Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Sárkányszimbólum
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
"A bejárat akkora, hogy egy kultúrmasztodon-csorda kényelmesen átsétálhatna rajta különösebb tülekedés nélkül, és a nyílás fölött egy furcsa jel fénylik - Egy napkorong előtt körívbe gömbölyödött sárkány. Részeiben a szimbólum már régtől fogva létezik (hiszen Raia, az Aranysárkányok és Rhatt szent jelképeiről van szó), ám ebben a formájában csak egyetlen helyet díszít: a világunkba lassan visszaköltöző aranysárkányok lakóhelyét." - látvány a sárkánytanyák kapujában
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
XLVI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
A Sötétség Kora - helyzetjelentés

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (9)
Lapötletek (64956)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Versenyhirdető (1827)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9481)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
Nézet:
értem
 
Éti csiga a köbön???? Ez mit jelent???
 
éti csiga a köbön
és majd mond el hogy sikerült
 
Azt a részletet írom le, amelyiket ideírtam, csak egy kicsit előbbről az elszúrt landolástól és az eseményeket egy szálon fogom futtatni
 
akkorj írj röviditet verziót...egy jó kis szaftos csatát
 
A starwars.hu-n van novellapályázat...indulhatnék rajta....csak az baj, hogy maxiin 20 oldal lehet
 
értem
hajrá
 
Hááát attól mág messze vagyok, de igyekszem nagyon...hamarosan újabb nagy csata fog történni...meg közben kiderültm, hogy van egy vagy 2 bakim, amit korrigálni kell.
 
hogy áll a könyv?
mikor adják ki?:P
 
OK
 
ad majd ki könyben
 
Köszi....most leírhatatlan a boldogságom, amirt valaki ennyire dícsér))))))
 
valami fantörpikus))
de tényleg nagyon jó
megtudja magával ragadni az embert
tehetség sugárzik belőled
ügyi vagy
 
bázzon vagy elfáradjon.
És ez meg is történt. A pilóta hatalmasat ordított, majd rohanva indult Zass felé, hogy pengéjével keresztülszúrja a fiút. Zass viszont egy összeszedte erejét, majd egy kisebb ugrással átrepült fölötte és megfordult. A csuklyás meglepődött, majd gyorsan fordult, ám ekkorra Zass már támadásra kész fegyverrel állt előtte. A csuklyás azonnal emelte a fegyverét, hogy hárítson, de már elkésett. A vörös kard a vállába fúródott, a pilóta pedig földre rogyott és kiejtette fegyverét a kezéből
 
a szúrásra nem készült, így gyorsan hátra kellett ugrania, hogy elkerülje a veszélyes fegyvert. Ám ezzel eltávolodott a pilótától, aki újra Lukera tudott koncentrálni és bár a Jedi időközben újra fel tudott tápászkodni, esélye sem volt arra, hogy támadást indítson.





