválasztod a hónapot, mondjuk január, visszaírsz, akkor a januárt lefoglaljuk neked. Ezután megnézed a saját naptáradat, megnézed a versenynaptárat, hogy ne legyen ütközés, egyeztetsz esetleg a saját törzsversenyzői köröddel, és véglegesíted a napot. Aki közben jelentkezik, annak már azt mondjuk, hogy január foglalt.

Nem komplikáltabbnak ez sem az eddigi versenyszervezéseknél, de még egy mozijegyes foglalásnál sem. Az egyetlen különbség, hogy nem pár héttel előtte kell kitalálni, hanem hónapokkal korábban.

Kár lenne ezt ennél jobban megbonyolítani. A lefixált időpontok már most is látszanak a weboldalon, a versenyek listában, most azt folyamatosan kiírni, frissíteni, hogy januárra és márciusra épp egyeztetünk már valakivel időpontot, egyszerűbb ezt megírni annak, aki egy adott hónapra jelentkezik.
 
Amit adnak el kell fogadni...
Ennél a rendszernél még az is jobb lenne, ha januárban leosztanátok, hogy melyik helyszín mikor tarthat ilyen versenyt, mert ez a mostani verzió a lottóhúzás kategória. Nem a kiemelt díjazás miatt írok, hanem amiatt, hogy a háttérben folyik az időpontok odaítélése, és teljesen vakon vagyunk...

A vidéki versenyszervezés nem úgy zajlik, hogy vakon rábökök egy hétvégére, és na akkor ott lesz a verseny. Mert most kb ennyire biztos, hogy melyik hétvége melyik napján rendezhetek versenyt, és melyiken nem.

Nagyon remélem, hogy valóban ki fogja forrni magát ez a rendszer, mert ez inkább hangzik egybe a hírben lévő UR-rel, mint akármelyik másikkal.

De hogy konstruktív legyek.

Van ez a formátum, amit a legendás célra alkottatok.

Ugyanezt a sablont lehetne szépen használni. Kitenni egy bárki számára elérhető oldalra, és ha befut egy szervezőtől egy igény valamelyik napra, akkor azt oda szépen felírni. Ha több igény fut be, akkor mindet. Majd ezt látva tudnak a szervezők tervezni, egymással és veletek egyeztetni.

Ez ami most van ez nem egyeztetés. Ez tisztán szabadrablás, mindennemű kontroll nélkül.

...és nem, a hivatalos versenykiírás nem alkalmas az egyezteetésre, mert az egy fix, már lekötött állapot. Nem mozdítható, vagy csak nagyon nehézkesen.
 
Először is, örülök, hogy ilyen lelkesedéssel üdvözlöd az új kezdeményezést!

Tárgyalás = jelentkezel, és ha úgy gondoljuk, alkalmas vagy kiemelt verseny szervezésére, egyeztetünk egy időpontot, ami még jó, és lefoglaljuk számára. Ha arra gondoltál, hogy itt valamiféle versenytárgyalás lesz, ahol egy adott időpontban rangsoroljuk és kiértékeljük a beérkezett pályázatokat, és így döntjük el, hogy a következő félévben hol lesznek versenyek, akkor elnézést, de csalódást kell, hogy okozzunk.

A kiemelt versenyek rendszeréről egyébként 9 nappal ezelőtt írtam, akit igazán felvillanyozott a projekt, az röviddel utána írt is. Fel sem merült bennem, hogy a kiirást követően hetekig nem fogunk semmit sem csinálni, csak jöjjenek a jelentkezések. De te sem maradtál le semmiről, a lehetőség megvan, csak ez nem az a rendszer, ahol írsz, hogy a jövő hét végén kiemelt versenyt akarsz tartani, és akkor az úgy is lesz. Jó eséllyel az időpontot már hónapokkal korábban le kell foglalnod.

Itt hívom fel a figyelmet arra, hogy kvázi kiemelt vidéki verseny már eddig is volt, csak nem így hívták, ezek a Nyugat Mo-i és a Kelet Mo-i találkozók, ezek már eleve komolyabb díjazást kapnak. Az előbbi időpontja sajnos már túl közel volt az induláshoz, és időben átfedésben volt más versennyel is, ezért ezt már az utolsó pillanatban nem lehetett kiemelt versennyé minősíteni, de a másikat igen. Ez nektek, mint játékosoknak annyit fog jelenteni, hogy az adott versenyen több díjat kaphattok.

A versenyszervezők megbízhatóságáról, én őszintén remélem, hogy ez a kezdeményezés nem fog a versenyszervezők egymással való vetélkedéséhez vezetni! Természetesen csak általunk megbízhatónak ítélet, régi, tapasztalt ember rendezhet ilyen versenyt, a debreceni versenyről az utolsó eredményt / fotót időben kaptuk meg, mint ahogy a korábbiak legtöbbjét is, ha egy hiba alapján valakit átraknánk a megbízhatatlan kategóriába, nem lenne már versenyszervezőnk. De természetesen a megbízható státuszt el lehet veszíteni, ha többször előfordul a leadással / eredményekkel.

Most egyébként "tört" félév van, eleve max. 3 ilyen versenyre számítottunk (a K-Moi extra lett), nyilván nem fog tudni már mindenki idén csinálni, jövő félévre kialakul már ez, lesz lehetősége mindenkinek, nem maradsz le semmiről. Mindenestre, aki szeretne ilyet rendezni, javaslom, mihamarabb lépjen Zolival kapcsolatba, és egyeztessen időpontot! Az októberről egyébként szerintem már foglalt sajnos
 
"Ha megbízható versenyszervező vagy, aki időben küldte a versenyjelentéseket és a fényképet a résztvevőktől, és szeretnél kiemelt versenyt tartani, kérjük, jelezd nekünk!"

Tehát, ha két hónappal később küldöm be a versenyeredményt, akkor az még "időben beküldésnek" minősül. Jó tudni.
 
"A versenyszervezőkkel való tárgyalástól függően az első ilyen verseny jó eséllyel szeptemberben lesz."

Szuper jó tárgyalás volt a versenyszervezőkkel... Ezek szerint semmilyen tárgyalás nincs, egyszerűen ráúszással kell megszerezni az időpontokat. Remek.

Egyrészt havonta egy ilyen verseny lehet, ami azt jelenti, hogy összesen max. 12 helyszín kap egyáltalán lehetőséget. Másrészt azon a szombaton/vasárnap csak ott lehet verseny. Ok. Akkor én most találjam ki, hogy legközelebb októberben melyik vasárnapra teszek úgy versenynapot, hogy aznap senki nem tervezhet ilyet.

Nem fanyalgok, csak ennél demokratikusabb rendszerben bíztam. De én vagyok a naív, nyilván.
 
 | 1 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.