Zass hamar rádöbbent, hogy ez így nem mehet tovább. Amíg külön-külön támadnak ellenfelükre, lesz annyi ereje, hogy mindkét rohamot kivédje. Összehangoltabb rohamokra van szükség.
Időközben Luke védett egy fölülről érkező ütést, ám a támadás erejétől a földre került. A pilóta ösztönösen Zass felé fordult, aki azonban nem támadott azonnal. Koncentrált az Erőre, felkapott egy darab követ és ellenfele felé hajította, aki viszont kinyújtotta tenyerét, mire a szikladarab megállt a levegőben. Ám addigra Skywalker már újra talpon volt. Zass Andarob csak erre a pillanatra várt. Újra összegyűjtötte az Erőt, majd elrugaszkodott egyenesen a csuklyás alak felé. Ekkor azonban olyan dolog történt, amire nem számított. A levegőben lévő kő újra megmozdult, méghozzá egyenesen az ő irányába. A támadást annyira készületlenül érte Zasst, hogy nem volt ideje védekezni. A kődarab egyenesen a mellkasába vágódott. A sérülés ugyan nem volt komoly, de elvesztette az egyensúlyát és már ahhoz is az Erőt kellett használnia, hogy le ne zuhanjon a függőhídról, arra pedig már nem maradt ideje, hogy folytassa a támadását.
Luke eközben csapásra emelte fegyverét, ám a pilóta mintha számított volna erre. Hirtelen, szemmel követhetetlen sebességgel megfordult és mindkét kardjával Skywalker felé szúrt. Lukeot annyira meglepte a váratlan ellentámadás, hogy védekezni se tudott. Az egyik penge a jobb válla alatt fúródott a testébe, míg a másik a combját találta el. Luke érezte, ahogy a fájdalom égető érzése járja át a testét, aztán elborította a sötétség.
Zass kétségbeesetten nézett körbe. Néhány pillanatig azt hitte, hogy ez az egész meg sem történik. Ám ez nem álom volt. Ez a valóság. Luke nagyon súlyos sérüléseket szenvedett. És ha nem siet, akkor könnyen meg is halhat!
Ám tudta, nem hagyhatja, hogy a harag irányítsa mozdulatait, mert akkor végérvényesen a sötét oldalra kerülhet. Hagyta, hogy a gyűlölet átjárja a testét, majd egyszerűen kilélegezte és hagyta, hogy az Erő irányítsa a küzdelem további részében. Koncentrált és figyelt. Látta, hogy Luke már nincs messze a híd másik végétől, illetve, hogy kardja még mindig a földön hever. És ekkor már tudta, hogy fog fordítani a csata menetén és miképp menti meg Luke életét. Bár a terv egy nagyon kicsit kockázatos volt, mégis meg kellett próbálnia.
Az Erőt használva egy hatalmas lökéshullámot indított el a két alak felé. A pilóta ösztönösen megfordult és az Erőt használva védekezett. Lukenak erre már nem volt ereje. A hullám egészen a híd végéig vitte magával. Zass felsóhajtott. Remélte, hogy Luke nem szenvedett komolyabb sérüléseket az ’utazás’ során
A csuklyás alakot meglepte a támadás ereje, épp ezért nem koncentrált a továbbiakban Lukera, hanem minden figyelmét Zassra összpontosította. És ekkor megérezte a fiúból áradó hatalmas mennyiségű Erőt. Arra számított, hogy újabb villámokat lő majd felé, ezért két fényszablyáját keresztbe tartotta maga előtt, készen arra, hogy védekezzen.
Ám nem ez történt. Zass elrugaszkodott a talajtól. Az ugrás hatalmasra sikeredett. Átrepült a megdöbbent pilóta fölött és Luke közelében ért földet. A pilóta ekkor már tudta, mire készül Zass, ezért gyorsan megpördült és az ifjú Jedi felé vágott. Azonban túl messze volt, így az ütés csak a levegőt szelte át. Zass kinyújtotta tenyerét, mire Luke kardjának markolata a kezébe röppent. Bekapcsolta a fegyvert, mire a zöld penge vadul zümmögve életre kelt. Ezután tett néhány lépést ellenfele irányába, majd megállt. Fegyvereit előreszegezve várta a csuklyás közeledését. Gondolkodott, hogy védekező vagy támadó harcot vívjon-e. A válasz egyértelmű volt, mivel két fegyverrel eddig még nem küzdött védekező pozícióban, épp ezért nem maradt sok választása. Szinte ösztönből védte a pilóta két oldalról érkező vágásait, majd tett még egy lépést ellenfele irányába és mindkét fegyverével felé sújtott.
A csata sokkal durvább volt, mint eddig. Mindkét fél a támadásokra összpontosított, egyik se fordított több energiát a védekezésre, mint amennyi valóban szükséges. Alig léptek el egy ütés elől, vagy hárítottak egy másikat, máris újabb rohamot indítottak a másik ellen. Messziről a csata úgy dönt, mintha a két küzdő fél egy színes burokban lenne.
A harc akkor állt meg, amikor Zass két oldalirányú vágását a pilóta hárította, viszont a pengéik összeakadtak. Ekkor Zass érezte, hogy itt a lehetőség, hogy pontot tegyen a küzdelem végére, ezért még közelebb hajolt ellenfeléhez és próbálta a kardokat a csuklyás alak felé tolni. Azonban alábecsülte ellenfelét. A pilóta kihasználva a magassága adta előnyét erőből megfejelte Zasst. Az fejelés ereje még úgy is nagyon hatalmas volt, hogy a csuklya egy kevesebb felfogott belőle. Zass néhány pillanatig azt se tudta, hol van és ellenfele kihasználta ezt. Megrántotta kardjait, mire Zass kiejtette kezeiből a fegyvereit és mindkettő pörögve zuhant a szakadék alja felé.
A pilóta Andarob irányába szúrt kardjaival, ám ő időközben magához tért és ösztönösen hátraugrott Majd az Erőre koncentrált. Tudta, se ereje, se ideje nincs arra, hogy mindkét kardját visszahozza, de egyiket még elérheti. Zass a zöld pengére összpontosított, mire a markolat visszarepült a kezébe. Ám amint aktiválta, a pilóta megint ott volt és támadott. Zass kivédte a támadásokat, de ellenfele tovább rohamozott, ő pedig kétségbeesetten lépdelt hátrafelé. Hamarosan már csak egy méter választotta el Zasst Luke testétől. Andarob néhány pillanatig rá koncentrált. Érezte, hogy mestere még él. De másrészről félelem is elfogta. Tudta, hogyha ő kudarcot vall, Luke is meghal.
Bár arra számított, hogy a gondolat le fogja bénítani, pont az ellenkezője történt. Érezte, hogy újra átjárja az Erő és tudta, hogy nem fog elbukni. Meg fogja menteni barátait.
A pilóta megállt egy pillanatra. Próbálta Zass gondolatait fürkészni, ám ő nem engedte. Épp ezért nagyon meglepődött, amikor Andarob közvetlen elé ugorva támadott. Azonnal hátralépett, miközben erőteljes csapásokkal próbálta távol tartani magától a Jedit. Ám Zass újult erővel vetette be magát a harcba. Igyekezett, amennyire lehetséges, közel maradni ellenfeléhez. Ugyanis a két karddal való vívásnak van egy hatalmas hátránya. Sok területre van szükség, hogy igazán jól lehessen forgatni mindkét pengét. Ha az ellenfél túl közel van, akkor a kérd fénykard adta előny elvész. És ezt mindketten tudták. Zass előrefele nyomult amennyire csak tudott, míg a pilóta próbált hátrálni, hogy minél messzebb kerüljön lendületes ellenfelétől. Ám nagy sietségében megbotlott valamiben és kis híján lebucskázott a szakadékba. Csak gyors reflexeinek és az Erőnek köszönhette, hogy nem így történt, hanem megvetette lábát és megkapaszkodott a híd szélébe. Zass azonban nem adott időt neki, hogy felkeljen. A zöld pengével a pilóta feje felé vágott, ellenfele azonnal odarántotta ametiszt színű fegyverét és kivédte az ütést, ám az ütés ereje kirepítette a kardot a kezéből, őt magát pedig a földre taszította.
Zass Andarob érezte, hogy most újra itt az alkalom, ezért közelebb lépett a csuklyás alakhoz és mellkasa felé szúrt. Azonban a pilótának is voltak még tartalékai. Meglendítette lábait, majd erőteljesen Zass bokájába rúgott. A fiút meglepte a váratlan támadás, erejétől ő is a földre rogyott, kardja kiesett a kezéből. Mielőtt utána kaphatott volna, a pilóta máris ott termett és elrúgta onnan a kardot a híd másik oldalára.
Zass eközben a korlátba kapaszkodva sikerül térdelő helyzetbe hoznia magát. Tudta, hogy már kevés az ereje, de mégis próbálkoznia kell. Kinyújtotta kezeit és újból útjára indította Erő-villámait. A pilóta ösztönösen oda tartotta pengéjét. A kard könnyedén felfogta a támadást, amelynek ereje amúgy se volt már túlságosan nagy. Viszont eközben nem közeledett Zass felé, így a Jedi nyert annyi időt, hogy a korlátra támaszkodva felkeljen és az Erő segítségével csökkentse fájdalmait. Miután ezt megtette benyúlt a belső zsebébe, készen arra, hogy folytassa az összecsapást.
A pilóta könnyedén védte az erőtlen energiasugarakat. Közben a diadal érzése járta át a testét. Tudta, hogy nyert. A kölyök már nem képes sokáig lőni a villámokat és amikor elfogy az ereje, már nem lesz esélye arra, hogy fegyvertelenül folytassa az összecsapást folytassa küzdelmet.
Hamarosan be is következett az, amire számított. A villámok intenzitása először csak lecsökkent, majd teljesen megszűntek. A csuklyás alak lassú léptekkel közeledett ellenfele felé, majd hirtelen megállt.
Első pillanatban el sem hitte, amit látott. Zass Andarob kezében egy újabb fénykard ragyogott. Méghozzá olyan fegyver, amilyet a pilóta még sosem látott ezelőtt. A fegyver vörös fényben pompázott, markolata azonban úgy nézett ki, mint egy lekerekített derékszög. Első pillanatban nem értette, mi történt. Aztán rájött. Mindvégig nála volt ez a fegyver és valószínűleg ennek segítségével szabadulhatott ki a börtönéből! Most döbbent rá, hogy hatalmasat hibázott, amikor feltételezte, hogy a gyereknél nincs másik fegyver. És ez a baklövés könnyen a sikerébe kerülhet!
Azonnal elhessegette ezeket a gondolatokat. Egyszer már diadalmaskodott. Másodszor is ezt fogja tenni. És akkor végre valahára pontot tehet a kimerítő küzdelem végére. Megmarkolta a sárga fénykardot és futva indult el, hogy megvívja a végső összecsapást.
Zass megkönnyebbülten nyugtázta, hogy a vörös fény ellepi az arcát. Most már tudta, mi a teendő. Mivel egyedül küzd, már be tudja vetni a kedvenc vívóstílusát. Ellenfelének nincs esélye ellene, mivel kard-kard elleni összecsapásban az ő harcstílusa az erősebb. Ráadásul azt is észrevette, hogy a csuklyás már ideges, hiszen egy győztes csatát kell újravívnia. Ennek megfelelően megpróbálja hamar dűlőre vinni az összecsapást. Épp ezért engedni fog neki és várja, hogy hi
 
hogy oldalba támadja ellenfelét.
Ám ekkor a pilóta váratlanul megfordult és a tömeg felé rohant. Szemlátomást mindkét ellenfelét meglepte ez a váratlan fordulat, így néhány másodpercig várakoztak, mielőtt utánaeredtek volna. Han felismerte, mi lehet a pilóta célja. Túszokat akar ejteni!
- Mindenki meneküljön – kiabálta el magát, mire az egész csoport elkezdett rohanni. Han előrántotta a pisztolyát majd leadott két lövést a feléjük rohanó alak irányába, ám az könnyű szerrel hárította mindkettőt. Ezek után Solo és társai is elkezdtek rohanni. Mindenki, kivéve Jaina, aki bátran megállt a csuklyás előtt. A lány szemmel láthatólag eldöntötte, hogy segíteni fog ezen a sok emberen és bátran szembeszáll a veszéllyel. Maga köré gyűjtötte az Erőt és felkészült a közelgő összecsapásra.
A pilóta néhány pillanatig csodálkozott, majd még nagyobb tempóval igyekezett a lány felé. Tudta, hogy ezt az összecsapást nem nyerheti meg, ezért egyetlen esélye, ha foglyul ejt valakit, különben sehogy se érheti el célját.
Ám ebben a pillanatban egy faág csapott felé, és alig tudott félrehajolni. Felismerte, hogy a kislány támadta meg és érezte a gyerek körül hullámzó erőt.
Jaina újra támadt. ezúttal egy éles sziklát kapott fel az Erő segítségével és hajította a pilóta felé, akit viszont már nem ért váratlanul a roham. A kődarab hirtelen megállt a levegőben, majd gyors tempóval a lány felé száguldott. Jaina kétségbeesetten ugrott fel, de már nem tudott kitérni. A szikladarab a lábába fúródott, ő pedig egy hatalmas sikoly közepette a földre rogyott.
Zass Andarob tudta, hogy nagy a baj. A lány sebe elég komolynak tűnt, biztos volt benne, hogy önerőből nem fog tudni felkelni. A nagyobb problémát azonban mégse ez jelentette, hanem az, a pilóta időközben elérte Jainát és egyik fegyverét a nyakához szegezte. Gondolkodott, hogy mitévő legyen. Nem szívesen használta az Erő Sötét oldalát, de most úgy tűnik, nincs választása, hiszen ha nem köti le hosszabb időre a pilóta figyelmét, akkor minden elveszett. Maga köré gyűjtötte az Erőt, és hagyta a harag szétáramoljon a belsejében. Majd kinyújtotta a tenyerét, koncentrált, mire az ujjaiból kékesfehér villámok csaptak ki, egyenesen a csuklyás alak felé.
Luke Skywalker tétovázott, amikor Jaina a földre hanyatlott. Nagyon fontos volt számára, hogy eljusson a Dantuinra és, hogy megmentse ezt a rengeteg itt ragadt embert, de mégse merte kockára tenni a gyerek életét. Nem tudott volna azzal a gondolattal élni, hogy valaki miatta hal meg. Harag és gyűlölet borította el az elméjét. Ez az alak képes lenne elpusztítani egy ártatlan kislányt csak azért, hogy megakadályozza néhány ember eljutását egy bolygóra! Az ilyeneket tényleg el kellene pusztítani! Ám amint ezek a gondolatok eljutottak a tudatáig, azonnal ki is rekesztette őket onnan. A harag és a félelem a Sötét oldalé. Ő Jedi, nem kívánhatja senkinek a halálát!
A pilóta érezte Skywalker lelki vívódását és ez elégedettséggel töltötte el. Nem sok ember képes rá, hogy a híres Jedi lovagot, Luke Skywalkert ilyen helyzetbe kényszerítse. Ám neki sikerült és élni is fog a lehetőséggel. Néhány másodpercig várt még nézte ellenfele lelki vívódását, majd megszólalt.
- Nem akarok ártani neki, de meg fogom tenni, ha rákényszerítesz! Dobd el a fegyvert azonnal!
Ebben a pillanatban az Erő figyelmeztette a veszélyre. Szemmel követhetetlen sebességgel tartotta fölfelé a sárga kardját. És ekkor érezte, hogy nagyon nagy mennyiségű energia csapódik a fegyvernek. Felnézett és látta, hogy Zass Andarob kezéből ragyogó villámok közelednek felé. Hát róla aztán megint megfeledkezett!
Az energiasugár tovább közeledett felé, még intenzívebben, mint azelőtt. A pilóta kétségbeesetten próbálta az egyik pengéjével elhárítani a villámokat, másikat pedig a lány torkánál tartani. Ám nem tudott egy szál fénykarddal ellenállni ennek az elementális támadásnak. Nem volt más választása, fel kellett emelnie a másik fényszablyáját is.
Luke szintén meglepődött a hirtelen támadástól. Nem gondolta volna, hogy Zass használni fogja a benne rejlő sötét Erőt, de így utólag elismerte, hogy nem nagyon volt más lehetőség. Most azonban kivívhatják a győzelmet is, hiszen ellenfelük nem tud Skywalkerre figyelni, aki egy egyszerű vágással el is dönthetné az összecsapást. Ám Luke tisztában volt ennek a veszélyével is. Egyrészt a villámok intenzitása nagyon erős, tehát ő is megsérülhet, másrészt lehet, hogy a kardja felfogná az energia egy részét is, akkor pedig mozgásteret adnak a pilótának is. Nem tudta, mitévő kegyen, ezért kérdően Zassra nézett.
- Vidd be Jainát az erdőbe! – kiabálta Andarob – fel tudom tartani! Oda már nem mer titeket követni, mert az ysalamirik védtelenné teszik!
Luke rádöbbent, hogy társának igaza van. Nem merné megkockáztatni ellenfelük, hogy az Erő nélkül küzdjön, hisz bent már ők vannak túlerőben. Csak azt nem tudta biztosan, hogy Zass meddig bírja feltartani ellenfelüket. De nem volt más választása. Felsegítette Jainát, majd megfogta és Han után igyekezett vele.
Zass minden megmaradt erejét összeszedte és még több villámot szórt ellenfelére. Azzal viszont tisztában volt, hogy nem sokáig bírja tovább, hamarosan nem lesz elég ereje, hogy folytassa a lövöldözést. De a legtöbb, amit tehetett, hogy folytassa, miközben reménykedik, hogy Luke képes biztonságba helyezni a többieket.
A pilóta is érezte, hogy a kölyöknek rengeteg erejébe kerül, hogy folyamatosan lőnie kell ezeket az energiasugarakat. Ebből arra következtetett, hogy már nem kell sokáig védekeznie. Hamarosan semmi nem lesz, ami távol tartja őt az ifjú Jeditől, akkor pedig elintézheti, vagy akár őt is túszul ejtheti, ahogy előbb a lányt. A küzdelem óta először érezte úgy, hogy megnyerheti az összecsapást. Most már csak várnia kell!
És valóban. Nem telt el sok idő és a villámok eleinte csak kisebb intenzitással közeledtek, majd végleg eltűntek és Zass kimerülten kardot rántott. A pilóta pedig mosolygott a csuklya alatt. Most már csak le kell győznie a gyereket, mielőtt megérkezne a mestere.
Eddig jutott a gondolataiba, amikor valami belső reflex megmozdította az egyik fénykardját. És ez volt a szerencséje, hisz ha nem teszi, valószínűleg semmi se védte volna ki Luke Skywalker zölden süvítő támadását. A pilóta kétségbeesetten sújtott felé a másik kardjával, ám Luke fel volt készülve rá, könnyedén ellépett a támadás elől. Ráadásul Zass egy hatalmas ugrással Luke mellett termet, készen arra, hogy bármelyiküket fedezze.
Mostanra már végképp úgy tűnt, hogy a csuklyás itt nem nyerhet. Már szinte érezte győzelem ízét, ám helyzete most semmivel se jobb, mint amikor elkezdték a küzdelmet. Sőt, sokkal rosszabb, ugyanis a két mindenre elszánt Jedi most már a szakadék felé terelte az összecsapást. Márpedig ha odaérnek, akkor semmi mozgástere nem lesz és a két ellenfele könnyedén győzi le őt.




Luke jobbról indított támadást ellenfele irányába, ám az ütés igencsak gyengére sikeredett. A pilóta könnyedén hárította a támadást, majd mindkét fegyverével lesújtott. Egyikkel jobbról, másikkal pedig balról. Ám Skywalker hátralépett, így egyik penge sem tett benne kárt. Ekkor döbbent rá csuklyás alak, hogy rászedték. A Jedi támadása szándékosan volt ilyen erőtlen és már lehetett tudni, mi fog következni. A pilóta kétségbeesetten rántotta a másik oldalra egyik fegyverét, így éppen csak, de hárítani tudta Zass újabb rohamát. Ám az ütés ereje akkora volt, hogy kénytelen volt hátralépni. Ekkor vette észre, hogy még egy lépés és belezuhan a szakadékba.
Gyorsan végiggondolta, mit tehet. Itt nem maradhat, mert akkor hamarosan testközelből szemlélheti meg a szakadék mélyén meredező sziklákat. Megpróbálhatna átugrani a két Jedi között és akkor ő lenne helyzeti előnyben. Azonban ennek semmi értelme, és ezt ő is tudta. A két Jedi lovag nagyon összeszokott párost alkotott, ő pedig egyszerűen nem tudta volna legyőzni őket. Halkan felsóhajtott. Bár elmondhatna mindent, akkor nem kéne harcolniuk. Ám tudta, hogy ezt nem teheti meg.
Végül csak egyetlen megoldást látott maga előtt. Fel kell ugrania a függőhídra. Ha ezt teszi, a páros kénytelen lesz két oldalról megközelíteni, ezáltal nem tudják egymást fedezni. Kockázatos, hisz akkor neki is sokkal jobban meg kell osztania a figyelmét, de nem volt más választása.
A két Jedi egyszerre ütött a pilóta felé. Arra számítottak, hogy nem lesz ereje mindkettőt védeni, hisz közben arra is figyelnie kell, nehogy elveszítse egyensúlyát. Ám nem teljesen az történt, amire gondoltak. Ellenfelük egy hátraszaltót csinált, majd könnyedén földet ért a függőhídon.
Zass elgondolkodott azon, hogy mit tegyenek. Nem tartotta valószínűnek, hogy egy oldalról tudnak támadni, ahhoz ugyanis túl vékony a híd. Ha viszont két oldalra mennek, külön-külön kell helyt állniuk, nem tudnak egymáson segíteni.
Szerencsére Luke már döntött. Maga köré gyűjtötte az Erőt, majd elrugaszkodott a talajról. Karcsú ívet írt le a levegőben, majd a pilóta mögött ért földet a függőhídon. A csuklyás megfordult és támadt, eközben Luke hátrálva védekezett. Zass ráfutott a hídra és a másik oldalról közelítette meg ellenfelüket. Eközben gondolkodott, vajon milyen harcmodorban folytassa a vívást. A védekező stílus ez idáig remekül működött, itt azonban már problémásabb lenne alkalmazni. Hisz Lukeot már nem tudja védeni, viszont ebben a passzív stílusban támadni se nagyon lenne lehetősége. Tehát elég a védekezésből. Felidézte magában az ötös forma pózait, majd előrefele szegezte a pengéjét és rohamra indult.
A pilóta látta szeme sarkából, hogy Zass hamarosan újra a küzdőtérre lép. Épp ezért ő is taktikát változtatott. Mindkét fegyverével Luke felé csapott, aki bár védte a támadást, a támadás ereje szemlátomást megrendítette. Ezt kihasználva a csuklyás alak jól gyomron rúgta Skywalkert, aki összeroskadt. Ekkor ért oda Zass. A pilóta könnyedén védte Andarob heves támadását, majd ametiszt színű kardjával felé vágott, néhány pillanattal később pedig az aranysárga karddal is támadást intézett. Zass az elsőt kivédte, azonba
 
Akkor írom is...aki nem jön rá csuklyás alak=pilóta, a 2 személy egy és ugyanaz...lehetnek benne ismeretlen személyek, de könnyű lesz rájönni, hogy ki melyik oldalon áll.

"Jaina érezte, hogy körülötte ismét hullámzik az Erő. Ez pedig boldogsággal töltötte el. Tehát Jacennek igaza volt, tényleg ysalmirik blokkolták az erejét. Újra koncentrált és megint üzenetet küldött Lukenak és Zassnak. És hirtelen hangot hallott a fejében.
Jaina, itt Luke beszél. Jól figyelj! Nincs sok időm, mert a pilóta is tudja használni az Erőt, ezért felfigyelhet rám! Jól vagyok és Zass is velem van. Továbbá biztos vagyok benne, hogy a pilóta a felelős a lezuhanásunkért. Megpróbált eltenni minket láb alól. Tedd a következőt:
Amikor egy függőhídhoz értek, kérdezz rá a pilótánál, hogy mi történt velünk! De ezt a beszélgetést tartsd titokban! Ügyes légy!
Jaina elmosolyodott. Most már biztos volt benne, hogy Luke bácsi és Zass Andarob is él, továbbá sok minden megvilágosodott előtte. De most sok minden rajta áll. Ha elég ügyes, akkor könnyedén nyerhetnek. De mi lesz, ha ez a gonosz ember rátámad? Nála nincs fegyver.
De kértek tőle valamit. És ilyenkor úgy illik, hogy teljesíti a kérést. Remélte, hogy Luke bácsinak van valami terve.
Ekkor a csoport megállt egy hatalmas szakadék előtt néhány méterrel. A szakadék fölött egy apró, ám stabil függőhíd ívelt át. A pilóta megszólalt.
- Rendben van, ha itt átjutunk, már tudunk segítséget kérni. De a hídon egyszerre maximum tíz ember mehet. Nem tudhatjuk, mennyit bír el és nincs értelme sokat kockáztatni a siker küszöbén!
A siker küszöbén. Gondolta magában Jaina. Legfeljebb az ő sikerük lesz a mai nap, ezé az emberé biztos nem. Úgy döntött, itt az ideje, hogy akcióba lépjen. Odament a csoport élére, majd megrántotta a vezető ruháját, mire az felé fordult. A lány vett egy mély lélegzetet, majd megszólalt:
- Mit művelt Luke bácsival meg Zassal?
Mindenki hitetlenkedve nézett az apró teremtésre. Tudták, hogy ketten eltűntet, de senkinek se fordult meg a fejében, hogy erről a pilóta tehet. Han is csodálkozott, hogy mit csinál ez a lány. Sietségével mindent tönkretehet.
A csuklyás alak néhány pillanatig várt, majd megszólalt:
- Sajnálom, kislány, nem értem, miről beszélsz.
- Nagyon is tudja, miről beszélek! – kiáltotta Jaina – feleljen! Hova tűntette őket.
Han most már nem aggódott. Sőt, nagyon elégedett volt gyermekével. A kislány vakmerő, őszinte és merész. Épp úgy, mint az apja.
- Figyelj, bármit gondolsz, nem tehetek arról, ami velük történt! – felelte a pilóta, hangjából most már a nyílt harag érződött – mondtam, hogy senki ne induljon el egyedül, ők mégis ezt tették. Sajnálom! Nyilván valami vadállat áldozatai lettek.
- Ebben nagyon tévedsz – hallatszott a szakadék felől egy erős hang, Zass Andarob hangja, majd hirtelen a szakadékból két ember ugrott ki. Luke Skywalker és Zass Andarob egymástól néhány méternyire értek földet, szembe a csoporttal és annak vezetőjével.





Zass önkéntelenül is elmosolyodott. Belépőjük hatásosabbra sikerül, mint gondolta volna. Bár egyikük sem tartott fegyvert a kezében, mégis a hirtelen érkezésük annyira meglepte a csoportot és a pilótát is, hogy mindenki ijedten lépett hátra egyet. Mindenki, kivéve Jainát, aki örömmel nyugtázta, hogy jó munkát végzett.
- Na, azt hiszem, kezdhetsz magyarázkodni! – szólt oda a csuklyás alaknak Andarob.
- Nem kell semmit megmagyaráznom – adott kitérő választ a hajó vezetője, akiről már szinte mindenki sejtette, hogy áruló – mindketten egyedül bóklásztatok el, azt hittem, megtámadott titeket néhány vornskr.
- Itt nem élnek vornskrok – jelentette ki Luke – ha élnének, megtaláltak volna engem és Zasst, ebben biztos vagyok. Ismerem őket! Követték volna az Erőnket.
- Ellenben engem egy ember megtámadott – Zass a pilótára mutatott – akinek a hangja az övére hasonlított.
A csuklyás alak szavába akart vágni, de Luke folytatta:
- És engem valaki megpróbált leszúrni és csak a szerencsémnek köszönhetem, hogy nem haltam meg! Utána elmenekültem a helyszínről.
- Na, tud valamit felhozni a védelmében? – érdeklődött Zass.
A válasz sok embert meglepett. Az eddig nyugodt és számító vezető hirtelen egy hatalmasat ordított, majd felkapott egy kis darab követ és Zass felé hajította. Ám nem tehetett kárt benne. A repülő tárgy megállt a levegőben, mielőtt elérte volna a célját.
- Nem juthattok el a Belsavisra! – üvöltötte el magát a sötét alak – erről én gondoskodom!
Han villámgyorsan cselekedett. Előrántotta lézerpisztolyát, egyenesen a köpenyes alak felé tartva.
- Azonnal adja meg magát, különben...
Nem tudta befejezni a mondatát, ugyanis ellenfele intett egyet a kezével. A lézerfegyver kirepült a kezéből, egyenesen a pilóta nyitott tenyerébe, aki nem sokat szórakozott. A pisztolyt azonnal Skywalker felé tartotta és meghúzta a ravaszt.
Ám Luke sem tétlenkedett. Előrántotta a fénykardját és aktiválta. A zöld penge zümmögve életre kelt, majd hárította az első lövedékeket. A következőket már megpróbálta visszaütni ellenfelének. Az ütések jól sikerültek, így a pilótának félre kellett ugrania, nehogy eltalálja valamelyik visszacsapódó lézersugár. És Luke erre a pillanatra várt. Az Erőre koncentrált, majd tekintetét a lézerfegyverre irányította. A kis tárgy kirepült használója kezéből, egyenes Luke markába, aki azonnal visszadobta Hannak. Solo könnyedén elkapta a fegyvert és öve alá dugta.
- Ha harc, hát legyen harc – kiáltotta szenvedélyesen a pilóta, majd öve alól egy fénykardot rántott elő és aktiválta. A markolatból ametisztszínű penge vágódott elő. Ezután egy újabb fényszablyát rántott elő, majd bekapcsolta. A penge sárga színben pompázva kelt életre. Zass hirtelen hátralépett. Felismerte, hogy a kard, amit ellenfele a kezében tart, az övé. Majd felmerült benne a kérdés. Most hogy fog küzdeni? A fénykardja nincs nála, Dooku pengéjét pedig csak II-es formában tudja használni, amihez viszont sok területre van szüksége, ráadásul egyszemélyes harcstílus, azaz Lukera is veszélyes. Azonban nem akarta egyedül hagyni mesterét ezzel az őrülttel szemben.
Szerencsére Luke már tudta, mi a teendő. Köpenye alól egy második kardot vett elő és Zassnak hajította. A fiú ügyesen elkapta, majd be is kapcsolta. A gyönyörű fegyver a tenger kék fényével borította be Zass arcát, akit nyugalommal töltött el a fegyver jelenléte. Ám egy picit idegennek is érezte a kezében a markolatot. De nem számít! Hamarosan visszaszerzi fegyverét. Harcoltak már közösen Lukekal így tudta mi a feladata. Skywalker fog támadni, neki meg igyekeznie kell mindkettejüket védeni. Elméletben egyszerűnek tűnik, de még sose gyakorolták olyan ellenféllel szemben, aki két fegyvert szorongat kezeiben.
Ám Luke máris előrelendült, Zass pedig mellé lépett, hogy fedezze. Skywalker megpróbált ellenfele oldalába vágni a fegyverével, ám ellenfele könnyedén hárította a támadást, majd másik fegyverével Luke felé döfött. Zass előrébb lépett és kölcsönkapott fegyverével hárította a támadást. Érezte, hogy a kék kard összecsap saját sárga fegyverével. Még sose harcolt úgy, hogy ellenfele az ő kardját használta és most se örült neki, hogy így kellett történnie. Egyik kedvenc stratégiája, hogy kiüti az ellenfele kezéből a szablyát vagy egy olyan csapást mér csuklójára, amitől kiejti a kezéből a kardot, esetleg egyszerűen félbevágja a markolatot. Ám itt most nem akart saját pengéjébe kárt okozni, ráadásul túl közel voltak a szakadékhoz.
Ellenfelük azonban nem hagyott időt az elmélkedésre. Gyorsan visszarántotta mindkét kardját, majd egy erőteljes mozdulattal Luke felé sújtott. Ám Skywalker már régen védekező pozícióban állt. Könnyedén kivédte a sárga kardot, majd egy oldalra lépéssel kitért a lila elől. Eközben kicsit eltávolodott Zasstól, arra alapozott, hogyha a pilóta rá koncentrált, akkor társa egy jó támadással véget vethet a küzdelemnek.
Terve bevált. A pilóta újra Lukera csapott, ám eközben elfeledkezett Zassról, aki máris ugrott, hogy támadjon. Az Erő az utolsó pillanatban figyelmeztette a veszélyre, így egy gyors pördüléssel felé fordult, miközben kivédte a hirtelen csapást, ezzel egyidőben a második fegyverével szinte szemmel követhetetlen sebességgel sújtott felé. Azonban Zass is értett a víváshoz. Kardját vízszintes irányba fordította, így a másik penge is elakadt benne. Eközben Luke újabb rohamot indított.
Ellenfelük megint utolsó pillanatban vette észre figyelmetlenségét. Egy átlagos harcos most megpróbálta volna visszarántani egyik kardját, hogy védekezzen, ám a pilóta tisztában volt vele, hogy erre már nincs ideje, ezért más taktikát választott. Gyorsan elrántotta a két kardját Zasstól majd ugrott egyet hátra, így Luke fegyvere messze elkerülte őt. Ennek a hirtelen nem tervezett mozdulatnak viszont megvolt a hátránya is. Amikor talajt ért, egy rövid ideig elvesztette az egyensúlyát és kis híján a földre esett. Ez azonban nem hatotta meg Skywalkert, aki újra támadt, gyorsabban, mint az előbb, így ellenfelének még néhány lépést kellett hátrafelé tennie, ahhoz, hogy kivédje az ütéseket. Aztán, mire visszanyerte az egyensúlyát és lehetősége lett volna visszatámadásra, Zass már megint ott volt, hogy fedezze mindkettejüket.
A két Jedi egyre lendületesebben küzdött, ellenfelük pedig mindinkább a csoport többi tagja felé hátrált.





Han elégedetten szemlélte az összecsapást. Bár nem volt jártas a kardvívásban, tökéletesen tisztába volt azzal, hogy a pilótának esélye sincs a két Jedi ellen. Egyszerűen képtelen volt mindkét emberre koncentrálni, mert, bár két fegyvere volt, szemlátomást nem sokszor küzdött ezelőtt több lézerkarddal, ezzel szemben ellenfelei már számtalanszor harcoltak egy oldalon. Ráadásul azt se tehette meg, hogy egyiküket megpróbálja megölni, aztán a másikkal folytatja a harcot. Zass ugyanis szinte tökélyre fejlesztette a védekező stílusát, két kard csapásait is könnyedén hárította, míg ha Lukera támad, akkor ő vagy közelebb lép Zasshoz és ketten védekeznek, vagy eltávolodik tőle, lehetőséget adva Andarobnak arra
 
érdekel
lökjed
 
Ház már íram azóta......ha érdekel, akkor egy fénykardpárbajt is leírhatok majd...
 
tetszik szerintem nagyon jól leírtad...már megint

ügyi vagy;)
így tovább
 
Wedge még több energiát adott a motorra és máris nekiindult, hogy megvalósítja a tervét. Zsivány 5 és 7 követte őt. Hamarosan a követőbolyhoz rengeteg TIE vadász csatlakozott. Ugyan nem az összes, de a többivel remélhetőleg elbánik az osztag többi része. Ekkor a rengeteg vadász tüzet nyitott rájuk, amit, bár mindhárom pilóta sikeresen elkerült, Wedge tudta, hogy az egyiktől csak a pajzsa védte meg.
- Uram, ezt nem fogjuk sokáig bírni! – hangzott Zsivány 5 kétségbeesett kiáltása.
- Tudom – mondta Antilles – de azt hiszem, tudom a megoldást. Menjünk közel a csillagrombolóhoz.
- A rombolóhoz? – kérdezte hitetlenkedve Zsivány 7 – Hisz ez őrültség!
- Tudom – biztosította – de a robotpilóták nem mernek rálőni a saját hajójukra, így ha találunk egy helyet, ahol a csillagrombolónak kevés lézerágyúja van, ott nagyobb biztonságban leszünk!
- Biztos vagy ebben?
- Nem – ismerte el a pilóta – de ha nem próbáljuk meg, sosem jövünk rá. Bízzatok bennem!
- Remélem, nem tévedsz.
- Én is.
Wedge még több energiát tett a pajzsokra és a motorokra. Hamarosan már látta is, amint a kolosszális jármű alakja lassan közeledik felé.
- Arfor, vizsgáld át a csillagrombolót. Keress egy helyet, ahol kevés lézerágyú van.
A kis droid gyorsan végzett és Wedge Antilles képernyőjén hamar megjelent a válasz, amit azonnal tovább is adott társainak.
- Zsivány 5, a motorjánál mindössze három lézerágyú van, meg lehet kockáztatni, hogy odamegyünk. Ha szét tudjuk lőni az ágyúkat, akkor nem kell tűzerővel számolnunk.
- És mi lesz a sugárpajzzsal?
- Használj protontorpedót! És szólj Zsivány 7-nek.
- Nemrég megszakad vele a kapcsolatom?
Wedge szívét jeges rémület öntötte el. Azonnal mikrofonjához kapott.
- Zsivány 7, hallasz engem?
- Lőnek rám – hallatszott a mély basszushang.
- Tarts ki. Próbálj a romboló motorjaihoz jutni!
- Eltaláltak!
- Tarts ki valahogy!
- ÁÁÁÁÁÁÁ…
A kapcsolat megszakadt a két X-szárnyú közt. Wedge néma gyászban ült a helyén. Remélte, hogy bajtársa sok embernek át tudta küldeni a koordinátákat, akik segítenek egymásnak. De neki a saját feladatára kellett koncentrálnia.
- Zsivány 5, látod a romboló lézerfegyvereit.
- Nagyszerűen! – felelte a fiatal pilóta.
- Jó, tiéd az egyik, a másik kettőt én vállalom – adta ki a parancsot. Közben érezte, hogy mögöttük a lézertűz abbamaradt. Tehát igaza lett.
Antilles elgondolkodott a teendőkön. Tudta, hogy a droidja és a számítógép be tudja célozni az egyik ágyút. De mi legyen a másikkal? A saját reflexeire kell hagyatkoznia, ha azt is meg akarja találni. De talán meg tudja könnyíteni a saját feladatát.
- Arfor, állj rá az egyik sugárvetőjére, de csak egy rövid időre!
A droid megtette. Wedge olyan irányba fordította X-szárnyúját, hogy abban az esetben ha most tüzel, eltalálja az ágyút.
- Akkor most állj rá a másikra és vedd célba egy protontorpedóval.
A képernyőjén azonnal megjelent a lézerágyú képe. A célzóberendezés nagyszerűen működött.
- Hát akkor nincs más, hátra. Tűz!
Egy torpedó levált a járműről, egyenesen a célpont felé. Ezután Wedge azonnal kikapcsolta a berendezést, majd újra lőtt. A második protontorpedónak nem volt célpontja, ezért egyenesen lőtt ki. Egyenesen… bele a másik lézerágyúba. Ám ekkor nem teljesen az történt, amire számított.
A rengeteg TIE vadász, ami eddig harcolt, az összes elindult a csillagromboló felé. Wedge elmosolyodott. Hát persze, hisz ezek droidok. Mindig meg kell adni nekik egy elsődleges parancsot. Ami úgy néz ki jelen esetben a hajó védelme. Azaz, ha bármilyen sérülés éri a rombolót, azonnal indulnak megvédeni a járművet.
Ezt pedig könnyen a maguk oldalára fordíthatják. Ha már elég messze vannak a csillagrombolótól, mire a TIE gépek odaérnek, az összes robot össze fog zavarodni, nem tudják mi lesz a célpont, ezzel pedig elegendő időt nyernek ahhoz, hogy elmeneküljenek és fénysebességre ugorjanak.
- Zsivány 5, hallasz engem?
- Tiszta az adás, Wedge!
- Nagyszerű. Kapcsold ki a lézerfegyvereidet és adj minden energiád a pajzsokra és a motorokra!
- Ennek mi értelme van?
- Az összes ellenséges egység a csillagromboló közelébe fog menni, nem hiszen, hogy nagyon figyelnek majd ránk, de egy kisebb sortüzet kaphatunk. Ha ezt kivédjük, meg vagyunk mentve.
- Már épp ideje lenne.
A két X-szárnyú tökéletes tempóban távolodott el a Behemothtól. Ám a csillagromboló legénysége ezt nem hagyta annyiban. Az összes fegyverükkel lőtt az ellenségre. Ám a két X-szárnyú remekül manőverezett, így csak néhány találatot kaptak, amit viszont elnyelt a pajzsuk.
Wedge ekkor már szabad szemmel is látta, hogy körülbelül száz TIE vadász közeledik feléjük.
- Kitérő pályára, Zsivány 5! – Antilles és a másik pilóta élesen balra fordultak, így kikerültek az ellenséges hajók lőtávolságából. Szerencsére egyikük se üldözte őket, hanem először visszamentek a hajójukhoz, készen a védekezésre, amire azonban semmi szükség nem volt. Wedge halkan nevetett, látva a birodalmiak csúfos hibájának következményét.
- Szép volt, Zsivány vezér – dicsérte meg társa.
- Kár, hogy Zsivány 7 nem láthatta – felelte komoran.
- Ja, biztos élvezte volna – szólalt meg halkan a másik pilóta – mennyien vagyunk még a rendszerben?
- A Zsivány osztagból csak mi ketten – felelte Wedge Antilles – a koordináták megvannak?
- Igen, neked is?
- Pár másodperc és a számítógép kidobja nekem. Hagyjuk itt ezt a háborút.
Nem telt bele fél perc és mind a két hajó fénysebességre ugrott és elhagyta az Ukio rendszert.




A Behemoth hídján Teilor kapitány döbbenten figyelte az eseményeket. Sok mindenre számított, de arra nem, hogy ilyen szánalmas vereséget szenvednek. Egy csillagrombolónak és két osztag TIE vadásznak egyszerűen nem okozhatott volna gondot egy osztag X-szárnyú vadász legyőzése. De ők kudarcot vallottak. Ráadásul ezek után a titkos támadásuk semmiképpen nem nevezhető titkosnak. És miért is? Mert a vadászgépeket droidok vezették. Amiket pedig olyan nehéz jól beprogramoznia. Eleinte jó ötletnek tűnt, hogy az eső számú parancs a hajó védelme, de így utólag úgy döntött, hogy jobb lesz talán átprogramozni őket. Eközben hálát adott az égnek. Hogyha ez a dantuini ostrom közepén fordul elő, alighanem nagy bajba kerültek volna. De így se volt felhőtlenül boldog. Még ha az összes emberét ráirányítja a feladatra, ez akkor is legalább tíz órát fog igénybe. Márpedig ez alatt az idő alatt itt kell rostokolnia a csillagrombolónak, mivel ezt a műveletet nem lehet fénysebességen végrehajtani.
És ez is Lord Derrick hibája. Már többször mondta neki, hogy meg kel osztani az emberi erőforrásokat és nem az egyik csillagromboló legénységének hetvenöt százalékának kellene robotnak lennie. Teilor kapitány már több, mint harminc éve szolgált a Behemoth fedélzetén. Úgy érezte, igazán kijár neki, hogy egy jól felszerelt csillagrombolót irányíthasson. De nem, Derrick ragaszkodott hozzá, hogy ebben a hajóban szolgáljon a legtöbb droid. Ráadásul egy ilyen gyéren felszerelt gépet küld egy ilyen fontos küldetésre. Felsóhajtott. Annak ellenére, hogy Derrick használni tud valamiféle természetfeletti képességet, még nem lesz jó hadvezér!
Pár perc múlva a kapitány lehiggadt. Azzal semmi se változik, hogy itt dühöng. A jelenlegi erőforrásával kell beérnie. Végigpillantott a jelentésén. Birtokába volt egy csatacirkáló, egy birodalmi mélyűrcirkáló, három Carrack osztályú könnyűcirkáló, hat csapatszállító hajó, hat osztag TIE vadász, 40 AT-AT lépegető, 80 AT-ST lépegető, háromezer harci droid. Ezeket, illetve a hajók személyzetét kellett átprogramoznia. Illetve mégsem. A közelharci osztagoknak nem a védelem az első számú parancsnokuk. Ez könnyebbé teszi a feladatot. Így talán öt-hat óra alatt végeznek. Nem kevés idő, de a küldetést talán nem veszélyezteti. Ám mindenekelőtt el kell távolodni az Ukio bolygótól. Ha észrevették a harcot, akkor könnyen egységeket küldhetnek ide, most pedig nem volt kedve egy újabb harcba bonyolódni. Gyorsan kiadta az utasítások, mire a Behemoth nagy sebességgel kezdett el távolodni a légtérből.
Ezután már csak várni kell. Ám azzal tökéletesen tisztában volt, hogy ez a várakozás nagyon hosszú ideig fog tartani.
 
nekem tetszik
ügyi vagy
így tovább
 
Parancsolj!

- Azonnal küldöm a koordinátákat – felelte Antilles.
- Várj még, Zsivány 1 – hallatszott Zsivány 6 hangja – valami nagy méretű objektumot jelez a monitorom közvetlen előttünk. Alighanem most lépett ki a hiperűrből. Ha fénysebességre ugrunk, valószínűleg beleütközünk.
- Értettem Zsivány 6! Azonosítsd a jövevényt.
Zsivány 6-os kért egy közeli gépet a járműről. Amint meglátta, az ereiben megfagyott a vér.
- Egy birodalmi csillagromboló. Ráadásul éppen felénk tart!
- Tartsunk ki! – próbálta nyugtatni Wedge, miközben az ő számítógépe is bemérte a csillagrombolót – amint megvannak az új koordináták, azonnal eltűnünk innen. Addig is vegyünk fel védekező alakzatot – és már látta is, ahogy a monstrum dokkjából két osztag TIE vadász özönlik elő, majd egyenesen feléjük indulnak.





Teilor kapitány a Behemoth hídján állva figyelte az eseményeket. Eközben elgondolkodott a helyzeten. Az Ukio rendszerben történő megállás egy kényszerpihenőként indult, mivel a fénysebesség szöge rosszul lett kiszámítva, így kicsit módosítani kell a pályán. De ez csak néhány perc szünet, a dantuini akciót elvileg nem befolyásolja, csak néhány perces késést jelent, ami alapvetően semmit nem változtat a dolgon.
Arra azonban nem számított, hogy az Ukio rendszerben egy komplett X-szárnyú flottával fog találkozni. Fogalma sincs, hogy hogyan kerültek ide ezek a gépek. Vajon kitudódott a Birodalom terve, előre kiszámították, hogy hol fog a Behemoth kiugrani a fénysebességből és épp ezért ide küldtek egy kisebb osztagot? Teilor ezt nem tartotta valószínűnek. Ha megtudták volna az Új Köztársaságban, hogy egy birodalmi támadás készülődik, akkor se tudhattak erről a kényszerpihenőről. Arról nem is beszélve, hogy akkor nyilván nem ilyen aránytalanul kis osztagot küldtek volna az elpusztításukra. Tehát vagy az Ukio védelméhez tartoznak vagy átutazóban vannak itt.
Akár egyik, akár másik, nem akart kockáztatni. Ha kiderül az úti céljuk, akkor a Dantuinon felkészülhetnek a védekezésre. Az Ukion a biztonságiak talán nem fordítanak túl nagy figyelmet rájuk, az X-szárnyúak viszont már biztos bemérték őket. Erre utal az is, hogy időközben védekező alakzatot vettek föl. Tehát el kell őket pusztítani.
Teilor kapitány azonban egyelőre nem akart komolyabb erőket bevetni az ügy érdekében. A dantuini támadás prioritást élvez néhány kis vadásszal szemben.
- Egyes és kettes osztag TIE vadászt kiereszteni! – utasította a mellette álló tisztet – Aktiválják a Behemoth pajzsait, közelítsük meg az X-szárnyúakat.
Ezután visszafordult a komputeréhez és a közelgő összecsapást figyelte. Hosszú idő telt el azóta, hogy köztársasági gépekkel harcolhat. Végre eljött az ő ideje!




- Támadó sebességre felgyorsítani! –adta ki a parancsokat sietve Wedge – egye-egy ellen küzdjük meg velünk. Közben mindenki próbálja kiszámítania pontos koordinátákat. Ha valaki megkapta, azonnal küldje tovább a többieknek. Amint tudunk, tűnjünk el innen.
És máris elindult, hogy megvívjon a közeledő ellenfeleivel. Hamar kiszúrt magának, egy, a kötelékből kivált TIE vadászgépet. Azonnal felé repült, majd tüzet nyitott rá. Ám a pilóta nagyon ügyes lehetett, ugyanis egy gyors mozdulattal lefelé irányította a járművét, így a lézersugarak ártalmatlanul repültek el mellette, majd megfordult és vaktában tüzelni kezdett a Zsivány vezérre. Ám ezek a lézersugarak szintén célt tévesztettek.
- Vigyázz, Zsivány vezér! Mögötted van egy! – hallotta Zsivány 4 hangját a rádiójából, mire azonnal felfelé rántotta a kormányt. És ez volt a szerencséje, ugyanis csak így tudta elkerülni a felé száguldó lövedékeket. Azonnal nagyobb sebességre kapcsolta az X-szárnyú gépét, ám a két ellenfele nem hagyta, hogy eltávolodjon tőle.
- Segítsetek, srácok – kiabálta kétségbeesetten – rám tapadtak ketten!
- Zsivány vezér, itt Zsivány 3, Zsivány 12-vel X alakban közeledünk. Térj ki balra.
Wedge engedelmeskedett. Élesen balra rántotta a kormányát, és ekkor már látta is, hogy két X-szárnyú gép közeledik ahhoz a ponthoz, ahol korábban ő volt, majd tüzet nyitnak a két ellenséges gépre.
A két TIE pilóta nem ismerte föl a cselt, így, amikor célpontjuk, hirtelen irányt változtatok, hirtelen azt se tudták mi történik. Mire megértették, mindketten atomjaira bomolva keringtek az Ukio körül.
- Szép volt srácok! – nyugtázta elégedetten Wedge – és köszönöm.
- Korai az öröm – vetette oda Zsivány 2 – a csillagromboló zavaró hullámokat sugároz. El kell távolodnunk a monstrumtól, hogy biztosak legyünk benne, hogy a gép által kidobott koordináták pontosak.
- Na, már csak ez hiányzott – mondta hangosan Wedge, ám hamar lehiggadt. Tudta, hogy a csata közben hideg fejjel kell gondolkodnia, különben könnyedén a sötét űr lehet a sírja. Most az ő feladata, hogy a lehető legtöbb embert megmentse, épp ezért ki kell találnia valamit. És meg is volt a maga ötlete – Fiúk, közeledjetek az Ukio bolygó felé. A csillagromboló nem meri megkockáztatni, hogy rá küldik a bolygó védelmi rendszerét. Ott biztonságban vagyunk a romboló zavaró hatása ellen. És próbáljátok elkerülni a hajót, azzal úgyse bírunk el. Kinézett az űrbe és látta, ahogy a hatalmas jármű feléjük tart. Bár még jelentős volt a köztük lévő távolság, innen is lenyűgözte az óriási hajó, amint kecsesen lebegve halad az űrben. Tudta, ha közel ér, minimális az esélyük. Még ezelőtt kell eltűnni.
Luke Skywalker mélyen koncentrált. Hagyta, hogy az Erő átjárja testét és irányítsa a mozdulatait. Ám ez nem volt egyszerű. A két szúrás, ami kapott, már többé-kevésbé begyógyult, de még mindig fájt neki, hogyha mozgatnia kellett. Márpedig egy űrcsata közben sokszor erősen meg kellett rántania a kormányt, hogy kitérjen egy sorozat elől, vagy, hogy kedvező pozícióba kerüljön. Ilyenkor pedig úgy érezte, mintha forró magma égne a sérülés helyén.
Ezen gondolkodott, amikor észlelte, hogy egy TIE vadászgép közelít felé egyenesen szemből. Tudta, hogyha tűzharcba keveredik, annak kellemetlen következményei is lehetnek. De volt elképzelése arról, mit is lehetne tenni.
- R2, légy készenlétben! Ha szólok, azonnal válts harci pozícióból sima utazási alakzatba!
A droid csippantott egyet.
- Ne is kel, hogy értsd, elég ha megteszed! – kiáltotta Luke. Ekkor észrevette, hogy a TIE pilóta tüzet nyit rá – MOST! – kiáltott, miközben kilencven fokkal elfordította a hajóját. Az összecsukódó szárnyaknak és a hirtelen fordulásnak köszönhetően a lézerlövedékek elkerülték az X-szárnyú gépet. Ekkor Luke újra jelzett Artunak, mire a kis droid visszaállította a járműszárnyait harci pozícióba. Ezután két lövés, és Luke ahol előbb mg egy gép jelenlétét érezte, ott már semmi nem érzett.
Ahol egy gép jelenlétét érezte. Luke csak ekkor döbbent rá, hogy mi zavarta kezdettől fogva a csata során. Nem érezte élő ember jelenlétét az ellenséges harci járművekből. De az a furcsa érzés sem járta át, amit a klónok közelében érzett. Ez pedig csak annyit jelenthet, hogy…
- Wedge, hallasz engem! – kiabálta azonnal Luke?
- Igen, Luke, mi a baj?
- A TIE vadászokat robotpilóták irányítják!
- Biztos vagy ebben?
- Teljesen! Tehát nem fogják félteni a saját életüket! Nagyon vigyázzatok velük! – eddig jutott a gondolataiba, amikor ismét megérezte a veszélyt, ám ezúttal több irányból. Háta mögül egy TIE vadász épp tüzet nyitott rá, miközben jobbról is érezte, hogy halálos lövedékek közelednek felé. Kétségbeesetten előretolta a kormányt és balra rántotta a hajóját, így mindössze egy kisebb találatot kapott, amit az energiapajzs felfogott. Ám ennek a hirtelen mozdulatnak megvolt az ára. Skywalker sérült vállába hirtelen erős fájdalom nyílalt. Ám most nem a sebe fájt. Érezte, hogy a válla megrándult vagy megficamodott. Ami jelen esetében problémás, mivel ilyen körülmények közt nem tud olyan jól manőverezni. A problémát csak súlyosbította, hogy a két őt követő TIE gép mellé egy harmadik is csatlakozott. Az egyik tüzelt és Lukenak nem maradt ideje kitérni.
- Találatot kaptam! – kiabálta el magát – Artu, mérd fel a károkat.
- Látlak, Luke – biztosította Wedge – mekkorák a károk.
Luke Skywalker megnézte droidja kárfelmérését. Hirtelen jeges félelem markolt a szívébe.
- Megszűnt a pajzsgenerátorom!
- Megyek, segítek – próbálj kikerülni a csatatérről! Majd én lerázom az embereidet!
- Nem, Wedge, ne kockáztass mattam!
- Most nincs itt az ideje a hősködésnek, Luke – kiabálta ideges Antilles – ha te elesel az egész küldetés veszélybe került.
Luke mélyen elgondolkodott ezen. Tudta, becstelen dolog lenne magára hagyni a többieket, ám Wedgenek igaza van.
- Srácok, itt Zsivány 7 – hallatszott egy mély basszushang – megvannak a pontos koordináták
- Remek munka – dicsérte meg Luke – küld tovább a többieknek. Artu, átkapcsolok robotpilótára. Próbálj kijutni innen.
A droid helyeselt, miközben próbált kitérni a három TIE lézersugarai elől. Ám nem kellett sokáig várnia, és ott termett Wedge, amint tüzet nyitott a támadóira. Az egyiket lelőtte, a másik kettőhöz pedig olyan közel ment, hogy a két robotpilóta automatikusan ráállt a Zsivány osztag parancsnokára. Ekkor Wedge újabb tervvel rukkolt elő.
- Fiúk, elterelem őket! Ti próbáljatok meg minél közelebb jutni az Ukiohoz és amint megkaptátok a koordinátákat, tűnjetek el! A Dantuinon találkozunk.
- Ne csináld, Wedge! – hallatszott Luke hangja – ez kész öngyilkosság!
- Itt most a küldetés a fontos, Luke, nem az én életem!
- De ez akkor is őrültség.
- Zsivány vezér, itt Zsivány 5. Zsivány 7-telcsatlakozunk hozzád az akcióban.
- Rendben van – mondta megkönnyebbülten Antilles. Ha meg is hal, legalább nem egyedül megy a másvilágra – fiúk, támadó alakzatba. Végig megyünk a csatamezőn, így az összes robotpilóta ránk fog tapadni, siessetek, ne maradjatok le!
- Kitartás srácok! Az Erő legyen veletek – mondta még Skywalker.
- Találkozunk még – ígérte Zsivány vezér – akkor hadd szóljon!
Wedge még több energiát adott a motorra és máris nekiindult, hogy megvalósítja a tervét. Zsivány 5 és 7 követte őt. Hamarosan a követőbolyhoz rengeteg
 
ajálom is
 
Majd írok egy részketet az űrcsatáról...
 
ez nekem magas
mint az égig érő paszulya
de nem baj
hajrá
 
Itt inkább egy menekülésről szól a dolog mert egy x-szárnyú osztag akaszkodott össze egy birodalmi csillagrombolóval.

Azt már tudom, hogy megy a menekülés...a birodalmiak vétenek egy hibát...de mivel Luke Skywalker úgy harcol, hogy még sérült...vszínű többször rá kell ténrem Wedge-re is..
 
Ifjú padavan
HAJRÁ menni fog
 
Ugyanmár!

Ne légy ilyen kishitű...
Fogd magad, és képzelj el egy sebesen pörgő űr képet.
Képzelj bele mindenfelé szálldosó egymást lövöldöző hajót.
És végül CSAK a főszereplőiddel foglalkozz a csatában, néha kitérve egy egy jelentéktelen robbanásra...

TEDD VAGY NE TEDD, DE SOHA NE PRÓBÁLD...!!!
 
Hát érdekes visszatérés volt))

Most egy a SW sztorimban űrcsatát írok...ez lesz érdekes, mert ez nem megy annyira...
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
Nézet:
Filmek, TV | Humor | Zene | Sport | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.